Reklama

Reklama

VOD (1)

Konfederační vojáci unikli z vězení a míří k mexickým hranicím. Když narazí na kurýra, nesoucího zprávu o konci Občanské války, zabijí ho a zprávu se rozhodnou utajit. To je ale osudová chyba.

Zajatci Konfederace, uvěznění během občanské války, utečou z vězení a míří k mexické hranici. Cestou zabijí jednoho vojáka Unie. Jenže netuší, že to byl kurýr, který nesl zprávu o konci války. Jeho tajná depeše tak nedorazí do tábora Unie, kde se chystají na pronásledování uprchlíků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ke komentáři uživatele Terva- jistě měl na mysli Harrisona Forda, protože Glenn Ford je v tomto westernu se zajímavým námětem vidět docela dost. A stejně jako v později natočeném drsném příběhu Poslední ostří hoši i zde se ženské postavě překvapivě toho brutálního znásilnění dostane (i když tentokrát ještě mimo obraz). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Roger Corman /Jama a Kyvadlo/ natocil len dalsi nudny podpriemerny western. Glenn Ford /Plna Kapsa Zazraku, Gilda/ sa len trapil a nic nepredviedol, pribeh divaka dokonale unudi. V 60. rokoch sa tocili desiatky westernov rocne a prene kvoli takymto filmom western v 70. rokoch minuleho storocia vymrel. 25 % ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

DAMN YOU, MEN! MOVE! Film má skvěle úderný název a čekal jsem od něj jatka, vždyť Glenn Ford nahánějící rebely napříč krajinou? To vypadá jako skvělý nápad. Začátek i vypadal slibně, když major zastřelí svázaného vojáka u kůlu jako prase na dvorku. Film však v různých částech začne pokulhávat a Bentley s Emily se nakonec ukážou jako mnohem větší vymaštěnci než celý Luther. A abych se přiznal hledal jsem celý film Harrisona Forda, ale nepoznal jsme ho. Dohledával jsem si ho až po filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku je to takový hodně klasický western, kdy dostanete hodného chlapa, ale celkem ostříleného, k tomu ještě ostřílenějšího hajzla, který není až tak zlý, do toho krásnou ženu, no a pak už jen honičku a hlavně jednu postavu parádního šílence. I když je vedlejší, je tenhle smějící se cvok výborný. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajimavější na tomto příběhu je výpověď, co může přinést bezohledné tajemství a touha po pomstě, která jde doslova přes mrtvoly. Ve filmu se také objevuje komická dvojice, která se ohledem na žánr moc nehodí. K opět zavádějícímu oficiálnímu textu distributora (doufám, že někdy se nějaký distributor podívá na film, o kterém píše): uprchlý konfederační kapitán Bentley ví moc dobře, že válka skončila a chce pokračovat až do hořkého konce, k tomu využije i Emily, snoubenku yankeeského majora Wolcotta. Pomsta je zaručena. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Harrison Ford je v titulkacích uveden neobvykle jako Harrison J. Ford. (J.A.K.)
  • Časti filmu sa natáčali v národnom parku Zion, ďalej v Glen Canyon, Kanab, Paria, v Coral v Utahu, a v Old Tucson v Arizone. (westerns)
  • George Hamilton, ktorý hrá postavu Bentleyho, dostal pri natáčaní honorár vo výške 100 000 dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama