Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (216)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Máme to prostě v sobě, tu povahu vše ničit... Balthazar Getty a pár další povětšinou bezejmenných mladých herců, kteří předvádějí velmi příjemný a svěží výkon. Samotný příběh je prostý a sleduje chlapce na opuštěném ostrově a jejich "společnost", kterou si budují skrze znalosti, ale také vnímání svého starého světa. Bohužel výsledek není tolik "intenzivní" a už vůbec ne nepředvídatelný. Přesto tenhle film stojí za shlédnutí už jen kvůli mladým hercům, kteří zde nechávají opravdu dost... "Chovali jsme se jako dospělí, jak to takhle mohlo dopadnout..." ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chce ještě někdo mušli ??" Když nemáš mušli, nikoho nezajímá, co říkáš.. A mnohdy ani když ji máš !! Kapitán Harry Hook naznačuje, jak těžká je cesta k demokracii, a zejména zkoumá to geneticky zakódované zlo v nás, podobně jako Will Golding s nobelovkou kolem krku ve své prvotině.. Výtečná adaptace, jakkoli silně aktualizuje, opravdu skvostného románu.. ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Na zfilmování tohohle skvostu jsem byla vážně hodně zvědavá... Příběh sám o sobě je natolik sugestivní a propracovaný, až člověka mrazí. Ani jsem nečekala, že by se to tvůrcům nějak moc zvrtlo - však taky ne... Sice mě trochu mrzelo, že úplně nevyužili ten obrovský potenciál, který jinak Goldingova předloha může nabídnout a že se tam třeba ani nedostaly věci, které mě na knížce baví vlastně nejvíc, ale stejně mám pocit, že to nebylo zas tak úplně marný... ;-) Příjemně mě překvapil typový výběr herců i exteriérů. A samozřejmě taky herecké výkony všech dětí... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pán much je hodně drsná a nekompromisní podívaná. Celý film je napínavější víc než kdejaký rádoby horor a po celou dobu jsem měl nepříjemné mravenčení v břiše. Pro mě osobně se jedná o naprostý filmový skvost, i když kupodivu ne moc známý. Musím vyzdvihnout i bezchybné výkony dětských herců, díky nimž snímek působí ještě o něco uvěřitelněji. Lord of the Flies je ale hlavně filmem o tom, kolik zla se skrývá v takové dětské duši pokud zrovna není na blízku nějaká autorita a co všechno se může stát když připadne moc do rukou nesprávné osobě. S tím, že tyto myšlenky dotáhli tvůrci až k naprosté dokonalosti. A pro mě je tento film dokonalý. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně obrovské zklamání--Nemohu doporučit nikomu kdo četl a má rád knižní předlohu--Mooc jsem se na to těšil protože jsem(hlavně zde)četl spoustu pozitivních ohlasů..ale to co jsem zhlédl byla jen křečovitá snaha o to vyrovnat se s knihou a přitom se pokusit být originální---ze spousty klíčových scén knihy se staly jen pársekundové, letmé prostřihy--Některé charaktery jsou zcela pozměněné(Jack)a většina je zcela nevykreslená...V knize máte velmi brzo přehled o jednotlivých Jménech..Tady ale vládne naprostý chaos a jména většiny hochů nemáme vůbec možnost zachytit--Jack s Ralphem by měli být zprvu přátelé a jejich odcizení by mělo být pozvolné a velmi nenápadné(né jako tady)--Děj je lehce pozměněn už na samém začátku faktem ,že se na ostrov dostane i jeden dospělý(i když pomalu umírající)--Celé to působí jako podivný a nesourodý sestřih brutálně osekaných scén z knihy..snad jediné chvíle které se trochu svou atmosférou blíží knize jsou scény smrti,,jakoby byl celý film točen jenom pro tyhlety dvě scény..a to je škoda tohle není námět o smrti mladých chlapců ale o jejich pozvolné proměně z dětí vychovaných v řádu a civilizaci na naprosté divochy toužíci po lovu a krvi...PS:docela mile ,seirozně a výrazně je zahraná postava čuňase...jinak nikdo nic moc ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen už v roce 1988. (ČSFD)
  • Pôvodne bolo oznámené, že film sa bude nakrúcať na Novom Zélande. Nakoniec sa natáčal na Jamajke. (MikaelSVK)
  • Chris Furrh si v roce 1990 zahrál i ve druhém filmu o skupině dětí, která ztroskotá na ostrově, Exile. (ČSFD)

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama