Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný televizní pořad pro děti, plný úsměvných hraných scének, písniček či veselých vyprávění, tvořený bezvadnou partou těch nejpovolanějších interpretů, v čele se Štěpánkou Haničincovou, Láďou Gerendášem, Josefem Dvořákem či Jitkou Molavcovou. V letech 1977-1990 vzniklo Malých televizních kabaretů více než sto, a to v několika obměnách sestavy, která ovšem vždy byla úžasná a ani občasná improvizace jim nebyla cizí. Takovýto pořad dnes již není moc k vidění a bezpochyby Malý televizní kabaret osloví i dnešní generaci. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád nabízelo ve svém programu lecos, ale snad krom Arabely, Návštěvníků a Létajícího Čestmíra jsem hned po nich měl nejraději Malý televizní kabaret. Tá dokonale sehrané sestavě to báječně fungovalo. Byla tam i interakce s malými diváky ve studiu a já si vždycky královsky bavil. Ondra havelka, Gerendáš, Jitka Molavcová, Lábus, Zedníček, Dvočák... Opravdu povedený malý kabaret do TV!  * * * * * ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Kabaret mě nikdy neoslovil, díval jsem se na něj, jen v případě, že nebyla jiná možnost. Infantilní písně, nudné scénky. A to hodnotím z pohledu malého dítěte, kterým jsem v devadesátých letech byl. Navíc mi není sympatický hlas Molavcové, je podivně zabarvený a vždycky byl. Zkrátka jsem to radši přepnul třeba na strýčka Skrblíka. ()

Reklama

sbinda 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s ohlédnutím po XX letech, kdy začínám sjíždět pohádky se svými dětmi :-) Můžem polemizovat nad úrovněmi některých dílů nebo scének, ale jako celek to zasluhuje absolutorium. Jestli za posr*****ho totáče něco uměli, pak investovat do scénářů a příprav nosných pořadů (např.Studio kamarád,Možná řijde i kouzelník, Televarieté, Silvestry apod). Navíc bych řekl, že měli štěstí na opravdové herce, pro které bylo v té době vystoupení v jakémkoliv televizním pořadu nejvýšší poctou. Tenhle kult už se do tvorby ČT asi nevrátí. Nebrečím, konstatuji. Porce 100*48min. dílů Kabaretu je neskutečná, dávám mu 90%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* Tento pořad si pamatuju jako součást Studia Kamarád a je pravda, že jsem se na něj docela těšil. Osvědčená parta bavičů (myslím si, že ale nikdy nechyběla Molavcová a Dvořák jinak se to časem obměňovalo) si uměla s dětmi poradit a připravit jim zábavné písničky a hravé scénky, kde se našlo občas i nějaké ponaučení. Nevím, jak by to v dnešní době brali dnešní děti, ale všiml jsem si že na Déčku to někdy dávali, tak možná to baví i dnes. Docela matoucí mi přijde zdejší obsah, v kterém je že bylo natočeno přes sto kabaretů, ale zároveň se najde i přesné číslo 48. Z nostalgie dám čtyři hvězdičky, ale určitě každý díl od dílu bavil jinak, ale za ten koncept i bláznivou partičku si je zaslouží. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Úroveň kolísala, ale některé hodně vydařené scénky si pamatuji a mohl bych převyprávět dodnes. Zasněná Molavcová, neurotický Dvořák, vždy elegantní Havelka, kníratý Zedníček... Jako úplně malý jsem to neměl moc rád, ale v trošku pozdějším věku jsem tomu přišel na chuť a docenil kvality. Podobný typ nesmrtelného pořadu pro děti s výkvětem herců se už dnes asi jen tak nenatočí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ondřej Havelka řekl, že se stávalo, že pořad býval opakovaně z  takzvaně „technických důvodů“ pozastaven. Prostě se vedení Československé televize zdál příliš volnomyšlenkářský. (sator)
  • Jenda z účinkujících Jitka Molavcová přirovnala pořad k hraní si dětí na písku. (Olík)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama