Reklama

Reklama

Komediální drama Air od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Dojemný příběh sleduje hazardní hru nekonvenčního týmu, který rozhoduje o kariéře a v němž jde o všechno a nekompromisní vizi matky, která zná hodnotu obrovského talentu svého syna, a basketbalového fenoména, jenž se stane nejlepším hráčem všech dob. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (255)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Což o to, příběh zajímavý to je, ale styl vyprávění mi nějak nesedl. Problém není to, že asi všichni tušíme, jak to s Jordanem a botou dopadne, ale chyběla mi nějaká dynamika, nějaký drive, který by samotný příběh okořenil. Známé tváře nestačily, i když zahrály své role tak,  jak bych čekal. Přesto jsem rád, že jsem mohl vidět, jak to probíhalo. Protože ... "bota je jen bota, dokud si ji někdo neobuje..." ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobné filmu Tetris, akorát o počítačové hry se zajímám hodně a o basket vůbec. Takže jsem čekal, že se budu nudit a trpně čekat na povinný titulek na konci o tom, kolik Nike vydělala milionů a Jordan se stal nejslavnějším košíkářem všech dob... ale překvapivě mě to bavilo celé. Takže to znamená, že Affleck je fakt dobrý režisér! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mama Jordan díky Viole Davis působí jako geniální mastermind celé té neskutečné dřiny několika snaživých bílých kluků přiživit se na slávě budoucí legendy. Samozřejmě že šlo celou dobu o procenta, ale ta cesta plná osmdesatkového optimismu, chuti do práce a několika... srát na to, tak to uděláme... je podmanivá. Nečekal bych že film o podpisu smlouvy na boty může být tak fajn a já nejen že se těším až se na to mrknu znova, ale jdu hledat kde je nejbližší prodejna basketbalových bot. Affleck s Damonem předvádí špičkové výkony! Měli by se scházet častěji. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěla podívat kvůli vysokému hodnocení, které ze začátku měl, ale jak koukám teď, tak to docela dost kleslo. Nicméně spojení Matta, Bena, Jasona a Violy přece nemůže být zlé! Nevadí mi, že jsem film viděla, právě naopak, alespoň jsem se zase něco dozvěděla o historii, tentokrát o tom jak vznikli slavné Air Jordan. Ale přišlo mi to místy až moc zdlouhavé. Nechápu, jak z filmu o botách dokázaly udělat drama, asi už vážně nemají o čem točit. Není to špatný film, ale drama o vzniku bot zní jako by si někdo šlehl lajnu karla, když nemohl spát. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkný kozačky. By byly dobrý na mý mámě. Ben Affleck zkušeně využil malého slotu, který tady vznikl po úspěšném dokumentu The Last Dance, aby si mohl zase natočit pro chuť nějakou tu anachronickou žánrovku, které jsou ostatně jeho specialitou. Tentokrát je to takové to korporátní drama s vulgárními kravaťáky, co ve správný čas vsadili všechno na jednu kartu. Často si lidi myslí, že o kvalitách takových filmů rozhodují herci a scénář, přičemž se trochu zapomíná, jak důležitý je mít tyhle ukecaný dialogovky s hromadou postav, dobře nastříhaný, jak pracovat s pomlkami, časovými předěly a změnami nálad. A vzhledem k tomu, že tady to hlídal za kamerou Robert Richardson a stříhal to oskarový William Goldenberg, tak je z toho filmu ve výsledku větší podívaná, než by asi kdokoli čekal. Samozřejmě koho zajímá především to, o čem ten film je, ten by se měl jít léčit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • V tomto filme sa niekoľkokrát spomína Mel Turpin, keďže v roku 1984 bol považovaný za jedného z najsľubnejších hráčov draftu NBA. V skutočnosti sa jeho kariéra nikdy nerozbehla tak, ako sa očakávalo, a svoj posledný profesionálny zápas odohral v roku 1990. Po chýbajúcich ponukách skončil ako ochrankár a po duševných problémoch si v roku 2010 vzal život vo veku iba 49 rokov. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva na predmestí Portlandu v Beavertone (kde sa nachádza centrála Nike), celé natáčanie prebiehalo v Los Angeles a okolí. (Arsenal83)
  • Distribútor Amazon Studios, ktorý mal mať pôvodne premiéru na streamovacej službe Amazon Prime Video, sa po pozitívnych testovacích projekciách rozhodol uviesť film najskôr v kinách, čím sa stal prvým titulom Amazonu od Late Night (2019), ktorý bol uvedený v kinách bez premiéry na Prime Video. (Arsenal83)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

22.06.2024

Úspěšná oscarová dvojice tvůrců Ben Affleck & Matt Damon (Dobrý Will Hunting, Poslední souboj) chystá po loňském zábavném dramatu Air: Zrození legendy další spolupráci. Dva letití přátelé by si… (více)

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama