Reklama

Reklama

Americký snílek

  • USA American Dreamer
Trailer

Profesor ekonomie považuje svůj sen o vlastním domě za nedosažitelný, dokud se mu nenaskytne jedinečná životní příležitost. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Americký snílek není bohužel příliš povedená komedie, respektive ono je to spíš až takové odlehčené drama, každopádně ať tak, či tak, mě toto mé nelichotivé hodnocení mrzí o to víc, že v hlavní roli tu řádí můj oblíbený Peter Dinklage, který se tu sice snaží jak může a který opravdu baví, ovšem zůstal v tom naprosto sám a za mě už nic dalšího pozitivního tento snímek nenabízí. Zápletka je tudíž vážně nezáživná, nenápaditá a vlastně vzhledem k závěru i trochu předvídatelná, opravdu hodně mi pak nesedly prakticky veškeré postavy, jejíž zpracování je tu strašně krkolomné a divák si tak nemá šanci ke kterékoliv z nich získat empatie, a navíc o žádné z nich jsem ve výsledku ani nevěděl, co si o nich mám vlastně myslet, a to platí i pro samotného ústředního hrdinu, nehledě na to, že charakterově tu působili kompletně všichni nesympaticky. Co se pak týče vtipnosti snímku, tak jsou tu zhruba asi tak dva úsměvné momenty, jinak se to o komediální žánr ani neopírá, no a ty dramatické scény pak nefungují zas z toho důvodu, že divák má jednoduše v podvědomí fakt, že se jedná o odlehčenou látku, takže o přesvědčivosti vyhrocených situací a emocích tu nemůže být ani řeč. Celý film jinak nedisponuje snad ani jedním jediným výrazným momentem, vše je to takové poklidně nudné a nezajímavé, zkrátka ne, Americký snílek mě skutečně neoslovil, a to z docela jednoduchého důvodu, on totiž nemá zaujmout čím. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ako to odznie na začiatku, je to film s čiastočne true-based príbehom. Alfou a omegou režisérskeho debutu P. Dektora je spoľahlivý Peter Dinklage, ktorý aj tu podáva taký výkon, ktorý je potrebný. Len škoda, že niektoré dialógy a scény nie sú napísané tak, aby z nich Dinklage (a najmä divák) mohol viac profitovať. Veľká škoda, že P. Dinklage a Shirley MacLaine nemajú viac spoločných scén. Vo vedľajšej roli sa nenechal zahanbiť ani Matt Dillon. Z príbehu ako z hereckých výkonov by sa dalo vyčariť viac. P.S.: Kto by nesníval o vlastnom dome? Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komedie, co pohladí po duši. Peter Kinklage zahrál výborně. Trochu mi vadilo až moc zpěvu. Není to sice muzikál (které ze srdce nesnáším:), ale písní zazní na můj vkus zkrátka hodně. Zápletka je fajn, děj dobře ubíhá, všechno to hraje krásně dohromady. Viděno s ENG titulky, tak snad jsem všechno pobral tak, jak se sluší a patří:) Určitě doporučuji. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Za tohle by si měl někdo nafackovat před zrcadlem. Takový potenciál na dobrou komedii prodrbat, to se jen tak nevidí. Peter Dinklage to sám tahá co to jde, Shirley MacLaine byla na svůj věk skvělá, ale nestačilo to. Chtělo to více vtipných momentů, situačního humoru, nebát se toho. Film se drží zbytečně moc při zdi. Příběh jako takový celkem předvídatelný, že ona tajuplná dáma s domem nebude jen tak obyčejná a že její rodina nebude tak zcela klasická se dá předpokládat. Herecky skvělé, bohužel herecký potenciál plně nevyužit, ovšem potěšila mě rolička Dannyho Glovera. Za mě průměrný filmík, který je chybně zařazen do žánru ryzích komedií. Jedná se spíše o drama s trochou vtipných situací. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama