Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele TKommander k tomuto seriálu (2)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

Výborně zpracovaný seriál, ale musím se pozastavit nad jedním faktem. Více než polovina nově odsouzených vrahů či masových (davových) vrahů uvádí jako motivaci jejich vlastní zviditelnění, často dokonce jmenují své vzory (např. Ramireze). Právě proto mé hodnocení zůstává u 4* a nepřeji si druhou řadu. Jistě by byla výborně zpracovaná, Pavel Soukup nám po annaismissing přináší další výborný počin naší doby, taktéž chápu vztah Jaroslava Hrušky k událostem okolo Hojera, ale stejně tak, jako nechutná reportáž pořadu Reportéři ČT  (Straka), i pokračování by mohlo přinášet některé nepříznivé okolnosti spojené se zařazováním takových lidí do mediálního prostoru. ()

Chyba systému (2024) (E05) 

Tenhle díl v podstatě do seriálu nepřináší nic nového - situace, které jsme již měli možnost vidět, dialogy, které jsem již slyšeli... Po vysokém hodnocení předchozích dílů tenhle musím hodnotit protichůdně. ()

Reklama

Reklama