Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je spousta neuvěřitelně ujetých komedií, ale tohle naštěstí není ten případ. K mému velkému překvapení jsem dostala docela příjemnou a milou pohádku, jak tři velcí kamarádi našli cestu domů. Ono není najít jako najít! Jako gaučáci se musíte naučit orientovat v divočině, brodit se divokými horskými bystřinami, utíkat před nemluvícími a hlavně nekrotkými kočkami! Občas se ztratíte a zase nalézáte a co teprve, když vás drapne domestikovaný člověk! Hned skončíte v base. Pak se z té basy musíte lstí, úskoky a přískoky dostat ven, než konečně zachytíte ten správný pach a pohled do velmi, velmi, velmi vzdáleného údolí vám zcela jasně napoví, že tam někde na vás čeká miska studených granulí a pelíšek v člověčí boudě. Napínavé! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý film o zvířatech, který jsem jako malá měla ráda, ale už jsem si ho moc nepamatovala a tak jsem se na to včera koukla znova a opět nezklamal. Ač to nechápu párkrát jsem měla i na krajíčku. Prostě dokáže ve vás ten film vyvolat silné emoce i přestože je to o "mluvících" zvířatech. Ale chtěla bych vidět ve skutečnosti, jak by tahle domácí kočka dokázala ujít takovou cestu:D Ale nebudu to zbytečně kritizovat je to přece jen film převážně pro děti a jako takový se velmi vyvedl. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Hmm, tohle se skutečně nepovedlo. Někomu přijde roztomilé pozorovat doma na gauči 3 domácí mazlíčky, které se snaží vtipně namluvit 3 herci. Za prvé komentáře nebyly vůbec vtipné, spíše nudnější. Přitom nápadů a příležitostí zde měli hned několik. Také příběh byl fádní a triviální. Film nudně utekl a díky krátké stopáži a alespoň mírně zajímavému konci to bylo trošinku snesitelnější. Za mě nemohu vůbec doporučit. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Asi nejoblíběnější film mého dětství, který mě natolik uchvátil, že jsem na něj koukala od 7 let v originále, aniž bych uměla anglicky. Tuhle trojku si zkrátka musí každý zamilovat a když jsem se na film podívala po pár letech, uvědomila jsem si, že je v něm i něco více než přátelství a dobrodružství. Zpracování muselo být těžké, jelikož hlavní aktéři jsou zvířata a i tak to má nádherný příběh, který k jejich pohybům a výrazům pasuje. A pokaždé jsem na konci neudržela své slzné kanálky pod kontrolou. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, který musíte vidět, když je vám kolem deseti, jinak vám později bude připadat trochu trpaný. A já mám to štěstí, že jsem ho viděl v ten správný čas. To se z něj pak lehce stane taková menší srdcovka a o dvacel let později nad tím vším patosem a kýčem člověk bez potíží přimhouří oko. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)
  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • V původním filmu Neuvěřitelné putování z roku 1963 byly plemena a jména zvířat odlišná. Chance byl zlatý retrívr jménem Luath. Shadow byl teriér jménem Bodger a Sassy siamský kocour jménem: Tao. (Nach)

Reklama

Reklama