Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sofía Vergara (nar. 1972, Kolumbie) jako Griselda Blanco - asi největší kokainová královny všech dob, která prodala tuny drog a nechala za sebou desítky mrtvých. Má to feeling Narcosu (2015) nejen tématem, ale i atraktivním filmovým zpracováním, takže se na to dobře kouká. O tři třídy lepší než skoro nedůstojný film Cocaine Godmother (2017) se Zeta Jones, ale myslím, že daleko přesněji a mrazivěji o tý dámě vypověděl brilantní dokument Kokainoví kovbojové (2006). který měl být už kdysi zfilmován s Markem Wahlbergem jako Jonem Robertsem aka tady štěkající pejsek, ale zatím to neklaplo. ()

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele

Ano, shlédl jsem za dva dny. Ale vydávat seriál za životopisný, kde jsou podstatné věci vybarveny jinak něž ve skutečnosti? Griselda hnusná jako prdel a hraje jí jedna z nejkrásnějších hereček v Hollywoodu? 🤦‍♂️ Netflix do toho musel zase vložit svoje feministické voloviny. Komentář režiséra mluví za všechno: „Je to žena v mužském světě, pracuje desetkrát usilovněji, aby se prosadila, a užívá svou bystrost a inteligenci, aby přechytračila muže okolo sebe. Lidé jí budou zpočátku fandit,“ vyjádřil se režisér Andrés Baiz. O detektivce June, která se jako jediná dokáže dostat na kobylku Griseldě raději ani nemluvím. 🤦‍♂️ ()

Reklama

Seal269 

všechny recenze uživatele

Příběh je pěkně načrtnutý (i když některě události jsou od reality pozměněné, ale to už tak bývá), Sophia Vergara skvěle zapadla do role ambiciózní a bezcitné vražedkyně. Jenže pak najednou příběh nabere hyperturbo a přeskočí většinu důležitých událostí, nebo je jen letmo zmíní. To je za mě pěkně odbyté, přitom by se to dalo lehce vyřešit dalšími řadami. V Narcos to zvládli skvěle. Bohužel za to ubírám část hodnocení. Přesto stojí za to vidět. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Místama tomu něco chybí a na šesti dílech se určitě nepovedlo rozehrát partii jako v o dost víc do hloubky jdoucím Narcos, ale žádnýmu fanouškovi kinematografie mapující slavné období drogových kartelů 80. let by tohle ujít rozhodně nemělo. Sofía Vergara se Griseldě sice nepodobá ani za mák, ale ten mrchoidní feeling a v jinak mužském světě naprosto ojedinělý kumšt, ten tomu dát rozhodně dokázala. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)
  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama