Jeff WadlowScénář:
Todd BergerHudba:
Christopher LennertzHrají:
Marlon Wayans, Priah Ferguson, Lauren Lapkus, Dave Sheridan, Holly J. Barrett, Kelly Rowland, Nickolas Wolf, Nia Vardalos, Rob Riggle, John Michael Higgins (více)VOD (1)
Tohle město na halloweenské výzdobě opravdu nešetří. Když ji ale oživí zlý duch, musí proti němu táta, který svátek mrtvých nesnáší, spojit síly s dospívající dcerou. (Netflix)
Marlon Wayans v obležení oživlých halloweenských dekorací. Právě se nastěhoval se svojí rodinkou do městečka Bridge Hollow, ve kterém pomstychtivý duch z místní strašidelné legendy nedopřeje koledníkům klidný svátek mrtvých. Film si sice s hororovým námětem pohrává, ale do krváku se nepustí a komediálně to mnohdy vázne. Já jsem se třeba u filmu nezasmál, to neznamená, že by humor byl tak uhozený, jen nemám potřebu smát se dětinskému humoru. Z hlediska speciálních efektů je to přehlídka bizarních monster, které aby byly ještě lepší, tak by po jejich řádění musela zůstat krvavá stopa. Klauni se sekerami a tým mrtvých hráčů amerického fotbalu přímo volali po něčem drsnějším. Docela zvláštní bylo, že se Wayans držel dost zkrátka a výrazně se krotil v trapnostech. Je to docela úspěch. Priah Ferguson v roli jeho dcery s ním utvořila dvojici, která může připadat některým divákům zajímavá. Mně trošku ta kakaová slečna lezla na nervy. Kelly Rowland v roli matky byla na scéně pomálu. Dala se vydržet. Režisér Jeff Wadlow to nemyslel vůbec zle. Nápad za originální nepovažuji, v obdobných obměnách už filmy podobného ražení existují. Tenhle má tendenci zapadnout. Nápady má, to ano. Je to taková rodinná podívaná, uhlazená, bez průbojných scén, které by film pozvedly. 6/10 ()
Nenáročná rodinná halloweenština kopírující legendární Jumaji (r. 1995), nebo spíš díky tématu Husí kůži (r. 2015). Marlon Wayans se pitvoří, zatím co sváteční dekorace terorizují městečko….tady vlastně ani není moc o čem. Dětská zábava, která když od ní neočekáváte zázraky, dokáže atmosféru předvečeru všech svatých navodit. ()
Pohodový rodinný film. Celkem slušné triky. Humor je spojen zejména s Marlonem a Robem Rigglem. Na závěr slušný cliffhanger. Rozhodně by mi nevadil druhý díl. Městečko Bridge Hollow by se dalo slušně rozvinout. Jeff Wadlow svojí roli zvládá a herce celkem slušně kočíruje. Netflix by mohl nasypat nějaké peníze a rozjet celkem zajímavou sérii. Je to na slušné 3 hvězdy, ale když někdo může dát tomuto filmu klidně odpad, můžu dát v klidu 4. ()
Hororova komedie. Pribeh neni moc originalni a novy, ale dostanete, co jste pravdepodobne ocekavali. Halloweensky rodinny film. Pro ostatni muze film poslouzit jako neskodny hluk v pozadi, zatimco deti jedi cukrovi. Nikdy nevystoupi z kategorie "mirne prijemny zabijak casu" . Je to pokus natocit neco hloupeho a zabavneho, klicove prisady ale schazi. Film zduraznuje dulezitost Halloweenu a zvelicuje ho do velkeho meritka. Jsou zde mirne zvlastni efekty a mily ton vypraveni. Druhou hvezdu davam za hlasky jako "Je to starej dum, je jak stary lidi. Dela divny zvuky". Nebo "Vesnicane si tam postavi stanky. Budou tam hot dogy, kolace, polibky, vsechno". ()
Šlo to. Herecky byla tato komedie příšerná, ale jinak je Prokletí městečka Bridge Hollow místy vtipná komedie s výbornými maskami. A například část s kostlivci byla vynikající a podkres AC/DC tomu dodal šťávu. Divák však musí vydržet celý film, protože začátek je nudný a děsný, ale film se postupem rozjede a od poloviny již stojí zato tento film vidět. ()
- Na začátku filmu hraje píseň „Hit the road Jack“ od Raye Charlese. Když Howard (Marlon Wayans) zabíjí kostlivce motorovou pilou, hraje píseň „Highway to Hell“ od AC/DC. (griph)
- Když Howard (Marlon Wayans) a Sydney (Priah Ferguson) mluví v autě o tom, jestli byl pavouk skutečný nebo šlo pouze o iluzi, jde si povšimnout narážky – zmíní, že se to šíří jako virus a začalo to u netopýra, což je jasná narážka na covid-19. (griph)
- Když Howard (Marlon Wayans) bojuje proti pavoukovi, zmíní Šarlotinu pavučinku (1973). (griph)