Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som nadšený. Päť hviezd nemôžem dať, lebo je to fakt vypečené béčko, ale hocičo pod štyri by bola svätokrádež. Strašne ma bavilo, ako je to ultra čierna meta komédia a zároveň fakt funkčný strašidelný horor. A často aj v jednej scéne naraz, za čo môže najmä maniakálny Nicolas Cage a jeho uncally valley tvár akéhosi vyblednutého napichaného Tiny Tima. Rozuzlenie je strašný dríst a bolo by lepšie, keby tam nebolo, a jednotlivé scény sú krkolomne pozliepané, ale tá krkolomnosť je taká do oči bijúca, že to nemožno vôbec brať vážne (ideme na prehliadku miesta vraždy... v noci; alebo vonku je vrah, vyjdem z domu, ale nezavriem dvere, aby mohol vojsť a nechať mi odkaz). Podobne všetci herci sú úplne prepálení do absurdna (Blair Underwood!). No najmä tie strašidelné scény sú fakt spektakulárne nepríjemné (hoci sa pri nich divák občas aj smeje). Takýto mix protichodných emócii je extrémne zriedkavý (napr. Midsommar) a za to tlieskam. PS: A ten Bill Clinton! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Longlegs jsem považoval za černého koně roku 2024 a těšil jsem se na něj jak malé dítě, ale výsledek mě zklamal tak, že jsem si to ani nemohl představit. Osgood Perkinse nevnímám jako nijak extra dobrého režiséra, a tak jsem film považoval za další klasický film, který by mohl být v krimi/detektivní lince nástupce áček jako Seven a spolu s atmosferickou stránkou a technickým stylem by mohl udělat film roku, na který se bude dlouho vzpomínat. Tady ale mohu bohužel pozitivně hodnotit jen onu technickou stránku, jelikož kamera je místy netradičně dobrá a hudba spolu s podmanivým tajemnem ve vzduchu dávají vědět, že "se tady něco bude dít". Problém ale je, že ono se tam nic nestane, takže obsahová stránka je tady doslova katastrofální. Celý příběh nedává nejmenší smysl, hraje zde všehovšudy 5 herců, celá tahle začáteční linie s FBI agenty je trapná, nikdo tady nevysvětlí KDO je Longlegs, PROČ je Longlegs, proč tady je tolik magična, proč se tohle všechno děje, všichni se chovají naprosto nelogicky a takhle nějak se přešlapuje na místě 80 minut, ve kterých se vlastně nic neodehraje a ejhle, máme tady zkratkovité finále, které nám předhodí pár scének a skončí bez vysvětlení. Ultimátní zklamání a jedinou záchranou je fakt, že film vyšel den před mojí plánovanou kino návštěvou. A že je tohle nejděsivější film současnosti, že Nicolas Cage tady má nejlepší masku v hororovém žánru a že je tohle jeho životní role? To snad nemůže nikdo myslet ani vážně... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa strašenie či desenia tu nebolo, pár scénok ale pekne vyšlo a Nicolas Cage predvádza výkon, ktorý potvrdzuje, že on je úplne inde, než desiatky jeho predstavení, ktorými si len lepí drahú hypotéku. A určite sa tu pekne vyhral, šialený blázon pociťovaný každou slabikou jeho slova a od Nicolasa tak skoro nikto nebude chcieť počuť Happy Birthday to you, to skôr my by sme mu mali povedať "hepi brsdej chuju"... a už sa vyser na tie béčka až céčka, čo berieš ako pásovú výrobu. Film mal skvelý marketing a ten bol lepší než on sám. Aj preto si pokryl celý rozpočet za jeden jediný deň. Chytrý ťah, no vzhľadom na to bude viac ľudí z výsledku sklamaných. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Všetko najlepšie k narodeninám, Lee Harkerová.” Špeciálna agentka F.B.I., sa niekedy v polovici 90. rokov minulého storočia, vskutku práve ocitla v naprosto nezávideniahodnej situácii, keďže ústredný antagonista, prezývaný ako Dlháň, znovu "úradoval," kdesi na americkom stredozápade, resp. správal sa podobne, ako reálny predobraz v podobe Charlesa "Satanistu" Mansona, ktorý prinútil ostatných, len nie priamo seba, aby páchali ohavné zločiny, a vôbec tento psycho-thriller pracoval so satanistickým podtextom, a to teda konkrétne v desivej štylizácii, keď v 1/2 stopáže, pôsobil daný titul ešte hodne znepokojivým dojmom, zatiaľ čo v tej zvyšnej 2/2, sa miska váh už postupne otočila nielen v priamy prospech prekombinovaného scenára, ale