Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu že ve své době tohle znamenalo návrat Eddieho Murphyho. Scénář filmu je rozhodně zajímavý. Nápadem je natočit film s hvězdou akčních filmů aniž by o tom dotyčná ikona cokoliv tušila. Občas stačí čekat kdekoliv ve křoví nebo na podzemním parkovišti na své záběry. U filmu jsem se místy bavit, ale je škoda velké nevyrovnanosti. Režisér Frank Oz mě nikdy nějak vyloženě neseděl. Robert Downey Jr. i přes svou pidi postavu těžko přehlédnutelný. PS: Dostal jsem vás čůr.ci! 55% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Štáb nadšených ztroskotanců (a imigrantů) vynalézavě "partizánsky" natáčí velký béčkový sci-fi biják bez vědomí paranoidní hlavní hvězdy. Rozhodně jim budete fandit, jelikož kromě mnoha vtipných momentů do toho dávají celé srdíčko (nechejme stranou všechny ty manipulace a podvody :-)) a láska k pohyblivým obrázkům z nich (a ze scénáře) jenom čiší. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle musí každý filmový nadšenec vidět. Nepotřebujete vlivné producenty, kvalitní herce ani profesionální štáb a přesto můžete natočit trhák. Stačí jen nadšení, kreativita a lidi, kteří věří tomu, že víte, co děláte. Ten na konci obdržený hollywoodský scénář je opravdu dokonalost sama. Tohle obdržet, tak už oprašuju poličku na Oscara. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)

Reklama

Reklama