Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (264)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Motlitby nás chrání před ďáblem. Popkřesťanská tématika vysvětluje úspěch a silný hype v USA...objektivně ale (minimálně tady u nás v Čechách) celkem nudná a předvídatelná satanistická detektivka, respektive variace na klasický satanský horor maskovaný temným procedurálním krimi thrillerem o pátrání po sériovém vrahovi ... ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Mě to připadalo jako Béčkový Satanistický film z 80let. Mlčení jehňátek to mělo trochu napodobit což se nepovedlo - autistická Maika Monroe.  Dusná atmosféra, pomalé tempo a ďábelský Nicolas Cage mě moc neoslovil... Jedna slečna v zadní řadě při promítání povídala je to parodie na Satanistické filmy. ... :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ vám chýbali časy, kde policajti namiesto vytiahnutia žalúzií efektne zapínajú baterky, máte sa na čo tešiť. S tými deväťdesiatkami ale treba byť opatrný, atmosférou a tempom je to oveľa viac podobné Perkinsonovmu debutu. Longlegs je vo finále nakoniec niečím iným, než sa na prvý pohľad zdá a to aj s prihliadnutím k tomu, že ste niekde započuli pointu. Okrem klasických trilerov Perkins, podľa všetkého, do príbehu metaforicky komponuje vlastné detstvo so slávnym otcom a celý príbeh môžeme vnímať aj ako veľmi voľne inšpirovaný istou starou legendou, potom aj identita vraha je konkrétnejšia. Ale Longlegs je aj všeobecne čitateľný, skúste si dosadiť do Maikinej postavy a jej minulosti samých seba a máte nad čím premýšľať. Detstvo nemal asi nikto absolútne dokonalé. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu, jsem si hned vzpomněl na ten slogan z plakátu "nejděsivější Horor dekády" a jenom jsem se tak lehce pousmál. Ale chápu, určitá skupina diváků, si bude mít delší dobu o čem povídat. Chválím solidní, nepříjemnou atmosféru, která je tu po celou dobu, děsivý hudební/zvukový doprovod, slušnou kameru a pár těch mírně brutálnějších záběru. Jinak mi ale postava Dlouhána, přišla komická až skoro trapná a vůbec ve mně nevyvolala ty pocity, které měla. Maika se tu sice snažila, jak jen mohla, ale občas byly její reakce směšné a nad hlavou mi zůstávaly viset otázníky (spatří cizí postavu ve svém domě a neřeší to). Finální vysvětlení, bylo též trochu přihlouplé " ... ďábel schovaný v panenkách, se postaral o zbytek ...", jako celé to detektivní prázdné a nezajímavé vyšetřování, ale oukey. Závěrečná narozeninová scéna, byla fajn. Na tu čtvrtou * to ale nevidím, čekal jsem rozhodně víc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to pan Fuka napsal fakt dobře. Je tu prostě moc Cage (sorry, ale měla to být němá postava), několik zmatečných odboček v ději, a v závěru naopak zbytečně doslovná pointa, kdy by nezaškodil větší důraz na divákovu fantazii. Atmosféru, hudbu, a celkový feeling to ale má naprosto výjimečné, a užil jsem si toho každou minutu. Příště bych taky asi prosil více přírody a méně suburban stylu, ale tohle jde na můj subjektivní vrub nenaplněných očekávání, a holt jsem od toho chtěl více naturalistického okultismu. [Kino 35, ČSFD projekce] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Longlegs používá symbolové substituční šifry, číselné substituční šifry a Vigenèrovu šifru (s klíčovým slovem „Longlegs“ pro dekódování zpráv). (Claw)
  • Závěrečné titulky se na konci filmu neposouvají směrem nahoru jakožto u většiny filmů, nýbrž směrem dolů. (Hofanus)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama