Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (241)

kajas 

všechny recenze uživatele

Dobrých sportovních filmů není nikdy dost. Guadagnino ale natočil spíše vztahové drama o manipulativní mrše (a bývalé tenistce), která si dokáže omotat kolem prstu dva vrcholové tenisty. Rozhodně to nemuselo mít 130 minut a nebýt fantastické Zendayi a skvěle nasnímaných zápasů, hodnotila bych výrazně hůře. Zklamání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ambiciózní film o ambiciózních lidech v milostném trojúhelníku. S Guadagninem asi nikdy nebudu úplně kámoš a ani tentokrát mě úplně nepřesvědčil, jakkoliv jde o zatím jeho nejlíbivější film. Neustále skákání v čase a všemožné flashbacky a flashbacky vně flashbacků někomu asi přijdou jako chytrá a podvratná hra s divákem, ale mě to prakticky od začátku extrémně iritovalo a díky tomu se mi celý příběh tenisové trojice rozpadal před očima. Na druhou stranu, plusem jsou rozhodně nápadité hrátky s kamerou a velmi dobrá hudba ověřené dvojky Reznor, Ross, která tomu filmu dává dynamiku i tam kde jí moc není...60% ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Luca Guadagnino natočil jedno z absolutně nejlepších vztahových sportovních dramat v historii kinematografie, které je velmi osobité, ukrutně zábavné a propracované do těch nejmenších detailů, které se krásně propojí se závěrečnou scénou snímku. Rivalové jsou nevídaně hravým sexy filmem o ztracené a opětovně nalezené lásce k bezelstnému životu, milování, přátelství a seberealizaci. Jeho výjimečné kvality jsou podpořeny skvělým castingem Francine Maisler, hereckými výkony tria Zendaya - Mike Faist - Josh O'Connor, prvotřídním debutujícím scénářem Justina Kuritzkese a úchvatnou kamerou Sayombhua Mukdeeproma. Rivalové jsou jednoduše strhující filmový klenot, jenž podle mého již v roce 2024 žádné jiné dílo nepřekoná. Totální masterpiece, který si velmi brzy získá kultovní status. Jedna velká filmová genialita a maximální bodové hodnocení. 💯 (28.04.2024) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Cílevědomí lidé dokáží být děsiví. ___ Žít v pravdě a tedy v souladu se sebou - kdo z nás to s jistotou dokáže? ___ Dětinská radost a povýšenost - z výkonů vlastního těla, ze síly a rychlosti, z vítězství, z moci. Ego dokáže sežrat úplně všechno. A vadí to? ___ Ti tři milovali a nenáviděli především sami sebe, až pak sebe navzájem. To díky svým propleteným závislostem si do detailu rozuměli a intenzivně se prožívali a dokázali energicky sdílet svoje bytí. Těch pár vteřin splynutí  jim za to stálo, stojí, bude stát. Než jim za rok dojdou síly. A co potom, s touhle hrou? Melodramatický až na půdu. C'mon! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Škodolibá demonstrace proxy war, ve které se manipulují dvě uhřáté trubky proto, aby třetí strana mohla mít alespoň jednou z něčeho skutečnou radost. Brilantně popsaná mentalita lidí, kterým okolí nenabídlo nic lepšího než třískat raketou do míčku když se daří nebo třískat raketou do země když nikoli. Jak asi můžou milovat povahy, které jsou postavené na neustálé kompetici, přeměřování a porovnávání statistik a které stráví celý život mezi tělocvičnami, hřišti a hotelovými pokoji. Senzoricky neskutečně brutální film s neustálými náznaky ošklivého násilí, ke kterému sice nikdy nedojde, místo toho ale při každém úderu do míčku budete mít tendence cukat hlavou. Raging Bull pro současnou generaci s poslední scénou, která vám zase vysvětlí, proč chodit na filmy do kina. Ideální projekci bych si představoval s podávaným drinkem, který by se stáčel ze slz lidí, co na film přišli kvůli tenisu. "I just want to see some good fucking tennis." ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Empajrového rozhodcu hrá Darnell Appling, ktorý je asistentom Zendaye. Aby sa dôkladne pripravil na svoju rolu, absolvoval lekcie profesionálnych rozhodcov. (Arsenal83)
  • Kvůli nelineárnosti filmu se objevily i ve filmu chyby. Poté, co Patrick Zweig (Josh O'Connor) ztratí game kvůli nesportovnímu chování, vidíme na infografice stav ve třetím setu 1:0 a že má podávat Art Donaldson (Mike Faist), nicméně za stejného stavu poté ve filmu umpirový rozhodčí oznámil podání Zweiga. V posledním gamu zase vidíme jak na infografice, tak i ve hře samotné, jak podávají oba tenisté, což je nemožné. (Sweepy)
  • Natáčanie sa začalo 3. mája 2022 v Bostone, kde sa konala kastingová výzva pre miestnych obyvateľov, aby sa zúčastnili konkurzu na tenisových hráčov, generálnych komparzistov a náhradníkov. Natáčanie prebiehalo vo štvrtiach Back Bay a East Boston a ukončené bolo 26. júna 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama