Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gruber přijíždí do Labutě vzteklý a pomstychtivý. Irena i Petr vědí, že není šance, aby se zachránili. Každý myslí aspoň na své blízké. Jak se v grandiózním finále uzavřou osudy hrdinů Zlaté labutě? (TV Nova)

Recenze (4)

geofre 

všechny recenze uživatele

Poslední díl byl nejslabší. Nicméně i tak hodnotím vysoko, protože celá série byla ve výsledku super a jeden díl (byť finálový) hodnocení příliš neovlivní. ()

george16 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Jako odbachnout SS-Grupenfuhrera a velitele Prahy, což je hodnost, kterou v té době měl K.H.Frank a udělat z toho happy end pro všechny, kteří se na kulce pro něj podíleli nebo účastnili a odcházejí posléze konečně s pocitem klidu, sbalí kufry a v klídku odjedou, je teda kumšt, kterému nemůže věřit ani malé dítě. Jedna hvězda za proslov Plesla, který byl v roli výborný. Totální zmršení celkem slušné první a druhé série, tu třetí už nemá cenu komentovat. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Škoda tak nelogického a zároveň přeslazeného závěru. Zlatá Labuť mě neskutečně překvapila a ze začátku to vypadalo, že se z ní vyklube jeden z našich nejlepších seriálů za poslední dobu. Bohužel, třetí řada mě ale docela zklamala a samotná závěrečná epizoda tento pocit ještě umocnila. Proto průměrem hodnotím nejen tuto epizodu, ale taky celý seriál. ()

Adelka188 

všechny recenze uživatele

SPOILER Do půlky skvělý díl, napínavý a čekáte jak se to vyvine dál. Ale druhá půlka dost přeslazená a taková nerealistická. Po smrti blízkého člena rodiny jsou všichni celkem veselý a baví se? A všichni si žijí spokojeně jako by nebyla válka? Nevím, za mě do půlky na pět hvězdiček, ale za to finále z druhé půlky musím hodnotit tento díl jen 3 hvězdičkami ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Když Lukáš Mašek (Robert Mikluš) vyzve Grubera (Jaroslav Plesl) na střelecký souboj, Gruber se zprvu ušklíbne se slovy: „V jakém století si myslíte, že žijete?“ Nicméně střelecké či šermířské souboje byly zejména mezi šlechtou obvyklé až do 1. světové války. V některých zemích se praktikovaly až do poloviny 20. století. V německých studentských spolcích se až do 2. světové války často praktikovaly souboje s kordy, známé jako Mensura. Právě tyto souboje jsou důvodem často zjizvených tváří nacistů. Reakce německého generálporučíka Grubera, která naznačuje, že souboje jsou již historickou záležitostí, moc nedává smysl. (Meev)

Reklama

Reklama