Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný a režijně pečlivě vedený film s pointou, která mě naprosto nenapadla, ale přitom je při znalosti evoluce člověka velmi logická. Musím ocenit taky jazyk, který byl speciálně pro film vytvořen, a to, jak se s ním herci popasovali. Podtrženo sečteno, bylo to mnohem lepší než jsem čekal. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl od loňska v očekávání, a to očekávání se proměnilo ve zklamání, jak to většinou bývá. Tady se povedl trailer, který hodně navnadil, protože tam narvali všechny scény, které jako jediné byly ve filmu aspoň trochu zajímavé. Film je bohužel utahaný a moc se toho neděje. Málo akce, pro mě jen minimální napětí, postavám jsem nijak nefandil a protivníka jsem očekával úplně někoho/něco jiného. Roztržená držka, která ale byla hezká, to nezachrání. Škoda. Mohli z toho vytřískat více. Lehký nadprůměr. 55% ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Niektorí recenzenti ("riči v piči") boli zrejme v lese na "houbičkách" s tampónmi v nohavičkách spolu so štábom. Pripomínalo mi to rozprávku o "Červenej Karkulke". Tlupa nehercov recitujúcich hatlaninu, blúmajúcich po lese... budget 1000€ za benzín do peknej krajiny. Dokonca odkukaná pičovina z Pitch Black - holka má krámy, bu-bu-bubák po nej ide, lebo ju cíti...! Úděsné! Jedna ★ za kameru (aj keď tie 2 "prevracačky" som nepochopil, možno to malo byť kůl... né, nebolo) a hudbu, ktorá asi jediná stála za to. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Survival z doby praveku. Minimalistický, lacný, ale s peknou gradáciou a funkčným napätím. Určite to nie je zásadný miľník v žánri, ale komu sa páčil nový Predátor: Korisť (Prey), resp. má rád podobne jednoduché zápletky, tomu odporúčam skúsiť. To čo som očakával som totiž aj dostal. S hodnotením je to tak na 3,5*. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený herci, otravný dialekt a vlna klišé vedoucí k neuvěřitelně předvídatelné pointě. Ten film není špatný v tom, že by byl hloupý, nebo viditelně levný, ale je to jen šíleně nesympatický, otravný a nudný 45 tisíc let starý road trip s naprosto jednoduchou a dementní pointou. Můžete maximálně ocenit přírodu, práci s kamerou a skvělou hudbu. Jinak je to opravdu jen otravný a nudný žvást. Něco jako Valhala s Mikelsenem. Nedávám tyhle nudný blbosti. 20%. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama