Peter R. HuntScénář:
Reginald RoseKamera:
Michael ReedHudba:
Roy BuddHrají:
Scott Glenn, Barbara Carrera, Edward Fox, Laurence Olivier, Stratford Johns, John Terry, Ingrid Pitt, Patrick Stewart, Robert Webber, Malcolm Jamieson (více)Obsahy(2)
Pokračování žoldnéřské akční podívané Divoké husy (1977), ve kterém se skupina žoldáku pokouší osvobodit nacistického zločince Rudofa Hesse (L. Olivier) z jeho vězení v Západním Berlíně. (Dabing)
Tento film asi veľa ľudí v našich končinách nevidelo (preto naň neexistujú titulky a môj komentár je prvý). Je to štandardný film osemdesiatych rokov, ktorý by som kľudne prirovnal k mnohým iným, známejším hrám na špiónov, dobrých a zlých, Rusov a Američanov. Nikoho neurazí, ani nenadchne. Vcelku slušne odsýpa, vždy sa niečo deje a výsledok je správne moralistický a poučný. A podľa môjho názoru je dokonca o trochu lepší ako prvý film, s ktorým má spoločné iba meno a priezvisko jednej z postáv (syn hlavnej postavy z prvého filmu). ()
Photo © Frontier Films

- Jako skutečné kulisy k filmu posloužily Summit House v Berlíně-Westendu (Theodor-Heuss-Platz) nebo slavná citadela v Berlíně-Spandau. (Frontie)
- Richard Burton sa chystal aj na účinkovanie v tomto filme, ale krátko pred natáčaním zomrel. (magu)