Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (160)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Guillermo Del Toro je výborný režisér to bezesporu, ale tady pravděpodobně jen dohlížel, a proto z některých dílů není absolutně nic cítit. V sérii je pár solidních dílů, které bych zařadil vysoko do hororové tvorby, ale také bohužel pár braků. Celkový dojem z celé série je bohužel jen průměrný, což je škoda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo to dopadnúť oveľa lepšie, avšak nejedná sa o úplné sklamanie, predsa len kto pozná tvorbu Del Tora nemohol čakať potoky krvi ale príbehy ktoré balansujú na hrane sveta duchov a reality. Kúskom ktorý sa vydaril asi najviac je napriek tomu epizóda Graveyard Rats, predsa len mala skvelý retro nádych a na pomery Del Tora mala asi najbližšie ku klasickým hororom zo zlatej éry tohto žánru a tak trochu vyvolala nostalgické spomienky na skvelé Tales from the Crypt. Minimálne 3 prábehy by sa dali ešte čo sa týka dĺžky dali okresať (Lot 36, The Viewing ale najmä The Murmuring) a naopak iba už spomínaný Graveyard Rats a The Autopsy by v pohodo mohli byť aj celovečernými filmami. Za mňa prevláda spokojnosť ale označiť túto sériu ako prekvapenie roka by bolo príliž odvážne, no červené čísla tesne nad hranicou 70% by si 5 z 8 poviedok asi zaslúžilo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opojná záležitost, která ale vyjma skvělé povídky “Pitva” nemá nic moc co nabídnout. Zbytek epizod je totiž scenáristicky velmi plochý a snadno zapomenutelný. Je pro mne vážně velkou záhadou, proč zrovna tomuto koktejlu velmi průměrných povídek propůjčil slovutný Guillermo Del Toro své jméno. (Netflix) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osem strašidelných poviedok, ktoré uvádza Guillermo del Toro. - Na to, kolko rokov tento projekt vznikal, je to pre mňa kolosálnym sklamaním. Jediná poviedka, ktorá ma výraznejšie zaujala, je Graveyard Rats, v ktorej sa parádne prelína Monster horor s nadprirodzenými prvkami a dej sa odohráva v klaustrofobických tuneloch pod cintorínom. Inak sa všetko pohybuje medzi jednou a dvoma hviezdičkami, pričom sú takmer všetky poviedky po celý čas skôr drámou a na konci sa objaví nejaké hororové prekvapenie. Nepomohli tomu ani zvučné herecké mená a preceňovaní hororoví režiséri. Ak je toto to najlepšie, čo Netflix pred Halloweenom pre hororových fanúšikov prichystal, tak nás asi v láske moc nemajú. A Guillermo del Toro? No, nenávidím body shaming, ale keď sa človek zadýcha po pár vetách, mal by so sebou niečo robiť. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanouškem Guillerma del Tora, ale cením, že má svůj osobitý styl, ale zase tolik mi nechutná. Tenhle koncept antalogií je něco, co podle mého Netflix potřebuje a třeba moji pozornost by si těmito povídkovými projetky určitě získal... Co říci k téhle osmidílné povídkové sérii? No, jednoznačně trpí nevyrovnaným projevem a nakonec bohužel i kolísavou kvalitou. Del Toro se nebojí přidat gore prvky a ani nějaké psychologičtější hrátky, ale pořád se mu nedaří přivést dostatečně poutavý scénář, který by dokázal diváka vtáhnout.  Prvních pět epizod považuji za docela povedené, ale jakoby pak došla šťáva a v závěru přichází k až nesnesitelnému. Holt pak povedená povídka "Pitva" působí jako růže na smetišti.. 55% ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)
  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama