Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

jefff 

všechny recenze uživatele

Film stojí na zvolené formě a na zápletce. Forma je stále inovativní, ale jelikož mi je tenhle sdílený svět odpudivý, úplně mě to nezaujalo a spíš vnitřně rozčilovalo - ale to je hodně subjektivní pohled. Zápletka byla slušná a potěší zvraty i vyhrocené finále. Ale první půlka je trochu moc rozplizlá a moc se nikam divák neposouvá. A Storm to sice hraje autenticky, ale pořád hraje docela nesympatickou teenagerku, která svůj život tráví virtuálně. Dobrý film a lepší pro ty, kterým výše uvedené tolik nevadí. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie, tgrileru Searching (Pátranie), ktoré rozhodne nezahanbi predchodcu. Téma je podobná a spracovanie je rovnaké ale rozhodne to ničomu neprekáža. Na prvý film to čiastočne nadväzuje ale ak ste prvý film nevideli nič sa nedeje. Nový film, nový prípad. Atmosféra filmu je napätá od začiatku do konca. Je tu síce trochu vtipu ale to len na začiatku a na konci, kde to vlastne aj úplne sedí. Missing vám rovnako zamotá hlavu ako Searching. Máme tu skvelé herecké výkony. Herci sú sympatický. Veľmi dobre spravený scenár a tiež hudba, ktorá pekne podporuje atmosféru. Film môžem odporučiť, každému komu sa páčil prvý film a má rád také spracovanie a podobné témy. Oplatí sa na to ísť do kina? Určite áno. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

No ještě, že měl pachatel na kazdým rohu baráku kameru, jinak bychom z toho únosu téměř nic neviděli a zábavnej byl i podezřele důvěryhodnej ´´random´´ strejda z Kolumbie, který když může, tak pomůže. To by se taky dalo zneužít. Film Pátrání byl v tomto ´´screenlife´´ kontextu o více jak chlup lepší. 50% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

M-A-S-T-E-R-P-I-E-C-E!!!!! Missing je po vzoru svého předchůdce Searching úplně stejně výborný, ba co víc, ještě tak 2x lepší, a tenhle typ “computer screen thriller” je svěží vítr ve svém žánru. Film mě od úvodního vyšetřování v 15. minutě doslova přikoval do sedačky a až do závěru nepustil. Dlouho se mi nestalo, že bych byl u filmu jak v transu a zapomněl vnímat čas i okolí a jen se nervózně vrtěl v křesle a mnul si zpocené ruce, ale Missing to zvládl úplně s přehledem a s klidem můžu říct, že jde o nejnapínavější dvouhodinovku za poslední roky. Zpracování skrze screen elektronických zařízení je prostě výborný a tvůrci z něj zde vytěžili maximum, je to hravé, originální a nečekaně poutavé až za hranu toho, co jsem původně čekal. Jednoduše si s divákem tvůrci hrají a předhazují mu teorie, které se z minuty na minutu mění, napětím se nešetří, dokáže se zde budovat mysteriózní nádech kolem celého zmizení a když má film udeřit akcí, s přehledem vytasí i fyzické dusno a ve finále do sebe vše perfektně zapadne jako puzzle bez jediného visícího či nelogického otazníku. Paranoidní, nepředvídatelný a jednoduše bezchybný thriller bez hluchých míst, s notnou dávkou tvůrčí invence a se spoustou vytrhaných vlasů a okousaných nehtů v diváckých křeslech. Jó, tohle mi sakra zlepšilo týden a z fleku bych si dal projekci znova. A co víc, tohle se zavděčí všem typům diváků i všem věkovým skupinám, takže seberte všechny okolo a šup do kina! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama