Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (150)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, nebýt pana Ledvinky a sjetého Goofyho, tak by to bylo jen za tři. Pokračování V hlavě totiž působí jako sbírka nápadů, které se nevešly do prvního dílu, než reálné pokračování, které bylo vypipláno do detailu. Přitom koncept s pubertou a novými emocemi nepůsobí jako něco, co by bylo potřeba si cucat z prstu a roubovat na první díl násilně. Koneckonců to ale není špatné, pořád je to první liga, jen je prostě cítit, že tohle bylo vytvořené trošku v panice. Je to stále variace toho samého, což u tak skvělého konceptu ještě stačí, u trojky ale už nebude. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Centrálu ovládla Úzkost a našich pět oblíbených emocí ji musí přemoct a naučit jí, že žít pospolu je důležité. V hlavě 2 se veze na vlně jedničky, přináší sebou nové pubertální emoce, které jsou opět originálně pojaté, hlavní prostor dostává tedy Anxiety, která je hyperaktivní, pije energy drinky a anxi tea. Právě tato postava dodává do filmu potřebný emocionální náboj a stylizuje se do role hlavního padoucha, který se v závěru opět dostane do vysokých levelů a dojme, neboť celé budování příběhu Riley, šikovné hokejistky, která dostane pozvánku na prestižní středoškolský kemp, je velmi zdařilé a umí vtáhnout. Opět v hlavě sledujeme putování jako v prvním filmu tentokrát za ztraceným krystalem přesvědčení. Je to osvedčený model animáků, jenž se musí zákonitě vykoupit dobrým prostředím a originálními putovacími drobnostmi a tady je toho zase požehnaně. Asi nejvíc potěší skrytá tajemství, kde sledujeme animační parádu, kdy tu máme oblibenou postavu z videohry, která je přesně tak graficky nedokonalá jako bývají tyto postavy, anebo fiktivní postavička dvourozměrně animovaný Bluffy se svou ledvinkou, která funguje na stejném principu jako Ouško z legendarního Mickyho klubíku, ale protože si Pixar nechtěl z myšáka utahovat, když už leta funguje pod jeho značkou, tak to udělal mazaněji a přesně zparodoval postupy tohoto seriálu včetně mluvení do kamery na diváky, což patří k nejsrandovnějším místům filmu, dále tu máme bouři nápadů, promenádu budoucích zaměstnání, imaginační park, řeku myšlenek a sarkastický kaňon. Zase to prostě není úplně konvenční a nabízí to na kratší stopáži velmi dobře odvedenou kreativní práci. A ačkoliv to celé je celkem předvídatelné, tak právě tento aspekt to celé vždycky převálcuje. Prostě nudu nečekejte, opět se budete velmi dobře bavit. 75% ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Příběhově trochu podobné jedničce, kvůli pubertě o něco méně zábavné a hravé, mnohem více úzskostlivé a nepříjemné, jak se ta animace pořád zlepšuje, ztrácí se ta upřímnost a jednoduchost dětského animovaného filmu. Jinak ale sakra! Je to pravda! Tady se nedá rozhodnout, který díl je lepší! Tedy, osobně preferuji tu jedničku, kterou už očividně všichni považujeme za kultovní klasiku, ale především je výrazně jednodušeji uchopitelná pro větší publikum, protože v jednoduchých emocích malého dítěte se prostě lépe hledá i dospělý chlap, zatímco v pubertálních věcech 13tileté holky už to je o něco těžší i pro pubertálního kluka. I když, u jedné scény jsem taky málem brečel (ale prostě, Bingbong už se nezopakuje nikdy). Hluboké zamyšlení nad nelehkým tématem dospívání, věrnosti přátelům, myšlenkám nad budoucností, sebezapření a celkově tý svině tlačítka puberty, která je ale přeci jen v něčem ok (ty ostrovy mě rozdrtily). V několika scénách absolutně wtf momenty, které si už ale PIXAR očividně se svou reputací prostě může sebevědomě dovolit a strašně pobaví. Hele, je to super. Jestli je v pánu třetí díl, dejte tomu prosím zase takhle pár let. 8,5/10 více (trochu rozklepaně) ZDE: ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Či už pôjdete s deťmi, bez detí alebo ako skupinka dospelých, je to úplne jedno. Pixarovka V hlave 2 má opäť čo ponúknuť úplne každému. A hoci sú pri pokračovaniach isté obavy vždy na mieste, v prípade tohto príbehu naozaj nemusíme veriť skeptickým myšlienkam vo vašej hlave. Z našej hlavnej hrdinky Riley sa medzičasom stala teenegerka a jej spektrum emócií sa podstatne rozšírilo, pretožeee...dorazila PUBERTA. A tá vie byť divoká. Emočný rollercoaster začína 3-2-1. Na scénu prichádzajú nové pocity ako Úzkosť, ktorá spočiatku novú situáciu s prehľadom ovládne. Nuda prekvapivo prinesie mnoho zábavných momentov a mojím favoritom sa stala Trápnosť, ktorá napriek tomu, že sa iba neustále cíti zahanbene a v tichosti prežíva svoje rozpaky, obnažuje sa nám v tak roztomilom prevedení, že si nás okamžite získava a pocity blízkosti sú namieste. Pokračovanie V hlave je skvelo fungujúcim kokteilom dobrodružstva, humoru a pestrej animácie, ktorá určite poteší aj menších divákov. Pre tých väčších má pripravené hodnotné lekcie. Veľké plus filmu tkvie aj v tom, ako sa ani v jednom ohľade nesnaží tlačiť na pílu. Navyše do deja zakomponováva aj rôzne typy animácií, ktorých prvky prinášajú to správne osvieženie a dokonca sú nositeľmi jedných z najvtipnejších scén. Táto kino novinka o formovaní identity a zachovania si toho vlastného, aj na úkor posmechu a nezapáčenia sa všetkým, prináša na plátna kín ďaleko viac ako len hravosť a pobavenie. Pretože pracovať s emóciami sa učíme celý život a občas si v tom (hádam nielen ja) pripadám ako úplný nováčik. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mé nejoblíbenější Pixarovky ožívají po 9 letech znovu a přidává se k nim skvadra dalších emocí, co pořádně zatočí s myslí naší hlavní protagonistky, aby nás zase pobavili i skoro až dojali k slzám. Stále nejlepší animační studio si pohlídalo precizní technickou stránku a ač mi tentokrát tak rázně neodpálilo, pořád jsem se bavil královsky a na takhle originální animáky budu stát v kinech fronty až do konce života. [viděno v Cinestar Plzeň 23.7.2024] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama