610 metrů nad zemí

• USA Fall (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Trailer 1

EvilPhoEniX

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

gogo76

Užívateľ LIVINGDEAD ma dobre rozosmial..."chybělo mi tam napětí". Ak tomuto suprovému komornému  thrilleru niečo nechýba, tak je to práve napätie. Livingdead bol pri sledovaní očividne DEAD. Tento film ma fakt dostal, nečakal som taký nárez. Príbeh pomerne jednoduchý, no výborne natočený, svižný, max. napínavý a pomerne realisticky zobrazený. Režisér si vystačil s dvoma-troma postavami a jednou neskutočne vysokou vežou, ktorú sa dve kámošky rozhodli zdolať. Mnoho záberov je doslova neskutočných, slabšie povahy a ľudia, ktorí neznášajú výšky môžu mať pri sledovaní vážne problém. Záver trochu uponáhľaný, na tu záchranu, pravdepodobne vrtuľníkom mohli tvorcovia vyčleniť aspoň 2-3 minúty. Nie som horolezca ani odborník, ale myslím, že tá časť bez rebríku by sa teoreticky dala zlaniť. Otázkou je či by to vydržalo lano a neprešúchalo sa. Trenie by vzhľadom na celú váhu bolo veľké. A navyše to bolo predsa len 200 metrov, ak sa nemýlim. Napriek menším výhradám, max. spokojnosť pretože ten adrenalín som si fakt užil. 80%. ()

ARI50

Zdechl bych, ani za peníze za nic na světě bych tam nevylezl. Pohledy na horu a z výšky mě dostaly do kolen. Dlouho jsem neměl u filmu tak špatný a nepříjemný pocit. To bylo mooooc i na můj strach, výborně dech berouci natočený film. Smutný, nebezpečný, výborný, škoda konce, záchranu jsem chtěl vidět. ()

M.i.k.e

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

raimi

Příběh o tom, kterak sebelítostivá a sebestředná kravka, za pomoci její narcistní a tupý kamarádky dospěla (snad). Dvě "Yas Queen", za neustálého hlaholení "jsi úžasná", "dokážeš to", "můžeš být čímkoliv chceš", "whooooa", vylezou na nejvyšší stožár na světě, aby si když uvíznou nahoře, pouštěly videa na telefonu, vysedávaly tam bez držení jak na pikniku a občas si sundaly podprdu nebo boty. Páč v šesti stech metrech ve volným prostoru je jen takovej slabej větřík, co vám leda tak rozfoukne ofinu. Navíc holky jsou hardcore freestyle horolezkyně, který předvádějí triky, že tuhne krev v žilách. :-) Zvrat ke konci je fakt pěknej, finální řešení situace taky potěšilo, celkem to šlape i při tý zbytečně dlouhý stopáži. Že je to nelogická, nesmyslná a neuskutečnitelná pí*ovina, to je věc druhá. Ale woman power, baby, no ni? Ovšem to celkový poselství v poslední minutě filmu se mně líbilo: "Život je krátký, a tak ho žij naplno. Nekéruj si na tělo kokotiny, nelez kam nemáš, radši buď se starým doma a něco uvař (teda je jednadvacátý století vlastně, takže: něco si uvařte). A nežeň se s černochama, jsou to ludry." Btw.: Ten nejvyšší, šest set metrů vysokej stožár fakt stál v Polsku, ale spadl, páč ho neudržovali a sfókl ho vítr. A ty kotevní lana, bejvaj až ke špičce stožáru samozřejmě, ne jak ve filmu. ()

• Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Na rozdiel od filmu by bezpečnostné svetlo na vrchole antény pozostávalo aspoň z dvoch žiaroviek, aby v prípade, že jedna zhasne, automaticky prevzala funkciu druhá. Inak by niekto musel zakaždým liezť na vrchol a meniť žiarovku. Na anténe by tiež museli byť schody alebo rebrík až na vrchol, aby bolo možné zaistiť bezpečnosť lezca – nestačil by len obyčajný 10-metrový stĺp. (Arsenal83)
  • Hoci vo filme supy útočia na živých ľudí, v skutočnosti na živé tvory neútočia a nemajú na to ani fyzické schopnosti - nemajú silné pazúry a ich zobáky sú skôr určené na trhanie už rozkladajúceho sa mäsa, ktoré dokážu vycítiť na vzdialenosť až 8 kilometrov. Sú to typickí mrchožrúti. (Arsenal83)

Související novinky

Dubnové VOD tipy

Dubnové VOD tipy

26.04.2025

Duben se i na svém konci nese stále ve znamení aprílového počasí, a pokud slunce zaleze za mraky a déšť a vítr vás zaženou zpět do tepla a sucha domova, máme pro vás opět stejně jako v předchozích… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)