Reklama

Reklama

"X" - Nestvůra z vesmíru

  • Japonsko Učú daikadžú Girara (více)

Obsahy(1)

Lidstvo ohroženo smrtící formou života, pocházející z hlubin dalekého vesmíru! Z japonské kosmické základny vylétá raketoplán AAB-Gamma, a míří k Marsu, aby jeho posádka mohla prozkoumat hlášená pozorování UFO na této planetě. Trup lodě je během cesty zasažen a pokryt zvláštními mimozemskými sporami. Jeden vzorek spory je přinesen na Zemi, kde se začne okamžitě vyvíjet a promění se v Guilalu – obří monstrum, připomínající křížence slepice s ještěrem. Podaří se netvora zastavit, než rozšlape celé Japonsko na prach? (Israha)

(více)

Recenze (25)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné monstermovie se strašlivou částí ve vesmíru. Příběh by mohl fungovat v takovém typu alternativní reality, kde neexistuje gravitace, setrvačnost, zákon akce a reakce a fyzika vůbec, no a v neposlední řadě logika. Co mě ovšem dojalo až k mozkové příhodě -- když dojde vesmírnému plavidlu svištícímu k Marsu palivo a tudíž zastaví namístě (ano), ze základny na půli cesty (ano) na Měsíci vyletí dva lidi ve člunu a dovezou jim ho v kanystru (ano). Těšil jsem se, že příšera zvedne dojem, ale byla nejslabší z těch desítek, které jsem zatím poznal. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Dokonce se odvažuju tvrdit, že mocná Girara překonává i o něco méně mocnou Gojiru! Ano. Slavné stvoření, u nás známé jako Godzilla, nesahá obludě z vesmíru ani po její slepičí (či kuřecí, jak bylo vtipně přeloženo v titulcích) pařátky. Ono monstrum se dostalo na Zemi, kdyz mimozemsky talir nanesl na kosmickou lod Japonců podivnou substanci a posadka onoho kosmoletu dopravila malou cast hmoty dolu na nasi zelenou planetku. Vypadalo to jako vajicko s pruhlednou skorapkou, v niz neco svetelkuje, a pohlcovalo to energii. Pak se to narodilo. A jak uz je u japonských monster filmů zvykem, začalo to devastovat Tokio a přilehlé okolí. Nemá smysl popisovat víc děje, většinu toho tady napsal anais a stejně - to se nedá popsat, to se musí vidět. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„X - Nestvůra z vesmíru“ je bohužel další ukázkou toho, že v Japonsku v 60. letech kaiju snímky hodně letěly, a tak se studia snažila o to, aby každé mělo své vlastní monstrum. Dokud je „X - Nestvůra z vesmíru“ ve vesmíru, je to celkem ucházející a dá se na to dívat, ale jakmile se dostáváme zpátky na zemi, mění se film v klasické kaiju, které už není ničím zajímavé a místy docela dost nudí. Ani ten souboj s lidmi není nijak skvělý. ()

plechulka

všechny recenze uživatele

Děkuji Merťasovi za upřesnění české premiéry - 1972! Mám fakt silnou vzpomínku na to, jak sedím v kině U hradeb s taťkou a s vykulenýma očima sleduju příšeru, kterak strhne stožáry, nastrká si dráty vysokého napětí do pusy a sosá a sosá... Bylo mi celých 9 let a tak jakákoli Godzilla, kterou jsem kdy později viděla, mi už nikdy ten zážitek nevymazala! ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Něco pro fajnšmekry žánru :) Jedině ti totiž tohle dílo mohou přežít bez úhony :) Příšerné dialogy, neskutečně naivní triky (i na tu dobu), ústřední monstrum k popukání. A ten, kdo vymýšlel soundtrack, musel na něčem fičet. Prostě příšerné, ale jako parodie na Godzillu to ušlo. Jen mám obavy, že jako parodii to tvůrci nezamýšleli... :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Plakát k filmu má na svědomí Kája Saudek, významný český komiksový kreslíř. (alyne)

Reklama

Reklama