Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (235)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Syn Anthony Perkinse (Psycho) natočil (dle vlastních slov) film o své vlastní matce (která před ním tajila, že jeho otec je gay), čímž zároveň představil film Nicolasi Cageovi, který zas založil svou postavu na předobrazu své matky. Chytrá virální marketingová kampaň předznamenala hype roku, který ale překvapivě dostál očekávání. Respektive překvapil rozuzlením. Oz Perkins od prvního záběru buduje stísněnou atmosféru ala The Silence of the Lambs, což byl, jak uvedl v rozhovorech, přesně jeho záměr. Kameraman Andrés Arochi a skladatel Zilgi (pseudonym Elvise Perkinse, bratra Oze) sehráli klíčovou roli. Arochiho použití zkreslených čoček a chladných, centrovaných záběrů zvyšuje napětí, přičemž vzpomínky na vraždy umocňují pocit noční můry. Zilgiho nervy drásající hudba udržuje diváky po celou dobu na hraně. To vše je posíleno autistickým výkonem Maiky Monroe (It Follows) a především výkonem Nica Cage, který je téměř k nepoznání. Osgood Perkins natočil horor, který vám zůstane v hlavě ještě doma po zhasnutí světel. Bez nadsázky nejznepokojivější film letošního roku a zároveň pro mě po Challengers druhý nejlépe zrežírovaný film roku 2024. Viděno 12.08.2024 na ČSFD projekci v Kině 35 (Francouzský institut), kde bohužel uvaděčka z nějakého kreténského důvodu vyzradila celou zápletku ještě před promítáním. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem tak nenaletěl marketingové kampani a kritickému hypu. Naprosto standardní americké indie, samoúčelně vystavěné na efekt skrze prázdně naaranžované obrazy, které mají evokovat temné thrillery nebo snad horor. Škoda, že tvůrce kromě těchto jakože atmosferických statických výjevů (podobně jako v jeho předchozím snímku Mařenka a Jeníček v lese hrůzy) neumí vést příběh ani postavy - scenáristický a režijní fail. 4/10 ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do nějaké 80. minuty perfektní - vše funguje, jak má - těžce znepokojivá atmosféra, pomalé tempo správně těžící, žánrově šlapající, bezchybná taktika sebevědomého tahu na branku, vydržel bych u filmu klidně další hodinu - kdyby - až se k té brance přiblíží a má jí ve finále plně odkrytou, neselhal v tom nejdůležitějším a nevystřílel všechny rány naprosto vedle - takže veškerá předešlá snaha a úspěch ve výsledku úplně k ničemu, velká, velká škoda. 6/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Longlegs jsem považoval za černého koně roku 2024 a těšil jsem se na něj jak malé dítě, ale výsledek mě zklamal tak, že jsem si to ani nemohl představit. Osgood Perkinse nevnímám jako nijak extra dobrého režiséra, a tak jsem film považoval za další klasický film, který by mohl být v krimi/detektivní lince nástupce áček jako Seven a spolu s atmosferickou stránkou a technickým stylem by mohl udělat film roku, na který se bude dlouho vzpomínat. Tady ale mohu bohužel pozitivně hodnotit jen onu technickou stránku, jelikož kamera je místy netradičně dobrá a hudba spolu s podmanivým tajemnem ve vzduchu dávají vědět, že "se tady něco bude dít". Problém ale je, že ono se tam nic nestane, takže obsahová stránka je tady doslova katastrofální. Celý příběh nedává nejmenší smysl, hraje zde všehovšudy 5 herců, celá tahle začáteční linie s FBI agenty je trapná, nikdo tady nevysvětlí KDO je Longlegs, PROČ je Longlegs, proč tady je tolik magična, proč se tohle všechno děje, všichni se chovají naprosto nelogicky a takhle nějak se přešlapuje na místě 80 minut, ve kterých se vlastně nic neodehraje a ejhle, máme tady zkratkovité finále, které nám předhodí pár scének a skončí bez vysvětlení. Ultimátní zklamání a jedinou záchranou je fakt, že film vyšel den před mojí plánovanou kino návštěvou. A že je tohle nejděsivější film současnosti, že Nicolas Cage tady má nejlepší masku v hororovém žánru a že je tohle jeho životní role? To snad nemůže nikdo myslet ani vážně... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Kuku, kuku. Longless není originální a rozhodně to není dobře vypointovaný film. I scénář staví na základním ohraném schématu bez překvapivých zvratů. Ale je zručně natočený a umí budovat atmosféru. Nicolas Cage v roli šíleného satanisty exceluje a i když na plátně moc času nestráví, vždy na sebe dokáže strhnout veškerou pozornost. Hail Satan 🙂. Většinu stopáže přesvědčivě táhne autistická Maika Monroe s nadpřirozenými schopnostmi. Škoda, že tam chybí interakce mezi padouchem a hlavní hrdinkou, psychologické hrátky ve stylu Se7en. Jednou dostane instrukce, poruší je a stane se... nic. Vyluští šifru a k ničemu zásadnímu to nevede. Happy birthday. Úvodní scéna působí jak z nějaké artovky. Je originální a svým způsobem i vtipná. Což se nedá říct o panenkách. Jsou moc fyzické, překombinované, způsob doručování divný (fakt byste ji pustili dovnitř?) a akorát přinášejí otázky, na které nedostaneme odpovědi. 666. Scéna u poslední rodiny byla zoufale očekávatelná, chování agentky nelogické a vlastně vůbec netuším proč udělala co udělala a co z toho pro ni vyplývá. A film to ani neprezentuje jako záměrně otevřený konec. Prostě nad tím nepřemýšlí, nezaměřuje na to divákovu pozornost a prostě si drze skončí. Závěr má film pozvednout, ne poslat do pekla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Oz Perkins chtěl, aby se Nicolas Cage (Longlegs) neobjevil na plakátech ani v traileru, přestože hraje hlavní roli. Společnost Neon proto musela přijít s nápaditou marketingovou kampaní, jak film propagovat bez závislosti na Cageovi. Kampaň měla velký úspěch a snadno se stala virální. Např. na billboardech bylo pouze telefonní číslo „458-666-4355“, po jehož vytočení zaznělo hlasem titulní postavy pouze: „I'll be waiting“ (pokud bylo na číslo zavoláno před premiérou, po premiéře se stejným hlasem ozval zpěv: „Happy Birthday“). Na Instagramu filmu se objevila série fotek a krátkých videí obsahujících šifry k filmu. Tvůrci také přišli s vlastní webovou stránkou, kde byly poskytnuty fotky a různé podrobnosti spojené s případy. Fanoušci tak mohou pomocí všech poskytnutých informací získat hesla k otevření složek, které se ze stránky dají stáhnout. (Arigato)
  • Závěrečné titulky se na konci filmu neposouvají směrem nahoru jakožto u většiny filmů, nýbrž směrem dolů. (Hofanus)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama