Scott DerricksonScénář:
Zach DeanKamera:
Dan LaustsenHrají:
Miles Teller, Anya Taylor-Joy, Sigourney Weaver, William Houston, Samantha Coughlan, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Kobna Holdbrook-Smith, Ruta Gedmintas, Oliver Trevena (více)Obsahy(1)
Dva zkušení agenti (Anya Taylor-Joy a Miles Teller) se sblíží, přestože dostali za úkol hlídkovat na protilehlých stranách záhadné rokliny. Když se zlo, které v ní dřímá, začne drát na povrch, musejí spojit síly a pokusit se přežít. (Apple TV+)
První polovina zhruba do přesunu je zábavná, trochu tajemná a má příjemné tempo. Druhá je čistokrevná střílečka ve stylu Resident Evil nebo podobné zombie střílečky. V tom je trochu problematická, protože scény střílení hollow people se opakují stále dokola. I když pár nápadů typu masožravé rostliny tu je. Nelogičnosti a nedotažené věci moc neřeším, ty u snímku tohoto typu nehrají až takovou roli (třeba počítač se supertajnými informacemi, který není ani zabezpečen heslem). Ale co už, jako oddechovka proč ne a na tu holku v hlavní roli se fajn kouká. ()
Jednoduchá premisa, příjemný mix žánrů, skvělí herci s výbornou chemií – to je, dámy a pánové, Roklina! Film, kterým jsem si první tři čtvrtiny opravdu užíval. Bohužel, závěrečné zaobalení do klišé „korporace jsou zlé“ s naprosto nevýrazným tupým finále mu solidně podkoplo nohy. Přesto ale zůstanu shovívavý, protože ústřední herce mám opravdu rád a jejich postavy i vzájemný vztah mě bavily. Přechod mezi žánry byl plynulý a vykreslení titulní rokliny bylo konceptuálně fascinující a děsivě krásně zpracované. Škoda toho finále, které pro tak zajímavý film, je až moc obyčejné a nijaké. ()
Zajímavý kabátek akčního hororu. Poutavý mysteriózní úvod jak z Hry o trůny, s nádechem romantické zápletky, která je však včas utnuta než začala nudit hlavním akčním zvratem. Zajímaví představitelé, jasně, hlavně Anya je fakt k sežrání. Doslova. Zajímavá zapletka s klasickou řežbou s bubáky. Pěkných nadprůměrných 70% (viděl jsem 1x tit) ()
„MÁŠ ZABRÁNIT, ABY UNIKLO TO, CO TU JE“… Romantickej akční sci-fi horor? No ty vole! Ale v pohodě… Jak je u Applu zvykem, natočený je to dobře. Chemie mezi Anyou a Milesem funguje, akce je po tý (dlouhý) romantický pasáži taky dost, navíc je to i napínavý… Jedna scéna mně připomíná starýho Indiana Jonese... Asi se to bude dát vidět i víckrát… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film má rating PG-13. 2.) Thy za titule “Karel Himmer“.. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()
Zajímavý mix, který nabídne slušnou zábavu. Scifi prvky jsou velmi slušné, horor už méně, po celou dobu lze snadno udržet pozornost. O filmu jsem neměl žádné informace, tak jsem nevěděl, co očekávat, což je také velký +. Pokud bych mohl doporučit, nakazit žádným trailerem nebo spoilery, určitě se v tomto případě hodí. Herecká sestava nic extra, ale rozhodně stravitelná dvojice.. 7/10 = 74% ()
- V rozhovoru režisér Scott Derrickson souhlasil s podobností na hry „Until Dawn“ a „Silent Hill“. (Good_Joe)
- Dno soutěsky, stejně jako některé bytosti, jsou vizuálně silně inspirovány dílem polského malíře Zdzisława Beksińského. (Kailo)
- Natáčelo se v Norsku, Walesu a Británii – Teesdale v hrabství Durham a v Londýně, kde byly na jevišti postaveny interiéry věží. (Good_Joe)