Reklama

Reklama

Souputníci

(seriál)
Trailer 1
USA, 2023, 7 h 51 min (Minutáž: 55–67 min)

Tvůrci:

Ron Nyswaner

Předloha:

Thomas Mallon (kniha)

Hrají:

Matt Bomer, Jonathan Bailey, Allison Williams, Ben Sanders, Chris Bauer, Linus Roache, Christine Horne, Will Brill, Jelani Alladin, Noah J. Ricketts (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve Washingtonu DC se během homofobní levandulové paniky 50. let 20. století do sebe zamilují dva muži. Charismatický a ambiciózní Hawkins Fuller a náboženský idealista Tim Laughlin naváží riskantní, proměnlivý a smyslný vztah trvající desítky let. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Joe16210 k tomuto seriálu (3)

Souputníci (2023) 

Tohle historické drama je opravdu drama ve všech ohledech. A stojí především na hereckém obsazení Matta Bomera a Jonathana Baileyho. Ačkoliv někdy byly sexuální scény hodně explicitní, asi to k surovosti doby patří. Vše doplňuje vkusný soundtrack, který správně doplňuje jednotlivé scény. Snad jen po zhlédnutí kompletní série zůstává trochu smutno. Nejen ze závěru, ale spíše z toho, že se v minulosti taková zvěrstva ve státní správě v USA (a nejen tam) opravdu děla. A že to lidé s AIDS neměli lehké je snad jasné. Ale je to o to smutnější, že to tak prostě bylo. Nebyla to lehká doba. Opravdu bychom měli být rádi, že je to dnes většinou již dávná minulost a žijeme v moderní společnosti, kde tyto problémy řešit nemusíme. Přiznám se ale, že na konci závěrečného dílu i slza ukápla. ()

Jsi úžasný (2023) (E01) 

Wow. Po pravdě jsem netušil, co mám od seriálu očekávat a dostal jsem mnohem víc. Kombinaci historického dramatu s queer romantikou a erotikou, vlastně je to takové hořkosladké, ale ta doba tehdy asi taková prostě byla. Jsem hodně zvědavý, jakým směrem se bude dál osud hlavních hrdinů vyvíjet, i když zde samozřejmě náznaky jsou, ale ta cesta k tomu nebude určitě jednoduchá. Tohle se prostě povedlo. A Matt Bomer a Jonathan Bailey předvádí obdivuhodné výkony na všech frontách. ()

Bulletproof (2023) (E02) 

Je zajímavé vidět, kam se v dalších epizodách příběh i děj posouvá. Už to není tak šokující jako úvodní epizoda, ale o to víc prostoru dostávají vztahy a další události. Rozhodně u seriálu zůstanu, jsem zvědavý, co bude dál. ()

Reklama

Reklama