zároveň začala zo seba chrliť i množstvo najrôznejších klišé, čím pomaličky strácala na atraktivite; nepomohlo ani to, že dotyčný autor týchto replík, Osgood Perkins, je synom toho Anthonyho Perkinsa, slávneho predstaviteľa legendárneho antagonistu [Normana Batesa] z nadčasovej klasiky vo formáte P-s-y-c-h-a, čiže aj v tomto prípade sa dostavila určitá "psycho atmosféra," a to najmä vďaka priamej účasti Nicolasa Cagea, ktorý predviedol suverénny a desivý herecký prejav, z ktorého mi koľkokrát naskakovali zimomriavky! Áno, rozhodne klobúk dole pred takýmto mimoriadnym výkonom. Jeho ženský protipól v podaní Maiky Monroeovej, bola na tom avšak obdobne, ale ani jej sa bohužiaľ nevyhli nejaké tie "lapsusy," za ktoré v podstate mohol najviac samotný scenár, ktorý si toho očividne zobral na plecia o čosi málo viacej, než bol schopný nakoniec uniesť, a to ďalej ani nehovoriac o odfláknutom finále, ktoré mi výraznejšie pokazilo predchádzajúce dojmy, čo sa pohybovali na predsa trocha vyššej úrovni; pričom toto spracovanie malo pomerne dosť blízko k Exorcistovi, alebo rovnako bližšie aj ku Mlčaniu jahniat, ako styčnými bodmi naprieč príslušným dianím, no celkový potenciál látky sa v skutočnosti nevyužil presne v takej miere, v akej by sa totiž využiť mohol: Ústredný protivník bol síce vynikajúci, ale akási [pod]zápletka k tomu, pôsobila nevierohodne a komicky, až takmer parodicky. Za málo peňazí, veľa muziky? → tomuto nízkorozpočtovému projektu sa to z väčšej časti i podarilo; pri okolo 10-miliónovom rozpočte, sú celkové tržby už teraz viac, ako desaťnásobne vyššie, pritom ešte následne istotne porastú, ale i napriek tomu mi na tejto veci niečo podstatnejšie chýbalo, čo by ma naostatok aspoň neprinútilo nad ňou ohŕňať nos! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Já si tento film absolutně zamiloval !! "Longlegs" čerpá inspiraci z hromady legendárních a kultovních filmů ("Se7en", "The Omen"...), přesto je tu vše tak sebevědomě rozprostřeno, že to vůbec nepůsobí přeplácaně a zároveň naopak je to svůj vlastní film se svou vlastní identitou a vizí, který nabízí naprosto jedinečný zážitek. Oz Perkins je režisér, který točí pomalejší znepokojivé filmy, které sází hlavně na nepříjemnou atmosféru s trýzněnými postavami. A to je přesně druh filmu, který já miluju. Technicky je to jeden z nejlépe provedených moderních filmů, kde se všechny komponenty proplétají v absolutní harmonii, čímž tvoří unikátní náladu snímku. Všechny pocity pak umocňuje skvostně stísňující nasvícení a úmorná, tepavá hudba. Herecky se tu nedá absolutně nic vytknout. Maika Monroe se zhostila výrazného, podivínského detektiva, který se do diváckých srdcí nedostane skrze své sympatie, ale hlavně proto, že skrze ni vnímáme celý příběh. Vyvažující postavou je agent Carter, typický, střídmější, ostřílený agent, který je tím lidským prvkem celého filmu. Nicolas Cage je v roli titulního sériového vraha naprosto FENOMENÁLNÍ. Samotný film skrývá jeho podobu velkou část stopáže, jak díky chytrému rámování, tak i pomocí práce se světly a stíny, což ještě více tvoří tu tajemnou a děsivou atmosféru plnou očekávání z jeho odhalení. A když se konečně plně odhalí, tak je stejně prakticky k nepoznání skrze děs nahánějící zamaskování. Jeho herecký výkon je absolutně urvaný ze řetězu a od první chvíle budí respekt a strach. Co pro mě dotahuje celý film k dokonalosti je samozřejmě ústřední příběh filmu. Jeho motivy, myšlenky a hororové podtóny. Je tu hodně náboženského a satanistického podtextu, který doprovází celé vyšetřování i hlavní postavy. Můžeme najít hromadu symbolismu ukrývajícího se v prostředí kulis nebo i v samotné kompozici záběrů. Jednoduše silný, zásadní zážitek, který mě svým zpracováním i obsahem naprosto naplňuje a uspokojuje. HEIL SATAN !!! /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Mimo marketingovou kampaň měl film rozpočet necelých 10 milionů amerických dolarů, což je částka, kterou film vydělal v den své premiéry. (Arigato)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama