VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (105)
Naprostá blaženost, žrádloláska, famózní gastro porno v housce, s hovězím angusem a lečem. Rozhodně povznášející než vítězná bageta s kuřetem a salsou z bagošky bulvár, a to vše do obědové pauzy, kežby všechny seriály byly tak krátké.. 🌭 [překvapivě stravitelné, ale nejstresovější seriál za hodně dlouhou dobu? Udělám den otevřených dveří, abyste si vyzkoušeli moji práci, a tohle bude jen slabý odvárek..] ()
Dvě série, každá jiná, každá skvělá. Vstup nám dává nahlédnout do provozu vytíženého bistra. Klidné povahy trpí. Kdo má ale zkušenost z branže ocení zasvěcenost jednotlivých detailů a hlavně genius loci, díky kterému pochopíte, proč takhle složitou a nevděčnou branži lidé dělají a jaké oběti musí přinášet. Po konci druhé série je pět hvězd málo. ()
Zkusil jsem dva díly, ten první a jeden extra chválený z půlky druhé série - oba jsou ve výsledku velmi podobné: Cíleně chaotické s rychlým chrlením dialogů a superdynamickým střihem, ale zatímco takový Sorkin dokáže naplnit ultrarychlé dialogy zajímavým obsahem, tak tady jsou to řeči o ničem, tlachání o životě a trapné vtípky. A na konci vygraduje nějaké drama, aby se pak všichni zas nějak udobřovali. Beru že to má být slice of life takže neřeším že tu nejsou velké dramatické oblouky a dějová překvapení, ale... je to slice of life s postavami které mě moc nezajímají a jsou docela dost nepříjemné, a ze života který je trochu moc absurdně přepálený na to abych to dokázal brát vážně. A přitom jsem fakt chtěl aby mě to bavilo, protože půlku těch herců tady upřímně miluju, kameraman a střihač předvádí parádní řemeslo, a seriál o vaření u mě má body k dobru úplně automaticky... ale prostě není to tady. ()
Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :) A zapomněl jsem napsat o třetí sérii. Nemohu se dočkat finální 4té :) třetí byla takové vyplnění ale velmi příjemné :) ()
Vyzkoušel jsem to, protože to sbírá všechny možné seriálové ceny v kategorii "komedie". Komedie to není ani smykem, ale na podobné podvody s kategoriemi jsem zvyklý. Co to tedy je? Afektované drama o partě nesympatických lidí, co provozují restauraci, a v jednom kuse na sebe křičí, což asi znázorňuje stresovost prostředí. Jediná postava, o kterou bych si opřel kolo, je ta mladá černoška. Děje minimum. Hodnocení 90%+ u některých epizod je wtf (i s vědomím toho, že do sedmého dílu vydrží jen ti, kterým se to líbí, tudíž hodnotí lépe). Nejlepší na seriálu je to, že hudební supervizor má výborný vkus podobný mému a vybírá do seriálu dobré songy (Pearl Jam, R.E.M., Sufjan Stevens, David Byrne, Radiohead), což je ale trochu málo. Druhou řadu už hodlat nesleduji. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (10)
- V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
- Režisérsky debut Ayo Edebiri, ktorá si v seriáli zahrala postavu Sydney. (vydumnica)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
Reklama