Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1887. Do města přijel tvrdý, samotářský šerif Jared Maddox, pátrající po vrazích muže, který zde byl před časem zabit za značně podivných okolností. Stopy jej neomylně vedou k majiteli zdejšího ranče, jenž však svou mocí a vlivem ovládá celý kraj. Maddox se pokusí o nemožné, přitom je si dobře vědom, že v nastávajícím boji půjde sám proti všem… Hlavní postavu v tomto westernu ztvárnil Burt Lancaster, známý z filmů Norimberský proces, Co se nepromíjí, Půlnoční muž, Seznam Adriana Messengera, Ulzanův nájezd, Ostrov Dr. Moreaua a řady dalších. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Michael Winner své "hrdiny" rád nechá střílet do zad. Režisér slavného Přání smrti točí  vcelku nemorální či spíš nemoralizující western, kde  hlavní hrdina nepobíhá jako John Wayne s čistým štítem, ale fanaticky lpí na svých vlastních pravidlech, jež alibisticky vydává za spravedlnost.  Lancaster je jako  temný a sarkastický téměř mstitel naprosto přesný, stejně tak Ryan jako šerif, co ztratil odvahu či Cobb coby velkorančer a záporák s lidskou, tedy nejen výhradně černou, podstatou. Krutý závěr mi pak definitivně otevřel oči ohledně amerického westernu, který rozhodně nebyl jen Waynův svět a tak nabíjím pět kulek. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tu potečie krv!..., Bude to ich krv..." B. Lancaster už toho vo westernoch odcválal požehnane. Aj tu je rovnako drsný a nekompromisný. Bandu grázlov je odhodlaný dovliecť pred súd za každú cenu, no tí sa samozrejme nevzdajú len tak...Akonáhle som zbadal R. Ryana v úlohe druhého šerifa, tušil som, že tu nebude hrať druhé husle. Musím povedať, že jeho postava bola pre mňa zaujímavejšia ako Lancasterova. Tí dvaja sa výborne dopĺňali. V zaujímavo zápornej roli sa tu objaví aj R. Duvall a prekvapí niekoľko krvavých záberov, aké v tej dobe neboli celkom bežné (prestrelenie hlavy). Vždy ma poteší starší western, ktorý ma nesklame, zvlášť, ak naň natrafím náhodou. Vamos gringos, fajn westernos!..80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cervenak to napisal vystizne. Je to perfektny western s netradicne dynamickym tempom. Postavy su fantasticky napisane. Ziadne ciernobiele stereotypy. Az som si prial, aby film trval aspon o 20 minut viac. Najviac sa mi pacilo, ze svojim spôsobom za zaporaka tu je serif, ktory chce zatknut skupinu muzov, ktory nahodou zabili starca. A pachatelia su vykresleni ako celkom normalni ludia, ktori sa z rôznych pochopitelnych dôvodov odmietaju vydat serifovi. Takze do velkej miery to je skôr drama ako nejaka kovbojka. Prestreliek tu je minimum a su natocene kvalitne ale nie su nejak umelecky stylizovane. Pôsobia dost civilne. Jedina vec, ktora ma trochu iritovala boli divoke zoomy kamery jak v starych kung-fu filmoch. Ale to je malickost. Stale sa jedna o jeden z najlepsich westernov aky som videl. 8/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zkazky o tom, že jde do značné míry o Poslední vlak z Gun Hillu v o poznání špinavějším, drsnějším a nečernobílém podání nikterak nelžou. Není tu kladných či záporných postav; snad jen jedna k tomu sklouzává pro svou horkokrevnost. Jinak se to poctivě až do posledních momentů sympaticky drží v šedé zóně "kde začíná/končí právo na spravedlnost a kde/kdy se přílišné až fanaticky zaslepené lpění na liteře překlápí ve vytváření zlé krve s dopady vysoce přesahujícími původní (zlo)čin". Právě spirála činů a následků vtahuje více a více postav, které s původními výtržnostmi neměli co dočinění. A to vše podané skrze skvěle napsané dialogy spíše než přestřelky. Byť i na ty dojde a když už, tak se drží v mantinelech uvěřitelných duelů, do kterých se ani jedné straně dvakrát moc nechce. Stále je to však primárně western, kde často hvízdne nějaká ta kulka, nikoli psychologická studie. Navíc western setsakra dobrý. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Takovej trošku nenápadnej western s hvězdným obsazením. Něco dějově tam nebylo tak úplně jasný a zřejmý,ale z větší stránky se jednalo o drama a ten konec utvrzuje diváka v tom, že jde vlastně o hodně drsný drama. Hlavně se mi zamlouval nekompromisní a zásadový šerif z Bannocku, který si nebral žádný servítky. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama