Kelsey MannKamera:
Adam HabibHudba:
Andrea DatzmanHrají:
Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Diane Lane, Maya Hawke, Tony Hale, Liza Lapira, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser (více)VOD (4)
Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)
Jednička originálně využívala zajímavou premisu, ale nikdy se mi nějak hlouběji pod kůži dostat nedokázala. A u dvojky je situace podobná, jen s tím rozdílem, že už zmizel původní wow efekt a jede se tu hodně na jistotu. Líbila se myšlenka ohledně rozšíření spektra emocí a s tím související nestabilita, která se s pubertou pojí. Dějově je to ale taková klasika, která neurazí a ani vyloženě nenadchne. Pixar má na víc. ()
Zatímco první V hlavě dokázalo vybudovat zábavný a fungující svět a ještě do něj dosadit působivý příběh, dvojka těchto osvědčených vzorců nepokrytě využívá do té míry, že rezignuje na jakoukoli snahu o originalitu. Produktově to samozřejmě dává smysl, dospělejší publikum ale bude oprávněně brblat, že tady byl potenciál výrazně vyšší. Více zde. ()
Jednička byla atraktivní pro všechny generace: milá, inteligentní, ambiciózní, svižná, nápaditá. Dvojka nějakou tu kaňku a slabší snahu o originalitu sice má, nicméně rodiče zejména dospívajících dívek si ji užijí ještě o krapet víc. Protože u Riley nastupuje puberta a s ní nové, nepředvídatelné emoce. Takže nastupuje Nuda, Stud a zejména Úzkost, která mnohému začne šéfovat. A vlastně i dost témat, o kterých si může po návštěvě kina povídat celá rodina. A jakýsi přetlak všeho může odpovídat právě chaotické mysli puberťáka. Riley dál zbožňuje hokej, její best kámošky si ovšem vybraly jinou střední školu a Riley tak před nimi dává o víkendovém soustředění s potenciálními hokejovými spoluhráčkami přednost právě tomu, jak se v novém prostředí zapíše a jaký udělá dojem. Podobností se strukturou jedničky je dost, ale nevadilo. Znovu laskavé, jen až půjde Riley na vysokou nebo se zaláskuje, tak prosím víc humoru. ()
Koncept se ve dvojce už trochu okoukal, a návrat do světa emocí není tak působivý napodruhé jako v roce 2015. I tak je vidět, že tvůrci zkrátka až moc spoléhají na to co se osvědčilo. Čekal bych přeci jen trochu víc invence a třeba i vážnější témata, ovšem na cílovku to zřejmě bude mít podstatný vliv a to je hlavní. Pořád se ale jedná o fajn rodinný animák, interakce mezi emocemi jsou zábavné a nové přírůstky tomu dost pomáhají. Příště to ale chce víc snahy, přestože finančně jde o naprostou raketu. ()
Nádherný film, který přinese a probudí velkou spoustu emocí. Nejen ve filmu, ale i ve vás. I když trailer toho ukázal docela dost a natěšil opravdu hodně, bylo to ještě emotivnější, než jsem čekala. Na plátně vidíte odehrávat se věci, tedy emoce, a reakce na ně, které vám teď přijdou naprosto samozřejmé, přitom v minulosti jste se jimi mohli trápit a nechápat je. Někomu to možná může přinést i určité prozření. Mně to přineslo samé nádherné pocity a kromě nich jsem se navíc i skvěle bavila. Opět se povedlo do filmu promítnout spoustu silných okamžiků a hlubokých, i když vlastně ne překvapujících myšlenek. ()
Photo © Walt Disney Pictures

- V Rileyině pokoji jsou na stropě svítící hvězdy, které si představovala v prvním filmu. V tomto filmu, když je Joy (Radost) v posteli, má svou palandu vyzdobenou stejnými svítícími hvězdami na stropě. (Katka189)
- Když se Riley snaží uklidnit po záchvatu úzkosti, používá techniku známou jako uzemnění. Při něm se soustředí na své smysly – věci, kterých se může dotýkat, které slyší, cítí atd., aby pomohla resetovat svou mysl a uklidnit se. Mnoho lidí ji používá k tomu, aby se z úzkostných záchvatů vrátili nebo jim dokonce předešli. (Katka189)
- Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)