VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (105)
Vcelku slušný pohľad do Chicago fast food businessu. Kriminalita v Chicagu klesá, ale zďaleka to nie je bezpečné mesto (ako ktorékoľvek iné v US, prím vedie teraz Anchorage , Alaska). A tak USA sú v bezpečnosti na 128 mieste zo 163 hodnotených krajín sveta. Aj z tohto dôvodu mi vo filme chýba výpalníctvo, drogy, alkohol,strelba a hukot policajných/sanitkárskych sirén. Je to prekvapujúce, ale práca s vareškou je poriadne stresujúca. Ponorka v ktorej sa stále niečo deje a veľakrát nevychádza. Tak 75% je myslím spravodlivých. ()
Nakonec po 2 seriich plna nálož. Zacatek byl pro mne, klidneho cloveka, docela tezce pozivatelny. S postupem casu ale clovek chape, ze to toxicke prostredi a cela minulost se nejak vykreslit musi. Takze komunikacni agrese strika na vsechny strany. S kazdym dalsim dilem a hlavne druhou serii to ziskava vice a vice logiky a spojitosti. Postavy maji svuj prostor. Kazdy se Vam dostane pod kuzi. Chce to vyděržat pijonýr a fakt to videt cele. Na konci budete odmeneni grandioznimi dily, ktere ten serial vytahnou k tem vynikajicim. Ja si na zacatku rikal no tsi kraso to je děs to je tak na 3* pokud to vubec dokoukam. Koncim s 5* a jsem rad, ze jsem vydržel. ()
Vstávačka v šest, meal prep, za dvacet otevíráme, neni dost hovězího, ta omáčka je moc hustá, šéf se dneska chová divně, mu teď umřel brácha, chodí prej na AA, je z toho v hajzlu, jeho bratranec, co vlastně neni jeho bratranec, netuší, co tady dělá, je úplně zbytečnej, jenom všechny sere, přestaň furt pilovat ten donut, tahle restaurace je úplně na hovno, máme dluhy, jak jsme vlastně proboha přežili covid, kdo nám střílí do výlohy, nevim, musíme hodit na menu ty špagety, ne, špagety nebudou, proč ne, protože ten recept je mrdka, proč se nevrátíš klohnit do mekáče, máme devadesát hot dogů na uberu, třicet kuřat, kdo dělá hranolky, co tady proboha dělám, jsem k ničemu, končim, jdu domu, nic jinýho neznám, zejtra znova, rinse, rinse, rinse, repeat, repeat, repeat. Yes, chef. Thank you, chef. ()
Toto bol trochu odrb. Cakal som komediu, ale serial je skor psycho drama, s niekolkymi grotesknymi postavami a situaciami. Prvy diel bol za mna odpad. Neskor som si zvykol a zacalo to byt zaujimave. Ale nie dostatocne. Uznavam ze to je originalne. A mozno aj nie je, len som sa podobnym veciam vyhybal. Najviac ma bavil Oliver Platt, akurat ma iba malu ulohu. Po prvej serii davam 2.5. Mozno po druhej zdvihnem. PS: po druhej serii dam predsalen tri*. Obcas to ma fakt silne sceny a miestami sa dalo aj zasmiat. Na druhu stranu tam bolo stale vela veci ktore ma nebavili. ()
Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()
Galerie (42)
Zajímavosti (10)
- V scéne, kedy sa Richard (Ebon Moss-Bachrach) prebúdza, môžeme vidieť nad jeho posteľou plagát ku filmu Votrelec (1979). (maramashi)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
- Matty Matheson, představitel Neila Faka, byl v době vydání seriálu známým kanadským šéfkuchařem a majitelem několika restaurací. Mimoto se okrajově věnoval i herectví a moderováni a byl také aktivní na Youtube. V seriálu fungoval nejen jako herec, ale i jako jeden z producentů a také jako odborný konzultant. (Wishkah)
Reklama