Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne totálně rozsekal!! To,že jsem právě vůbec netušil do čeho jdu, zavinilo, že jsem na něj od začátku koukal s otevřenou klapačkou, mírným přiblblým úsměvem a jen kroutil hlavou. Krásně,sympaticky nadlehčenej film, s lehkým humorem, který vás nenutí se řehtat na plné kolo ... on vás donutí od začátku do konce myslet!! Něco takového jsem neviděl ani nepamatuju. Je to neuvěřitelně inteligentní a promyšlený film, který má strašně podivnou, až mírně bizardní atmosféru. Všechno ale v dobrém, jen se na diváka valí jedna "filosoficko-fizykální" otázka za druhou a vnímavý divák nestačí občas ani držet krok s tím, co tam ty postavy řeší a provádějí!! Parádní věc!!! Navíc úžasný Gary Oldman, napětí ve finále, prostě pecka na plné čáře, která je možná jedinná svého druhu, protože nic podobného jsem vlastně neviděl!! Originalita a inteligence, promakanost do detailu zde hraje prim a díky tomuse tento film stal pro mne okamžitě srdeční záležitostí ... opravdový skvost... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá komedie. Sice zápletku jsem odhadl ihned, ale přesto jsem se skvěle pobavil. Navíc ten film není jen o srandě, je to i vynikající parodie na některé zvyky z USA (scéna z města plného právníků, kde žaluje každý každého je toho důkazem). Tohle mohu doporučit každému, kdo se chce inteligentně zabavit. Věci jsou nevyhnutelné. Kdyby nebyly, tak by se nestaly. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani tohto filmu sa mi neustale vybavovali spomienky na dve knizky - 1) Americki bohovia (od Gaimana) - v tomto romane je perfektne spracovana snaha priradit aj pomerne mlademu narodu nejake myty a bozstva 2) Cesta pokojamilovneho bojovnika (od Dana Millmana) - hravou formou popisane hladanie zmyslu zivota. Interstate 60 ako film vyborne spaja myslienkove roviny spominanych knih do jedneho filmu, ktoreho od dokonalosti v mojom pripade deli iba miestami nezvadnutelny herecky vykon hlavneho predstavitela - Jamesa Mardsena. Ale po vsetkych ostatnych strankach, tak ako si velmi cenim spominane knihy, rovnako je to aj s Interstate 60. Krasny film vo svojej lahkosti. 4,5* ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ráda bych, ale nedokážu to přesně popsat, čím mě tenhle film tak dostal. Ale má v sobě cosi nevyhnutelného a krásného. Scénář je velice originální a pohrává si s typicky člověčími otázkami co když ?, coby kdyby ? Poměr smíchu, romantiky, dobrodružství, iracionality a kouzelnosti je smíchán tak bravurně, že snímek působí jako živá součást podstaty vesmíru. Vím, že jsou to trošku nadsazená a možná pro někoho ulítlá slova, ale přesně takhle film působí, přesně takhle na vás jeho hrdinové mluví. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Magická koule, kterou používá Neal (James Marsden), je schopna udělit dvacet různých odpovědí. (Tygrys)
  • Kamion, se kterým se málem Neal (James Marsden) srazí, je Ford AeroMax 120 z roku 1992. Jedná se o model řady L z let 1970–1998. (sator)
  • Postava O. W. Granta (Gary Oldman) je inspirována mytologickými postavami různých kultur. Je z poloviny leprikón, což naznačují jeho červené vlasy, tvar jeho dýmky odkazuje na východní opičí mytologie a její kouř na kouzelné Džiny. (Gary)

Reklama

Reklama