Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (188)

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Tak Sarah Michelle Gellar nám ve dvojce chybí a tak Jennifer Love Hewitt musela svou roli zvládnout sama. Od začátku trpí halucinacemi a paronoidními pocity. Všude vidí vraha rybáře. Děj filmu je neskutečně předvídatelný. Většina diváků hned po půl hodině ví kdo je vrah. Jednička patřila do průměru, ale dokázala některými nápady zaujmout, stejně jako určitou dávkou originality. Dvojka v tomhle značně pokulhává. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není to však jen ztráta atmosféry, ale i slabé herecké obsazení co zapříčinilo pád filmu do vod podprůměrných. V prvním díle byla hlavním lákadlem Sarah Michelle Gellar, která ovšem zemřela a tak nám zbyla jen Jennifer Love Hewitt, která neměla šanci film samotná zachránit. Sice svými vnady a tvary zapůsobila na mužskou část publika, ale ostatní herci nezaujali skoro ničím. K vidění je jen spousta okopírovaných scén z jiných filmů. O proti jedničce jde o slabý odvar a pošpinění této série. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další léto = další tajemství. Druhý díl se podařilo obsadit ještě lépe než jedničku. Jeffrey Combs je přímo lahůdkový. Bohužel scénaristův mozek si vzal zřejmě na čas dovolenou a taky to podle toho vypadá. Vřeštění střídá rozepnuté blůzky, takže divák se více soustředí na vnady Jennifer Love Hewittové než na cokoliv jiného. Ono ale tady toho zajímavého k vidění vlastně ani více není. Konečný účet: 8 mrtvých. 30% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušná vyvraždovačka, bohužel to je dost podobný jako první díl, nicméně zhulenej Jack Black s dredama je prostě děsnej kruťák a ještě k tomu skvěle chcípne, ostatně dobrejch vraždiček je tam i víc a hlavní řezník v rabářským oblčeku s hákem v ruce je božskej, ale všechno to bohužel zkazí čekaná a hodně slabá pointa filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadá, když se někdo rozhodne vstoupit dvakrát do stejné řeky a ve snaze udělat film ještě lepší, zajímavější, dramatičtější, akčnější, okázalejší, efektivnější, natočí akorát tak tragickou, nudnou, předvídatelnou, po mnoha stránkách nesmyslnou totální kravinu. Zaujal tak akorát Jeffrey "West. Herbert West" Combs a Mekhi Phifer (víte někdo, jak se to jeho jméno vyslovuje?), kterého mám moc rád, ale tady se moc nepředvedl. A ano, musím uznat, že Jennifer to tady sluší mnohem více, než v jedničce. Ale tohle v žádném případě nestačí. V půlce odhalíte největší tajemství filmu, takže jeho odhalení vás nijak nezasáhne. Která postava zařve víte dvě vteřiny poté, co se objeví na scéně. Prostě a jasně tragédie, tragédie, tragédie. Zcela jistě si to už nikdy nepustím. 0.5* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Podstatná část děje se má odehrávat na Bahamách, ale když Julie a ostatní jedou lodí na ostrov, vidíme v pozadí kopce a hory. Bahamy mají malou nadmořskou výšku a tvoří je vesměs rozlehlé pláže. Film se natáčel ve státě Jalisco, což je jeden z 31 státu Mexika. (Stocki)
  • Keď sa Titus (Jack Black) vynorí z vody, v rukách drží marihuanovú cigaretu, následne ju zapáli a fajčí. To je ale nemožné, lebo cigareta musí byť logicky celá premočená. (tXtX)
  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)

Reklama

Reklama