Reklama

Reklama

Zakázaný svět

(neoficiální název)
  • Česko Subjekt 20: Horor ve vesmíru (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na vzdálené planetě Xarbia se tým elitních vědců snaží vyřešit mezigalaktickou potravinovou krizi vytvořením experimentální životní formy. Výzkum se jim ale šeredně vymkne z rukou a monstrum začne zabíjet vědce. Je proto povolán nejlepší vyšetřovatel galaxie, aby zachránil situaci. (topr harley)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Roger Corman ve spolupráci s Jimem Wynorskim a několika dalšími dal šanci vzniknout béčkovému scifi-hororu, který i přes nevelkou oblíbenost u diváků získal tři nominace SATURN v roce 1983 a to především díky solidním speciálním efektům. Přestože samotný scénář není nikterak originální a dá se v něm nalézt hned několik slabin, tak já se u sledování tohoto filmu docela bavil. Určitě tomu dopomohly i dvě pohledné herečky, které se nebály ukázat své přednosti, ale především již zmíněné efekty (ehm pokud nepočítáme ten trapný začátek). Vzhled monstra sice patří do slabšího soudku a popravdě na mne moc velký dojem neudělalo, ale i to se dá překousnout. Jeho specifické zabíjení (a to nejen přes lidské otvory) dokázalo z jeho obětí dělat opravdový humus a rozpad buněk patří do kategorie delikates. V tomto filmu nešlo ani tak o množství krve, jako spíše o míru „hnusu“, která byla místy v dosti hojném počtu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Forbidden World je béčkový sci-fi horůrek v jedinečném retro stylu, natolik typickém pro jiné Cormanovky. Vesmírnou loď zastupuje několik futuristických místností a chodeb, všude svítí nebo blikají barevná tlačítka a tuhle zdejší teplou atmosféru doplňuje zvláštní syntezátorová hudba. To všechno v krásně nedokonalém, naivním duchu. Jenže jsou tu dva jiné faktory, kvůli kterým stojí film za pozornost - jsou to masky a nahota. Kromě dvou pěkných bab, co se nestydí svlékat, se tu totiž vyskytuje i dostatek různých příšer, zámotků, slizu, krve a roztékajících se obětí, že fandovské srdce, bijící pro podobné trashe, musí místy plesat radostí. Bohužel jenom místy, protože občas je to taky užvaněná nuda. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z mnohých vykrádačiek Aliena na ktorej stoja za pozornosť dva aspekty. Fakt nechutné krvavé gore scény a erotické scény. V posádke plnej vedcov sú aj dve nádherná ženy (brala ma hlavne tá blondínka), ktorých zlozvykom je chuť sa vyzliekať. Scény v ktorých sa kamera nejakým spôsobom rozostrí, aby sme nevideli genitálie a nebolo to regulérne porno sú komicky roztomilé a fungujú oveľa lepšie ako tie napínavé. Samotné postavy mi boli celkom ukradnuté. Technická stránka je celkom v pohode. Scény z vesmíru sú na dobu vzniku celkom pekné, ale interiér základne je miestami viditeľne lacný. Fakt nestačí obložiť steny papierovými obalmi od vajec. Celkovo to je celkom pozerateľný hororový trash s krátkou stopážou a svižným tempom. Hlavne scéna v ktorej sa tie dve vedkyne nahé rozprávajú v sprche stála za to. Ale nechcite po mne, aby som vám povedal o čom to kecali. To fakt neviem. 4/10. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám jako Mutanta či Subjekt 20. Jak už je u Cormana zvykem uvidíme triky sestříhaný ze Sadora, vládce vesmíru, plus nějaký nový (či z něčeho co sem nevyděl). Děj není nějak originální (vůbec) a jde v něm o přerostlýho mutanta, který požírá osazenstvo výzkumný laboratoře. Naštěstí je zde chrabrý voják, aby všechno zachránil. Samozřejmě uvidíme oblíbený sprchování hlavních hrdinek, který rozhodně nejsou k zahození, jen pořadí smrti bych prohodil, co naplat. Pěkná syntezátorová hudba, slušný herecký výkony a střídmá stopáž jsou jen k dobru. Další klasika mých dětských let. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svérázné Béčko, které přes všechnu tu stylisovanou naivitu a natvrdlost nepopře notnou dávku technické zručnosti a filmařských kvalit. Některé scény působí až magicky a není to jen tím, že v nich většinou figuruje alespoň jedna-minimálně polonahá-ženská :D ..Taková Heavy Metalová storry..(nemyslím hudbu) ()

Galerie (16)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama