Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (863)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bod obnovy mě velmi potěšil, ale po asi týdnu uvažování o tom, jak ho zhodnotit, si říkám, že bych neměl jednookého mezi slepými zbytečně vynášet do nebes. O nějaké přelomové události tu nemůže být ani řeči - jistě, je to vážná sci-fi, co tu nebyla asi šedesát let, a třeba scéna v nočním klubu má atmosféru srovnatelnou s největšími klasikami kyberpunkového žánru. Ale chtělo by to ještě v míře větší než malé vypulírovat po stránce příběhové. I když musím scénáristům přiznat, že naťukli velmi trefně zajímavé otázky, které bych při podobně kvalitním zpracování uvítal v druhém dílu - ideálně s novou hlavní hrdinkou, protože ta zdejší svůj příběh uzavřela. Ale on je prostě "trochu" problém s tím hlavním příběhem, a hlavně dialogy, pomocí kterých je vyprávěn - což vám z pochopitelných důvodů nemůžu moc přibližovat:P Šustí to papírem, i když spíš by bylo namístě říct něco o běžném standardu AI - nesmát se některým větám jsem vydržel jen díky tomu, jak dobrá je atmosféra té "utopie neukráceného života". 70% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Takový líbivý rip off Philipa K. Dicka. Hodně jsem u toho vzpomínal na Minority report, ale… Bavil jsem se. Fandil tvůrcům, protože takový projekt u nás snad nikdy nevznikl. Přemýšlel na kolik tahle sranda vyšla. A byl rád, že česká scéna vyhodila novou zajímavou tvář v podobě Andrei Mohylové. Takže na místo posměšných výkřiků typu “sci-fi Kriminálka Anděl” smekám klobouk. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V těchto vodách se hodí obligátní "na naše poměry" slušné, nicméně po ohlasech jsem čekal mnohem, mnohem víc.  Potěšil pokus o civilní pojetí, který ale zašel asi až příliš daleko a de facto z příběhu vykostil život, a to o ten šlo především. Budoucí společnost Střední Evropy v roce 2041 směřující nenávratně do neradostné dystopie pak očekávaně pouze načrtnutá, a to spíš formálně, zakřivené budovy, bordel v přírodě,  Harry Potter atd., ale tyhle obrysy a obrysy Andrei Mohylové byly na všem to nejhezčí,.  Příběh vystřižený, a místy i stejně zahraný, ze Specialistů (dva viděné díly s Dejdarem a asi pět s Prachařem ke znalosti stačí) mě k nějaké vážnější orgastické příhodě nepřivedl a už zítra si ho nebudu pamatovat. Zálohování pak vyvolalo spoustu otázek, ale i odpovědí. Dokážu si  totiž představit třeba zálohovanou drůbež, kdy bude v Tescu ve výkupu stačit vrátit třeba stehenní kůstku a už druhý den bude onen brojler zase na jatkách... Světový hlad vyřešen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $889,157▐  Nakoniec len pekný pokus, z ktorého číha Blade Runner či Minority Report. No ale výsledok je len dobrý po technickej stránke, po príbehovej to je strašne nezáživné kecanie. /40%/ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tu vyrůstá mladá generace tvůrců, jejichž filmy vypadají světově a ne jako další Hřebejk. Samozřejmě těch opravdu trikových záběrů je tam asi minuta a většinu jste viděli v traileru. Zbytek je spíš konverzačka, ale i tak velmi sympatický počin, kterých tu potřebujeme víc. Hlavní výtkou je toporné herectví a dialogy, které šustí papírem (včetně anglicismů jako "zatímco tu teď mluvíme" (to byl scénář napsaný v AJ a pak ho přeložili?)). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu můžeme vidět také vozidla Škoda Enyaq, Škoda Joyste a Toyotu Previa první generace. (Maulincio)
  • Hlavní hrdinka Em Trochinowská (Andrea Mohylová) používá jako své služební vozidlo Škodu Octavii 4. generace v provedení RS. Patrné je to zejména při pohledech z boku a ze záběrů z interiéru. Příď a záď vozu je pro film upraveny do futuristické podoby. (MIK0cz)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama