Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Shit 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí letištní věže moc neni a je to celkem originální nápad. John Cusak i Billy Bob Thornton jsou výborní a v podstatě ten film táhnou, ale že by byly nějak vtipný to zase ne, takže ani nevim proč je to vydávaný za komedii. děj neni moc propracovanej a s blížícím se koncem to začíná být takový dost divný, ale stále to je koukatelný ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žijete-li v přesvědčení, že jste největší bourák široko daleko a náhle se zjeví kolega, který má viditelně větší péro než vy, může to být velice nepříjemný útok na vaši psychickou stabilitu. Téma z prostředí letových dispečerů nabízelo plno příležitostí k smíchu, BíBí Thornton je správný řízek... tak proč to, doprdele, byla taková zoufalá nuda? Možná proto, že John "Postrádám charisma" Cusack oslní málokdy a místo humoru se děj věnuje banálním manželským problémům a neurózám. Jedna hvězdička za těch pár (tedy dvě) suchých uchechtnutí, jedna za slušné obsazení (akorát ten Jeník Kusák měl být nahrazen někým šmrncovnějším), zkrátka slabý průměr. 49% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, které se vymykají těm zažitým stereotypům a obvyklým schématům. Tento film k nim také patří. Zajímavý je hlavně určitě neobvyklý vztah "poloindiána" Russella a jeho manželky. Také na tom leteckém dispečinku pracují docela neotřelí lidé. Sázejí na své odpadlé, depresemi zatížené kolegy, jestli tu svou depku překonají a o kolik. Bohužel se mi zdá, že to mohlo být ještě lepší. Nebyl využit herecký potenciál B.B.Thorntona (můj oblíbenec), ikdyž i tak byl ze všech nejlepší. U filmu jsem se většinou bavil a nebýt těch několika zádrhelů (jakoby se nevědělo kudy kam) a toho slaďoučkého konce, šel bych s hodnocením ještě výš. Takto tedy 3 a půl hvězdy = 70%. ()

July 

všechny recenze uživatele

Povolání letového dispečera jsem obdivovala zhruba od doby, kdy jsem četla Haileyho Letiště (proto mě docela naštvalo, když ve filmové verzi vypustili dispečera Keithe :-)). Bláznivá runway mě velice příjemně překvapila. Možná je to netradičním prostředím, které se mi strašně líbilo (no zkrátka letový dispečink, co víc říct!), tradičním konfliktem, který se mi taky líbil, a hercům, kteří byli velmi sympatičtí. Tenhle podceňovaný film má hodně co do sebe, a dokonce jsem váhala, zda nedat 4*. Nakonec nedala, to by bylo vůči ostatním "čtyřhvězdičkovým" možná nefér, ale možná si to ještě rozmyslím... Bláznivou runway si v budoucnu moc ráda zopakuji! ()

cross 

všechny recenze uživatele

Když jsem se koukal, připadal mi tento film celkem průměrný. Teď, po skončení přemítám, co na něm vlastně bylo dobrého - vtipů se moc nedočkáte, scénář je značně nevyrovnaný a nechutně osciluje mezi žánry, některé scény jsou prakticky zbytečné a navíc je film dlouhý přes 2 hodiny! Jednou se to vidět dá, o tom není pochyb, ale z hlavy vám tahle nepříliš podařená podívaná zmizí dřív, než se v titulkách objeví jména hlavních představitelů... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama