Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Série děsivých událostí přivede nesourodou trojku (John Boyega, Jamie FoxxTeyonah Parris) na stopu hanebného vládního spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mix sci-fi, akciových a komediálnych prvkov vo filme, ktorý v danej forme podstate tak trochu nevedie nikam. Chémia medzi trojicou Boyega / Parris / Fox funguje na takej úrovni, ktorú film minimálne potrebuje. Prekvapením bolo objavenie Kiefer Sutherlanda v malej ale pre neho celkom fungujúcu rolu. Film zbytočne šiahajúci nad 120 minút. Netflix chcel opäť zabodovať, výsledkom je však opak. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. Čtyři hvězdy. 👍 (23.07.2023) ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Je něco podivného ve městě to zdejším… hlavně tedy, když vidíte po ulicích pobíhat vaše vlastní klony! Na rovinu – po vydařených trailerech a stylových posterech jsem čekal více. Na druhou stranu to zase takový průser není. Sympatický retro vajb blaxploitationu sedmdesátých let se super hudebním doprovodem a na Netflix překvapivě povedený vizuál. Na Hromnice o den více se zde střídá s Truman show, Invazí zlodějů těl a Westworldem. Hlavní postavy zjišťují, že něco v jejich životě nehraje. Uvízli v časové smyčce nebo ne? Jsou součástí podivné reality show nebo experimentu? Jde o nějakou konspiraci? Vymaní se postupně ze svého Matrixu? A dalších otázek stále přibývá. Niggas a gangstas čtvrtě, strip kluby, laciné motely, tajné výtahy do podzemních laboratoří… a Jack Bauer ovládající krav magu. S postupem času je přeci jen už toho kecání dost a počáteční zvědavost se tak pomalu vytrácí. Ke škodě je také zbytečná délka bez výraznějšího finále. Komedie tam ve výsledku zase tolik není (v žádném případě nejde o výtku) a po většinu doby převládá příjemný mysteriózní nádech. Ideální doplněk při promítání grindhouse dvojice Planeta Teror/Auto zabiják a Tarantino bude mít z tohoto snímku určitě radost. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Taky se přidám s promarněných potenciálem. Měla to být luxusní, ustřelená scifi na námět konspiračních teorií s přesahem a zpodobněním černošského vývoje a nejrůznějších revolucí vůči vyšší moci. Jako divák jsem byl zpočátku zmaten v jakém období se to vlastně odehrává, takže z 80tek jsem plynule přecházel, podle narážek na nejrůznější filmy s bělošskými hrdiny, až někdy do současnosti. Další bolestí byla tuctová podívaná, ničím nijak nenadchla a nakonec nepatřičná 120 minutová stopáž. Člověka to zamrzí, ústřední trio celkem funguje, bohužel nic zapamatovatelného nenabízí. 50% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neodradilo ma nízke hodnotenie filmu a šiel som i napriek tomu do toho. Začiatok ma s pár dobrými hláškami bral a hovorím si, že to isto nebude také, ako sa tu píše v komentoch. Naviac sa mi lúbil obraz a k nemu i priliehavý hudobný "podmaz".  No a to mi vydržalo prvých tridsať minút. Potom už ma svrbila riť a nemohol som sa dočkať konca. Navyše za tie dve hodiny mi film nedal ani najmenšiu šancu si vybudovať akékoľvek sympatie k trojici hlavných hrdinov. 30%  ()

Galerie (197)

Zajímavosti (17)

  • V závěrečné scéně se Tyrone (John Boyega) probudí, oblékne se a vyjde ven. Jedná se o referenci na film Pátek (1995), na jehož scénáři se podílel Ice Cube. Tyronovo oblečení se dokonce podobá postavě Craiga (Ice Cube) z filmu Pátek. (Johnny.ARN)
  • V čase 25:35 Slick Charles (Jamie Foxx) říká: „It's an elevator in a goddamn trap-house. Doesn't it make your spider-senses tingle?“ („Je to výtah v zatraceném domě s pastmi. Necítíš z toho pavoučí smysly?“). Foxx si zahrál hlavního záporáka Maxe Dillona / Electra ve filmu The Amazing Spider-Man 2 (2014) . (Johnny.ARN)
  • V průběhu filmu jsou několikrát (například v 18. minutě nebo v 52. minutě) v pravém horním rohu obrazovky vidět tmavé skvrny, stejně jako při staré projekci v kinech. Účelem černých skvrn bylo, aby promítač věděl, kdy je třeba vyměnit kotouč. Jeden bod se krátce objeví několik sekund předtím, než je třeba vyměnit cívku, a druhý aby se přepnulo na další cívku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno