Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Decentní komedie z netradičního prostředí s netradiční zápletkou. Nedostatek humoru film hravě vyváží originalitou. John Cusack je jako vždy skvělý a Billy Bob Thornton je prostě ďábel. I dvě ženské role jsou skvěle obsazené a obzvláště Angelina Jolie je pro mě jasný důvod proč se na film dívat a proč ho mít rád. Doporučuju film shlédnout před letem nebo taky přímo v letadle, aby si člověk lépe uvědomil, že lidské životy jsou tam na obloze svěřeny lidským rukou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle moc zabavny nebylo. I kdyz to byl celkem dobrej napad udelat film z kontrolni veze, tak to co bylo ze zacatku zajimavy, zacinalo postupne nudit. A kdyz se tu do toho nedeje prakticky nic jinyho tak to je hodne spatny. Mohla to bejt dobra komedie, jenze Cusack s Thorntonem nijak zvlast nesouperi, jen Cusack magori a Thornton je furt v klidu. Ale zahrany to bylo slusne. Hlavne Cusack hral skvele, Thornton moc prilezitosti nedostal. I kdyz jsem se parkrat docela nasmal, tak to nebylo dost na to, abych si trouf to oznacit za komedii. Aspon, ze kdyz se tam objevi Angelina Jolie tak se je na co divat. Na tri to bude, ale docela dost sem se nudil. ()

Reklama

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Opravdu bláznivý snímek, který zachycuje pár dní z obyčejného pracovního života letového dispečera. Nápad to špatný není, realizace již byla poměrně horší. Jednak jsem měl pocit, že se ve filmu za celé dvě hodiny v podstatě nic neodehrálo a jednak se mi John Cusack absolutně nehodil do hlavní role. Herecké obsazení sice působí velice pěkně, ale to bohužel celý film nezahrání. Jako příjemný odpočinek v jednu ráno je to ovšem dostačující. ()

nash 

všechny recenze uživatele

No tak asi takhle: první polovina není špatná, byla to docela zábava, ale potom začal Newell s takovou neslanou nemastnou psychologií postav, že tím de facto zkazil celý film. Angelina Jolie je fakt kočka, John Cusack si myslí že je nejlepší na světě a z tohohle omylu ho potom vyvede Billy Bob Thornton. Cusack v tomhle filmu zahrál podle mě opravdu velmi dobře, thornton byl klasicky výborný. No a scéna s turbulencemi je docela hustá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nick Falzone (John Cusack) je špičkový letový dispečer. Ve své práci je jedním z nejlepších (také ho všichni obdivují), má krásnou ženu Connie (Cate Blanchett) - prostě super život. Až jednoho dne na dispečinku přijmou nového kolegu, Russela Bella (Billy Bob Thornton), který sice na první pohled vypadá jako ňouma, ale hned dokáže, že ve své práci je mnohem větší machr než Nick (což Nicka pěkně štve). Navíc, na jednu party přivede Russel svoji ženu Marry (Angelina Jolie), která je s přehledem nejhezčí panička v okolí (kromě toho, že to Nicka taky štve, tak se s ní pro jistotu ají vyspí). To, že má Nick před s sebou někoho úspěšnějšího způsobuje, že začíná dělat chyby, a málem přichází o vše, co do té doby získal - práci, ženu, celý svůj život.... Mike Nevell natočil film, který se na první pohled tváři jako hloupá komedie, nicméně pod slupkou je něco daleko víc. Tohle totiž určitě může potkat každého z nás, pokud jste úspěšní, vždycky se může najít někdo ještě lepší. Jen otázka je, jak se k tomu postavíte - zda budete závidět, nebo se s tím naučíte žít. Nevellovi se skvěele podařilo zvolit ústřední dvojici, kapku neurotický John Cusack, ale hlavně skvěle flegmatický Billy Bob Thorton. Dokonalá je scéna, kdy se Cusack snaží udělat dojem svoji riskantní jízdou v autě, a Thorton mu u toho usne. Obě ženské postavy jsou zde tak trochu do počtu, za zmínění snad stojí, že zanedlouho po dotočení tohoto filmu se Angelina Jolie a Billy Bob Thorton vzali i ve skutečnosti. ... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama