Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může všechny tyhle sny splnit. Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je třeba především věřit v sebe sama. Film vznikl na motivy stejnojmenné úspěšné knihy Leny Valenové. (Donart Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

mira007 

všechny recenze uživatele

" Teď když máš amputovanou nohu, tak spolu nebudeme chodit.." za tenhle vtip nemůžu dát míň než jednu hvězdu, jinak tento český film o třech influencerkách, které hrají doopravdové influencerky, které jedou na soutěž cool girl, jejíž smysl a smysluplnost mi úplně unikl, mi nějak nedopřál filmový zážitek dle představ. Snad bych přehlédl, že to celé působí Magnuskovsky, s hloupými dialogy, ochotnickými výkony ( ikdyž některé nové tváře osvěžující ), jenže nemůžu přehlédnout, že je to od první do poslední minuty ukrutná konstantní nuda. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Podle trajlerů jsem čekal pohodovou, mírně podvratnou blbinu s fajn herci a s lehkým girl power poselstvím. Ale jak se film rozjel, připadal jsem si jako bych seděl v letadle, které někdo unesl a teď s ním stoupá někam do stratosféry. Respektive do satirosféry - nejen, že to bylo mnohem vtipnější, nápaditější a ulítlejší, než jsem čekal, ale je to i skvělá feministická satira, brutální i citlivá zároveň. Ano, polopatická a místy stereotypní, ale konkrétně v Česku, kde je feminismus sprosté slovo, bych si fakt nestěžoval na to, že film tohle téma tak pře(d)žvýkává. Že jde jedinečný a originální počin, bylo jasné už z traileru. Ale teprve ve filmu poznáte, že je to i velmi chytrá a dospělá satira. Děti většinu vtipů nepochopí a už teď lituji rodiče, jak budou muset odpovídat na otázky jako "Mamííí, a co je to ten influencer?". Vizuální nálož je to intenzivní (možná až moc, jsem rád, že to má pod dvě hodiny). ()

Reklama

riza-do odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo chce vyhrát Oscar, někdo dostat alespoň cenu ve Varech a někdo prostě chce pokořit Ordinaci v Růžovce nejhorším počinem na našem rybníčku. A tady se to vlastně podařilo. Tragické "herecké výkony", nulová režie, špatný střih a scénář sepsaný na ubrouskách ve Starbucksu při čekání, než se holky vrátí z opíchání ksichtu. Je snad možné k tomu říct něco víc? Naprostá tragédie i v porovnání s mými jinak guilty pleasure americkými středoškol-komediemi, které mají alespoň ty zmáknuté základy a nějaké, ač nevelké, poselství. Tady nic. ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu velmi špatný. Je tu jen málo věcí, které lze pochválit, nic méně jednou z nich je kamera, o které se všude píše, že je v podstatě amatérská. S tímto tvrzením však rozhodně nesouhlasím. Ono je těžké, aby kamera působila hezky ve filmu, který je tak špatně ozvučený, sestříhaný, napsaný a v neposlední řadě také velmi špatně zrežírovaný. Ale vizuální stránka u tohoto snímku je rozhodně místy dost slušná. Nejhorší na celém filmu je ale výkon hlavních herců a hereček. Doufám, že si tímto ostatní tvůrci uvědomili, že lidé co stojí před kamerou mobilů nejsou totéž, jako ti, co jsou zocelování před filmovými kamerami. Pro nějaké vedlejší role, nebo zábavná camea klidně, ale pro hlavní role si raději vezměte opravdové herce. 2.5/10 ()

VktrCZ 

všechny recenze uživatele

Kdo Dnes může žít bez sociálních sítí? Je to tady! Cool Girl! Vrchol české kinematografie s největšími influencerkami v České republice s ohromným dosahem, na který nikdo nepřišel. Ne vážně, v sále bylo tak 14 lidí včetně nás xd. Dokonce Cool Girl opovrhuje i samotná promítačka, jelikož jsem poprvé v životě zažil, že by se pokazila a film se musel posunout o 10 minut, to byla docela haluz.  Cool Girl bych popsal ze dvou úhlů. Nebudeme chodit kolem horké kaše. Když na Cool Girl budete nahlížet okem filmového kritika tak nebudete moc nadšen, jelikož z tohohle úhlu pohledu to není logicky žádná hitparáda, o čemž hovoří i hodnocení na ČSFD pouhých 9% xd. Ale tak to se dalo čekat že ano. Příběh je naprosto stupidní, nesmyslný, klišovitý trapný. Scénář jakoby napsal lobotom, který nikdy s nikým v životě nevedl konverzaci. Ty dialogy tak moc šustí scénářem, že to ani není možný, čemuž ani nepomáhají naprosto příšerné herecké výkony. Herecky nejlepší mi přišla asi Domi Alagia a nejhorší Anna Šulc. Ten film má 97 minut a chce odvyprávět linek, že by vystačili na celej seriál rovnou. Naprosto zběsile se tu stříhá, rádoby emotivní momenty střídají rádoby vtipy, často na sebe scény ani nenavazují a vůbec, ale vůbec nic zde není prokreslené ani trošičku. Všechno je úplně out of nowhere. Ale tak bídné kvality všech těchhle věci se daly očekávat. Pak je tu ovšem i druhý pohled.  Z druhého pohledu je Cool Girl skvělý film na který si zajít s kámoši a smát se nad tím jak je špatný. Je to skvělé guilty pleassure a pro milovníky bizáru přesně to co chtějí. Zkrátka to nesmíte brát vůbec vážně, naprosto vypnout všechny mozkové buňky a jít se zkrátka zabavit a zasmát nad neschopností tvůrců a hlavních hvězd. Z tohoto pohledu jsem byl opravdu uspokojen a byla to naprosto skvělá návštěva kina plná salv smíchu.  Cool Girl je prostě naprosto vymaštěná odporná blbá hloupá hnusná zrůdnost, která avšak zabaví svoji špatností. A přesně tohle jsem čekal a to jsem taky dostal, takže já jsem prakticky naprosto spokojený. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní herečky měly tříměsíční herecký workshop. (ČSFD.cz)
  • Film je natočen na motivy knižního bestselleru Leny Valenové, české autorky žijící v New Yorku. (ČSFD.cz)
  • V akční scéně z fiktivního filmu „Špiónka“ byly použity tyto zbraně: pistole CZ75D, Star model B Walther P38, revolver Smith & Wesson M&P, útočné pušky M4 a Galil SAR, samonabíjecí puška M1 carbine. (Martyn.86)

Reklama

Reklama