Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tohle už navždy bude srdcová záležitost. Je to asi ten nejromantičtější a nejkrásnější kreslený film, co znám, a miluju ty písničky. Když jsem byla malá, milovala jsem Dimitriho, a to mi v podstatě zůstalo až do teď. Měla jsem to ráda i s českým dabingem, ale co to znám v originále, nedám na to dopustit, John Cusack, Angela Lansbury, Christopehr Lloyd...co víc k tomu dodat. ()

Lili94 

všechny recenze uživatele

Jediné, co filmu chybí, je historická přesnost, ale když ho budu brát jako "pohádku", je to dokonalost. Krásné propracování postav, hlavně Rasputina. Největším klenotem filmu jsou však písně. Ty pro mě nemají konkurenci, i když píseň "Najednou" z Ledového království se jejich kvalitě může rovnat jako jedna z mála. ()

Reklama

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem jako malý na tomto filmu ulítával. Natočil jsem si ho na VHSku a písničky přetočil na kazetu do walkmana. Divím se, že tu má tak slabé hodnocení. Byl skvěle naanimován, příběh byl správně romanticko-pohádkový a i písničky nebyly k zahození. Co si ale tak teď vzpomínám, některé písničky byly zase docela zmršené dabingem a proto asi to modré hodnocení tady. Mám chuť se na to znova podívat v originále. A udělám to. ()

Muttinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako dítě zbožňovala. Scénou, kdy Anastázie zpívá Once Upon a December a obrazy kolem ní ožijí, jsem byla fascinovaná. Líbilo se mi jak má Rasputin natahovací ruce :). Když jsem pak zjistila jaká byla realita, tak mi to zlomilo srdce, ale chápu, že to natočili takhle. Jinak by to ani nešlo. To už by nemohl být film pro děti. A i přesto že znám realitu a jsem stejně stará jako ten film, pořád se na to s chutí podívám. Hudba je nádherná a možná, že jí dnes ocením víc, než jako dítě. Hlavně je to něco jiného než ty věčný disneyovky. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je pro mě obtížnější objektivně hodnotit tento film, protože jsem na něm vyrůstala. Je to filmek pro mladší obecenstvo, takže příběh je docela banální. V originále se mi vůbec nelíbí americký přízvuk Bartoka, ale jinak je to moc pěkný film s nečekaně dobrou akcí, pěknými písničkami i animací. Btw, Dimitri je frajer :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama