Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (256)

Othello 

všechny recenze uživatele

O tom, že za bordelem, co se nám děje v hlavě, stojí ve skutečnosti hysterická banda pišišvorů se dá udělat určitě moc zábavný desetiminutový kraťas. Všechno nad to je pro mě těžko stravitelná snaha o protlačování náboženství psychologie někomu, kdo by o něj imo ještě neměl stát. Kdy jindy než v dospívání si ty děcka můžou téměř beztrestně pěstovat iluze o vlastní výlučnosti (až vyloučenosti), aniž by jim někdo chytrácky předával návody, že ve skutečnosti jsme všichni stejné oběti toho, že se nezávisle na nás perou v palici nějaký brebery. Tohle je taková normalizační terapeutická seance, která má dospívající co nejdříve srovnat s tím, že nejsou a nikdy nebyli praví pankáči, praví romantici, pravé smutky, pravé lásky a pravé radosti. V rámci dospělýho cynismu to bezpochyby je často vtipný, ale vzhledem k tomu, co říká cílovce mě ten film tak nějak sere. Do dalších dílů bych šel jenom s příslibem, že se třeba podíváme do hlavy Slobodana Miloševiče, Pol Pota nebo někoho takovýho. Tam by mohla bejt docela sranda si myslim. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ivana Korolová - Amy Poehler (Radost), Pavla Gajdošíková - Maya Hawke (Úzkost), Linda Křišťalová- Kensington Tallman (Riley Andersenová), Nikola Votočková- Liza Lapira (Nechuť), Pavel Tesař - Tony Hale (Strach), Jaromír Meduna - Lewis Black (Vztek), Zuzana Slavíková - Phyllis Smith (Smutek), Sabina Rojková - Ayo Edebiri(Závist), Anna Dvořáková - Lilimar (Valentina Ortizová), Anděla Jirotková - Grace Lu (Grace), Olivie Coco Rafajová- Sumayyah Nuriddin-Green (Bree), Kateřina Pechová - Adèle Exarchopoulos (Nuda), Andrea Elsnerová - Diane Lane(maminka), Martin Písařík - Kyle MacLachlan (tatínek), Robert Hájek - Paul Walter Hauser (Stud), Antonie Talacková - Yvette Nicole Brown (trenérka Robertsová), Matěj Ruppert - Ron Funches (Bloofy), Radovan Klučka - James Austin Johnson (Ledvinka), Jan Kopečný - Yong Yea (Lance Sekáč), Tomáš Bartůněk - Steve Purcell (Temné tajemství), Tomáš Karger - Dave Goelz (policista Frank) + Kirk R. Thatcher (předák) + Pete Docter (tatínkův Vztek), Jiří Ployhar - Frank Oz(policista Dave), Zuzana Hykyšová - Paula Pell (maminčin Vztek), Blanka Zdichyncová - June Squibb (Nostalgie), Eliška Nezvalová - Paula Poundstone (zapomnětnice Paula)+ Sarayu Blue (Margie), Michal Gulyáš - John Ratzenberger(Fritz), Jiří Panzner - Flea (Jake), Lubor Šplíchal - Bobby Moynihan (zapomnětník Bobby), Martina Šťastná - Kendall Coyne Schofield (hlasatelka) ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych realističtější verzi, kde anxiety přebírá vedení na dlouhé roky. Aspoň na dvě desetiletí, ale klidně až do konce života hlavní postavy. To bychom si mohli užívat degradaci a potemnění dříve nevinné a veselé osobnosti v mnohem pozvolnějším tempu a také by byl prostor se ve větším množství a detailu věnovat všech těm zavržení hodným, extrémně trapným a (sebe)destruktivním věcem, které ve jménu úzkosti člověk během života dělá. To by bylo pokoukáníčko! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Geniálně terapeutickej animák, který perfektně ukazuje, jaké je to býti teenagerem - a dokonce ani ne tak zjednodušeně (vzhledem k cílovce). Osobně na tom miluju všechno, od celého příběhu až po detaily (Strach mající padák, akné Riley na bradě). Jestli někomu za poslední dobu přeju onen komerční úspěch, tak určitě Inside Out 2. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odpustite mi, tento film som v kine odtrpela. Chápem, nie som cieľová kategória. Začalo to „v mojej hlave“ tým, že, čo to pre Boha, dnešná generácia tínedžerov v tých hlavách má! Iritovalo ma všetko, okrem skvelej animácie, ale obsahová stránka bola úplne mimo môjho ponímania dospievania. Toto prežívajú dnešné pubertáčky? Fakt? Je pravda, že som nevidela jednotku, ale celé ma to míňalo. Ripley v hokejovom tíme, čo sa snaží nájsť rovnováhu – zradiť staré kámošky alebo sa presadiť? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • „Ennui“ je výraz z francouzštiny, který v sobě spojuje pocit únavy a nudy. (Davidamper)
  • Závist je jediná emoce, která má na každé ruce jen čtyři prsty, zatímco ostatní mají po pěti. (Davidamper)
  • Původně měl být film v raném návrhu scénáře o tom, jak se Riley účastní středoškolské talentové soutěže, ale nakonec byl změněn na to, že Riley jede na hokejový kemp, protože v prvním filmu hrála tuto hru poměrně často. (Katka189)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama