Reklama

Reklama

Skandál v katolické škole

  • USA The Dangerous Lives of Altar Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze 70. let nás zavádí do katolické střední školy, kterou navštěvují dva kamarádi Francis (Emile Hirsch) a Tim (Kieran Culkin). Oni i jejich nezkušení spolužáci zatím vnímají svět podle jednoduchých pravidel. Existuje dobro a zlo, které od sebe lze vždycky odlišit. Sestra Assumpta (Jodie Foster) v jejich životech figuruje jako úhlavní nepřítel a proto chlapci nakreslí komiks, v němž sestra vystupuje jako zloduch na motorce. Ve skutečném životě oba přátele potkávají události komické i vážné a maturita se blíží. Francis prožívá první lásku ke spolužačce Margie (Jena Malone) a zjišťuje, že život není takový, jaký se zdá a že dospět znamená naučit se samostatnosti. Cesta od nevinnosti k poznání není vůbec lehká (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film o dospívání,zahřeje u srdíčka když vidíte jak ti ''rebelové katolické církve'' vyvádějí různé klukoviny ,zaživá se první láska a končíc (bohužel) smutným koncem.Vynikající Kieran Culkin je lepší herec jak jeho slavnější bratr a Emile Hirsch znovu obhájuje moji domněnku že je nejlepším mladým hercem nové generace. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který boří klišé filmů o rebelujících klucích. Velkým plusem je prolínání hraných částí s těmi, které jsou formou komixu ve které vystupují oni kluci/suprhrdinové. Díky tomu člověk může poznat lépe jednotlivé postavy, ale také to je originální prostředek k tomu, aby vás film nezačal nudit. A Jodie to zahrála dokonale odporně :) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrej film, něco na způsob dobrýho synka, akorát s jiným Culkinem, ale ten je tady snad ještě lepší než jeho slavnější bratr a má k osbě neméně dobrýho Emila Hirsche. Samotnýmu filmu se toho dá vytknout jen opravdu hodně málo, snad jen ten konec byl dopředu jasnej, i když je pravda, že to mohlo dopadnou i úplbě jinak ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nijak zvlášť zajímavý snímek, ale svým nápaditým námětem a zpracováním mě hodně zaujal. Kombinace hraného filmu a komiksu je také dost neobvyklá a právě proto tolik zajímavá. Animace se mi sice až tak moc nelíbila, ale mohlo to být ještě horší. Přání mladých studentů v ní však byla vyjádřena naprosto přesně. Herecké obsazení se mi podle jmen nezdálo nikterak zajímavé, tedy až na Jodie Foster. Ale herecké výkony všech jsou hodně přesvědčivé a na úrovni. Část příběhu vyznívá komicky, ale daleko větší podíl tu má drama. Nepěkné následky nekalého nápadu jak dopravit pumu do pokoje nenáviděné "dřevěné hnáty" byly dobře promyšlené a zahrané. Obzvlášť záverečná řeč v kostele byla dojemná a působivá. Hudba skvěle celek dotvořila. Časem se opět na tento neobyčejný snímek rád podívám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Český název je opravdu hodně zavádějící. Pořád jsem čekala, kdy dojde na pořádný skandál, kdy se konečně stane něco bláznivého, šíleného nebo snad i šokujícího. Asi mě hodně ovlivnil jistý bulvární plátek. Postupně se z příběhu stává drama, které bohužel nebude mít dobrý konec. Kluci žili komiksem, ten se prolíná celým filmem. Vydal by na celý samostatný příběh. Docela bych se na něj podívala. Parta okolo Kierana Culkina dělala nejrůznější blbosti, aby se zabavili a naštvali svou vyučující jeptišku, které přezdívali Dřevěná noha. Chtěli se jí pomstít, ale jejich bláznivý nápad s pumou jim nevyšel. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen podle knihy amerického spisovatele Chrise Fuhrmana „The Dangerous Lives of Altar Boys“. (savra)
  • Film sa natáčal v USA - v mestách Charleston (Južná Karolína) a Wilmington (Severná Karolína). (Arsenal83)
  • Kieran Culkin získal rolu Tima, pretože tvorcovia sa domnievali, že má podobnú osobnosť: "Myslím si, že prechádza mnohými podobnými vecami [vo svojom vlastnom živote]," uviedla Jodie Foster ako producentka filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama