Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 5

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (248)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak takto, by sa malo pracovať v dnešnej poplašenej woke dobe s námetom o láske medzi rozdielnymi ,,živlami´´. Fantastickou, až bájnou formou a nevtláčať nasilu podobné elementy medzi skutočne existujúci systém. Tak či onak, aj napriek progresu pomerne nuda, aj na tej emocionálnej úrovni, ale do nebies by som chcel predsa len niekoho a niečo vychváliť. Thomasa Newmana a jeho hudbu. Toto je minimálne na nom na Oscara. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Decentní animák, u kterého jsem si vzpomněl na staré časy, kdy vzal Pixar nějaké jednoduché téma a postavil kolem něj silnou zápletku. Co se ale pokazilo? Na dnešní poměry je téma živlů možná až moc prosté, takže se nedivím, že to diváky do kina nenalákalo, byť věřím tomu, že v takové zlaté éře Pixaru by se filmu dařilo mnohem více. Problematická je ale i délka, kdy mi přišlo, že by film fungoval lépe, kdyby byl o takových dvacet nebo třicet minut kratší. Dříve mívaly animáky i 80 minut a dokázaly odvyprávět všechno, co potřebovaly. Ubrat filmu onu půlhodinu, měl by perfektní tempo a hned bych mu dal zřejmě o hvězdičku více. Město mají tvůrci totiž skvěle vymyšlené, vizuál je nádherný, postavy fungují a i ona tematiky rasismu, tradic a následování svého snu jsou něčím, co k Pixaru sedí a odráží to naší společnost. Hodnocení: 65 % ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem to odkládal. Pixar už sice není, co dřív, ale pořád člověka dokáže překvapit. Dostáváme tu poměrně jednoduchý příběh ze světa živlů protnutý romantickou linkou. Zcela jednoduchá je základní myšlenka a to, že oheň a voda spolu nemohou koexistovat. Je tu pár hezkých narážek na různé typy segregací. Akorát nevím, jestli tyto věci děti zrovna ocení. Takže za mě docela v pohodě animák. "Kap, kap." ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ufff, a to som myslel, že Spíďo nebude mať tento rok žiadnu konkurenciu!!! A Elementy majú aspoň u mňa navrch hlavne neskutočnou originalitou nielen vizuálneho zobrazenia sveta, ale aj dialógov a príbehu. Nádherný príbeh plný protikadov, ktorý chytí za srdiečko od začiatku a už nepusti. Ale je to aj tým, že som sa nielen ja videl v hlavných postavách... Tento rok si na oscara nastavím 😅 ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Éterem prosakuje zpráva, že Pixar pomalu přichází o svůj zápal a servíruje už jenom suché filmy bez duše. Tak s tím já tedy nesouhlasím! Elemental diváka zaplavuje emocemi, víří nápady a nechybí mu ani ta slavná Pixarovská jiskra. Je to neskutečná hlína na jejímž konci jedno oko nezůstane suché. Hlavní postavy jsou sympatické a chemie mezi nimi je povětšinou žhavá. Jen je škoda, že film profičí jak pára nad hrncem a nedokáže předat svoji hloubku tak efektivně, jako v jiných lepších příkladech tohoto studia. Proto se občas některé situace zdají tak na sílu, nebo nedostatečně prokreslené. Ale nalijme si čisté vody, tohle že je průměrný animák? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Produkcia na Elemental trvala sedem rokov, v štúdiu aj u filmárov doma, pričom príbeh sa dokončoval na diaľku. (Arsenal83)
  • Namiesto návštevy krajín kvôli výskumu osobne strávil tím pre inšpiráciu veľa hodín sledovaním prehliadok miest ako sú Benátky a Amsterdam, na YouTube. (Arsenal83)
  • Prvý originálny film Pixaru, ktorý bol uvedený priamo do kín po 3 rokoch od pandémie COVID-19. Filmy ako Duša (2020), Luca (2021) a Keď sa červenám (2022) mali premiéru len priamo na Disney+. (Arsenal83)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama