Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Opravdu bláznivý snímek, který zachycuje pár dní z obyčejného pracovního života letového dispečera. Nápad to špatný není, realizace již byla poměrně horší. Jednak jsem měl pocit, že se ve filmu za celé dvě hodiny v podstatě nic neodehrálo a jednak se mi John Cusack absolutně nehodil do hlavní role. Herecké obsazení sice působí velice pěkně, ale to bohužel celý film nezahrání. Jako příjemný odpočinek v jednu ráno je to ovšem dostačující. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí letištní věže moc neni a je to celkem originální nápad. John Cusak i Billy Bob Thornton jsou výborní a v podstatě ten film táhnou, ale že by byly nějak vtipný to zase ne, takže ani nevim proč je to vydávaný za komedii. děj neni moc propracovanej a s blížícím se koncem to začíná být takový dost divný, ale stále to je koukatelný ()

Reklama

PerToon 

všechny recenze uživatele

V první půlce to vypadalo slibně, Cusackova samolibá postava nemůže ustát, že už není nejlepší, a tak v tom vidí jedině rivalitu ze strany nováčka, to povede k paranoie a stane se nějaký průser. Jenže všechno se nakonec obracelo jinak, a z mýho pohledu k mnohem nezajímavějšímu snímku. A když si to projdu zpětně, bylo to vlastně dost dlouhý. Navíc mám pocit, že Cusack hraje vždycky stejnýho chlápka, ehm. Lepší 2*. [tv, dabing] ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn; az na to americke spracovanie, ako letovy navigator spieva a vyznava lasku svojej odinduvsej manzelke cez mikrofon a piloti im tieskaju, po tom, ako ju vytiahnu spomedzi pasazierov do pilotnej kabiny, lebo jej manzel sa s nou chce udobrovat v ramci navigovania toho lietadla.. podla mna by ich pozatvarali este aj v Zimbabwe a nie ze v USA.. no ale budis; pribeh celkom mily, klasika, dvaja superiaci frajeri, ich zeny a jeden podvod a udobrovanie. Neskutocne vyfarbene, ako "rozmyslaju muzi" :-D - tipek v potravinach zoci kost jak svina, Angelina Jolie, placucu, lebo jej zdechla kvetina. Tak tipek je sama psychologia, ma plnu rit pochopu pre rastliny aj botaniku a zensku dusu, siri sarm a vtip, hrkuta, hormonuje, plati romanticku veceru, odprevadi domov, ma proste uprimnu starost o kolegovu female.. - no a nakoniec ju samozrejme pretiahne. Na druhy den, opustajuc trapne semeniste, jej strucne vysvetli, ze to bol ovsem omyl a ze to nema ziaden kontext ani buducnost - a vypadne kade lahsie, strachujuc sa z mozneho prichodu jej chlapa. A kamosovi to zrhnie asi takto: "Stretol som ju, revala, zdochol jej daky hibiscus (samozrejme, ze nie ten..), ale nejde o tu burinu, ale ved vies, jak vypada, pretiahol som ju" :---))). Sto bodove dialogy tohoto typu, takze na 3* ako prijemny kukuc to v pohode staci. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, které se vymykají těm zažitým stereotypům a obvyklým schématům. Tento film k nim také patří. Zajímavý je hlavně určitě neobvyklý vztah "poloindiána" Russella a jeho manželky. Také na tom leteckém dispečinku pracují docela neotřelí lidé. Sázejí na své odpadlé, depresemi zatížené kolegy, jestli tu svou depku překonají a o kolik. Bohužel se mi zdá, že to mohlo být ještě lepší. Nebyl využit herecký potenciál B.B.Thorntona (můj oblíbenec), ikdyž i tak byl ze všech nejlepší. U filmu jsem se většinou bavil a nebýt těch několika zádrhelů (jakoby se nevědělo kudy kam) a toho slaďoučkého konce, šel bych s hodnocením ještě výš. Takto tedy 3 a půl hvězdy = 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama