Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim, bylo to takovy divny. Jako kdyby film nemel poradnej scenar, bud je parta v hospode a nebo dela Bale uchylnosti. A zaverecna pointa byla taky nejaka divna, clovek se do toho pak zamotal a nedavalo to smysl. Vrazdy jsou provedeny docela dobre a napeti je taky slusne vystupnovany, jen by reziserka pri nejakym brutalnejsim zaberu nemusela porad davat na stranu kameru a natacet jen Balea s silenym vyrazem. Celej film tu stoji na Baleovi a ten si strihnul fakt paradniho uchylacka, kdyz ho to vzdycky chyta, nebo jak popisuje situaci proste nema chybu. Jen toho uz ke konci bylo trosku moc. Mozna jsem od filmu cekal moc, ale na vic jak na 3* to nevidim. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela psycho film. Christian Bayle tu má skvělou roli. Je neuvěřitelně posedlý krásou a dokonalostí. Má svou práci na Wall Street a ve volném čase rád zabíjí lidi. Nejoriginálnější je asi hod motorovou pilou. Nakonec ale zjistí, že je všechno jinak, než si myslel... Menší roli tu mají i Jared Leto a Reese Witherspoon. :) Místy je to i docela vtipné. "Ted si zkus udělat rezervaci v Desire!" :D ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je ze skupiny filmů, kterým je možné dát od jedné do pěti hvězdiček. Po řemeslné stránce je to slušně zvládnuté dílko s dobrou kamerou, střihem a zejména velmi silným hereckým obsazením, kdy většina zúčastněných hraje jako o život, a je skoro líto, že tytéž herecké výkony není možné vidět v nějakém silnějším snímku. I v malých rolích se zkrátka objevují kvalitní herci jako např. Chloë Sevigny v roli sekretářky. Problém je ale s obsahem, který je sice povrchně efektní, ale vnitřně prázdný, dekadentní - typické jsou scény z prostředí high society, nočních klubů, kde se schází mondénní krásky s jupíky v elegantních kvádrech. Zkrátka a dobře je to kýčovitá záležitost, která sice celkem věrně odpovídá stylu Ellisovy literární předlohy, ale pro mě je dost nestravitelná. Celkový dojem: 40 %. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film opravdu nebyl můj šálek kafe. Příběh o masovém zabijáku se Schaymalonovskou pointou? Ne vážení, nic pro mě. Popravdě jsem původně o tento film ani moc nestál, nakonec mě ale zvědavost přemohla. Začátek byl naprosto dokonalý. Samozřejmě, že myslím ty titulky. Obdivuju tvůrce se smyslem pro detail, jenže tento smysl asi pozbytek celého filmu někam vyprchal. A tak jsem jenom hleděl na jen tak nadhozené a nevypointované postavy, které se celým filmem potulují bez ladu a skladu. Například obrovským hříchem byl plně nevyužitý vynikajíci Dafoe, který opět dokázal, že se svým hereckým umem dokáže strhnout celý film jen pro sebe. Ch. Bale, ne že by hrál nijak špatně, ale jako by se ve své roli nedokázal usadit. Napřed přehrává, pak zase hraje velice civilně, což mě nepřinutilo uvěřit mu jeho Batemana. Ovšem pokud vezmeme pouze jednotlivé scény, tak zde Bale předvádí naprosto úžasné výkony. I ostatní herci nehrají nijak špatně, jen kdyby jejich postavy nebyli pouhými samoúčelovými šablonkami. Zde si režie neporadila s jednotící linkou a když ke konci Bateman přiznává, že se nikomu nepodařilo dostat se do jeho nitra, tak to dvojnásobně platí o celém filmu. Stal se přesně tak povrchním jako je Baleova postava. PS: malý vzkaz tvůrcům: "Překvapivá pointa bez vysvětlení oné pointy, ztrácí účel pointy." ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

To je srdeční záležitost :) ---- Knižní předloha je jedna z nejdokonalejších literárních parodií, napsaná jako luxusně se tvářící časopis pro pány. To jest, během celého vyprávění je všude extrémní product placement, u každé postavy se přesně líčí, co má na sobě od kterého návrháře a co to stálo a kde se to dá koupit, je tam spousta sexu a krve a občas je text úplně mimózně proložen např. dvoustránkovou recenzí na nové album Petera Gabriela a tak... Prostě, knihu mám velice oblíbenou, takže zavděčit se mi bylo velmi těžké. Na druhou stranu, jakoby to tvůrci tušili, obsadili C. Balea, který je velmi dobrý a pro tuto roli skvělá volba. Hvězda dolů za dost kompromisní, měkkou a zmatenou režii.. Hodnotím ten film asi z jiného pohledu než většina ostatních... je mi líto, fakt :) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (56)

  • Při natáčení scény, ve které se Christian Bale sprchuje, se celé dámské osazenstvo natáčecího štábu nahrnulo za kamery. (Ai.ma)
  • Na konci filmu můžeme spatřit nápis: THIS IS NOT AN EXIT. Stejnou větou končí i román. (Ai.ma)

Reklama

Reklama