Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Francouzský animovaný seriál pro děti o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla... Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomto animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. Byl jednou jeden život je francouzský vzdělávací animovaný televizní seriál z roku 1987, jehož úkolem bylo přístupnou formou zprostředkovat divákům (zejména těm mladším) stavbu a funkce jednotlivých částí lidského těla. Jednotlivé procesy v lidském organizmu představují různé postavičky či mechanismy, plnící mnohé úkoly. Seriál se řadí k nejúspěšnějším dílům tohoto druhu v historii, dočkal se nadabování a odvysílání v desítkách jazyků, včetně češtiny. Má 26 epizod, jeho tvůrcem byl Albert Barillé, který vytvořil rovněž další seriály v podobném stylu, avšak s jinými tématy (například o historii lidstva či o vesmíru a o vynálezech a technice). (Česká televize)

(více)

Recenze (555)

Agarwaen 

všechny recenze uživatele

Můj hlavní favorit v cyklu Byl jednou jeden... Možná ho mám nejradši, protože jsem ho sledoval nejdřív ze všech, ale krom tohoto důvodu se mi zdá, že zpracovat krvinky, neurony a spol. je těžší, než zpracovat normální lidi. A autoři se s tím poprali skvěle. Navíc pochopitelně perfektní didaktická pomůcka. Jedna učitelka nám to pouštěla v hodinách biologie, než jí vykopli:) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj první zhlédnutý seriál typu Byl jednou jeden.... Hned mě zaujala krásná animace a ztvárnění lidského těla, že někde v nás je nějaký velín jako ve fabrice, jenž řídí celé tělo, o které se starají stovky dělníků v přilbách. Jen podle mě bylo na škodu až moc odborných názvů, ale to asi jinak udělat nešlo, aby si to zachovalo svoji kvalitu. [41348. hodnocení, 539. komentář, 91%, 20. nejlepší seriál, 107. nejoblíbenější seriál] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to z hľadiska príbehov, z hľadiska animácie a z hľadiska edukatívneho. Škoda, že som odvtedy všetky informácie o našom tele, podané v tomto seriáli zabudol. Teda niečo ešte viem....ale nie z tohto seriálu, ani zo školy. A zase musím skonštatovať, že sme to pozerali všetci a každému sa to páčilo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro poznání těla asi to nejlepší, co kdy kdo vytvořil. A to i když je to podané ve formě pro děti. Já osobně mám ale problém s tou animací a charaktery, které mě odjakživa vyloženě sraly. Fakt mi vadilo na to koukat, i když to bylo hrozně zajímavé a v podstatě to pokrylo kompletní téma biologie člověka. Škoda pro mě. 70% ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Ono je to původně produkováno pravděpodobně pro děti, nicméně já se na "Byl jednou jeden..." vždycky rád podívám... Jako malého mě tento seriál, respektive jeden z jeho dílů, dokonce donutil k tomu denně si čistit zuby. Když jsem viděl ty potvůrky, co lezou z cukru a usazujou se na zubech a pak tvoří kaz, jenž jinak než zubařským vrtákem opravit nejde? Brrr! Cobydup jsem byl v koupelně a leštil zuby snad 20 minut. 89% - 17.1.2010 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama