Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (124)

Baronne 

všechny recenze uživatele

Obrácenej Vlk z Wall street, David proti Goliášovi. Co když těch Davidů je tisíc? Nebo milion? Sympatickej příběh podle skutečnosti, kde chudí mění svoje osudy tím, že nechtěně okrádají pár bohatých čuráků. Pro mě velkej surprise, to byl už Vlk, ale tady jsem to teda echt nečekal. Dano opět hraje úchyla, výjimečně přívětivýho a po boku má krásnou, usedlou Tris. Jo a taky je to kurevsky vtipný. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Divákům, kteří kauzu kolem GameStopu trochu sledovali, nepřináší film vůbec nic nového. A těm, kteří o téhle události nevědí nic, film nastíní jen naprostý základ. Těžko říct, kdo je tedy vlastně cílovka. Navíc jsou "Dumb Money" proloženy klasickými "člověčinkami", tedy příběhy obyčejných lidí, které patří k nejzbytečnějším částem filmu. Nutno ocenit obsazení, ač řada z těch známějších herců zůstala trestuhodně nevyužita (jmenovitě Offerman a Stan). Ve výsledku jsme někde na pomezí 2 a 3 hvězd. Bohužel. Čekal jsem od filmu mnohem víc. Nová "Sázka na nejistotu" (The Big Short) se bohužel nekoná. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Fincherův Social Network byl o tom, jak nová, technologiemi odkojená generace nerdů vrazí sekeru do fosilizovaného finančního estabilishmentu. Dumb Money je teoreticky o tom, jak ona generace je nyní oním estabilishmentem a dotírá na její tržní jistoty generace následná, využívající k tomu jejich prostředků. Nebo alespoň to tak mohlo být, kdyby Gillespie nebyl jen námezdný režisér, který imo o filmu přestane přemýšlet minutu po tom, co odzvoní konec natáčecího dne. Místo toho, aby se film zabýval problémem v tom, že navzdory úsilí prostého internetového lidu tato srandovní žabomyší přetahovaná nezměnila ve světě vyšších financí vůbec nic, tak k tomu přistupuje jak k nějakému přiblblému motivačnímu videu o tom, že když se spojíme a vydržíme, otřesou se staré struktury v základech. Ačkoli sám ten film vypráví příběh o tom, jak se nic takovýho nestane. Prý teda po této kauze již podobným investicím na Wall Street přestanou říkat Dumb Money, well... I kdyby, tak nám ta revoluce pokračuje ale opravdu po baletích krůčkách. Tři hvězdy tomu dávám proto, že jakožtu člověku, který penězům rozumí asi tak, že tady dostane papírek a naproti přes ulici je bar, kde se dá utratit, mě to neustálý vysvětlování, co se to tam vlastně děje, zaměstnávalo jak lore nějakýho komplikovanýho sci-fi, takže to celý uteklo jak voda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, za mě se ale jedná spíš o mizerně investovaný Čas těch tupců, kteří ho obětují sledování tohoto snímku. Pro mě se totiž jedná o ukázkový film s přízviskem Nezáživný. Je tedy pravda, že jsem se ze začátku dost obával, že vzhledem k ne úplné orientaci ve světě financí, burzy a investování všeobecně, se v tom budu nepěkně topit, což se naštěstí ale až tak nevyplnilo, jelikož tvůrci celou tu událost podali minimálně tak, aby se alespoň v ústřední myšlence a principu vyznal každý, což určitě lze připočíst k dobru, na druhou stranu celý ten příběh ovšem není zpracovaný ani trochu způsobem, aby dokázal v jakémkoliv ohledu zaujmout. Neoslovila mě zápletka, která se odehrává sice v doslova zběsilém tempu, nicméně krom hromady faktů již nic dalšího nenabízí, nefungují zde ani trochu dramatické a ani emoční momenty, stejně tak jako nějaké vyhrocení, respektive pointa v závěru filmu, která šla též úplně mimo mě, dále mě nebavily ani jednotlivé totálně nesympatické postavy, které mi vesměs přišly nezajímavé a nevýrazné, a to i díky sice hvězdnému, ale ne příliš trefně vybranému castingu, chybělo mi tu ale i napětí, atmosféra, či nějaký celkově poutavější styl, no prostě já si nemůžu pomoct, ale ten film mě skutečně vůbec nezaujal a neoslovil snad v žádném ohledu, takže za mě se tak jedná opravdu jen o chladnou rekonstrukci možná pro někoho úchvatné události ze světa financí, pro běžného konzumenta jde ovšem jen o sled nepoutavých informací, slov a gest. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

PŘEKVAPENÍ ROKU A DOST MOŽNÁ I NEJVĚTŠÍ PŘEKVÁPKO, CO JSEM V KINĚ KDY VIDĚL?!? Dumb Money je film s téměř nulovou propagací nejen sebe samotného, ale i oné události, která tehdy otřásla Amerikou, jelikož u nás jsem ji nezaregistroval a doteď jsem o ní neměl tušení, protože byla skryta na pozadí covid pandemie. Jde o kauzu, kdy se malý youtuber rozhodl zruinovat Wall Street miliardáře a vsadit proti tzv. shortingu, což je investování peněz Wall Streetu na šance, že nějaká malá společnost do chvíle zkrachuje. Proti tomu se ale youtuber rozhodl postavit, stal se z toho virál a postupně na onu krachující společnost investovalo do akcií tolik běžných lidí, že uměle stoupla její hodnota na stovky milionů a pracháči si uvědomili, že i oni mohou ztratit. Neskutečný příběh plný excelentních faktů a z hlediska reálií jde za mě o výborné informace podány navíc komediálním způsobem a s gradací, která ve mě vyvolávala jednu emoci za druhou. Napětí, nervozita a touha z dalšího vývoje mě držela celou dobu v pozoru a když k tomu připočítám fantastický výkon Paul Dana, kterého jsem od jeho mrazivé role v Prisoners na plátně neviděl, mám tady jednoduše bezkonkurenční film, v jehož závěru jsem vnitřně řval euforií a mám chuť si o tomhle případu na webu zjistit úplně vše. Herecky top, filmařsky stejně tak, závěrečný proslov hlavní postavy před soudem byl odzbrojující a zas a znova jsme zde svědky neskutečné korupce ze strany miliardářů a také toho, že když se “malé ryby” spojí, všechno jde. Jsem ohromen a za mě jde o must see film, který v divákovi probudí nejen nadšení, ale i chuť vědět víc - a pokud tohle film dokáže, má vyhráno. PS. Erik Meldík na plátně je epický!! PSS. Cením, že i já jakožto úplný laik jsem se ve filmu plném akcií a burzovních pojmů orientoval, za tohle tvůrcům poklona. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)
  • Steve Cohen (Vincent D'Onofrio) nosí v jedné scéně čepici s logem baseballového klubu New York Mets. Skutečný Steve Cohen je vlastníkem tohoto klubu. (HellFire)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama