Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (209)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vyslovene priemerný disney, čakal som viac. Chýba tomu šťava, poriadny humor a nadhľad. Piesne síce nie sú zlé, ale v pamäti neuviaznu. Príbeh sa ženie dopredu v prehnanom tempe a nie je čas na poriadne rozvinutie charakterov. Animačne mi to tiež moc nesadlo. Jediná scéna ktorá skutočne fungovala a mala v sebe tú správnu mágiu bolo prvé stretnutie Johna Smitha s Pocahontas, škoda, že to bol len osamelý záblesk. 5+/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Anastázie jsem odchylku (spíš otočku a na hlavu postavení) od historie naprosto nezvládla, u Pocahontas jsem historii zkrátka hodila za hlavu a příběh divácky vděčně pojala jako převyprávění legendy, kdy za onoho času byl bílý muž (tady skutečně jen jeden) ušlechtilé mysli a čistého srdce a rudý muž žil v souladu s přírodou a ještě nebylo zřejmé, jak blbě dopadne. Nebudu si příjemný zážitek z filmu kazit vědomostí, že příběh Pocahontas ve skutečnosti moc romantický nebyl, stejně jako ona sama nebyla éterická kráska s olivovou pletí. Na závěr jen staré indiánské moudro předané bílému muži: "Hlídejte si svou imigrační politiku!" ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

To, čo pre iných znamená Nekonečný príbeh, pre mňa znamená Pocahontas - film môjho detstva. Už len z nostalgie a krásnych detských pocitov, ktoré vo mne zanechala, musím dať 5*. Disneyovky budú u mňa medzi animákmi kraľovať asi navždy. Narozdiel od niektorých "moderných" animákov im totiž nechýba to najpodstatnejšie - srdce. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Povím vám jeden příběh. Když mi bylo zhruba osm, devět let, tak jsme si tento film půjčili z videopůjčovny. Líbil se mi, a tak, když jsem v noci nemohl spát, tak jsem vstal, a šel si tento film pustit znovu. Bylo kolem půl třetí v noci, zapnul jsem televizi a koukám, na ČT2 otitulkovaný film a v něm Belmondo. Když jsem tak koukal, tak jsem jaksi zapomněl na Pocahontas a sledoval černobílý film, jehož příběh mi byl povědomý z jednoho filmu s Richardem Gerem, který jsem pár měsíců předtím viděl na Nově. Podíval jsem se do programu, ejhle, nemýlil jsem se. Ten film se jmenoval úplně stejně, ale na první pohled byl lepší a zhruba o 30 let starší. A tak došlo k tomu, že jsem viděl neskutečný film režiséra Jeana-Luca Godarda U konce s dechem, který od té doby marně toužím vidět znovu. Za to musím Pocahontas poděkovat. Navíc má jednu z nejpůsobivějších písní ze všech disneyovek (Divoši), takže se těch čtyř hvězd nebojím... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok by som chcel poznamenať, že čistotný medvedík práve z rozprávky Pocahontas je tou suverénne najlepšou animovanou postavičkou na celom svete. Celkovo príbeh, animácie aj hudba boli na fenomenálnej úrovni a dokonca musím povedať, že slovenský dabing v tomto prípade bol rovnocenným súperom pôvodnému zneniu. Jedna z mojich najobľúbenejších Disneyoviek si odo mňa nezaslúži nič iné ako 94%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Animátori pracujúci na filme ho považovali za jeden z najťažších filmov, ktoré kedy boli vyrobené štúdiom. Komplexné farebné scény, hranaté tvary a výrazy tváre znamenali, že sa film vyrábal 5 rokov. Tvrdá práca sa však vyplatila. Samotná Pocahontas je teraz často označovaná ako jedna z najkrajších a najrealistickejších animovaných postáv v Disneyho kritériách, najmä jej plynulé pohyby sa stali znakom rotoskopie (animačná technika). (Lulu13)
  • Ratcliffove mapy zobrazujú ostrov Hispaniola (dnes rozdelený medzi Haiti a Dominikánsku republiku) pod Floridou, kde by mala byť Kuba. Hoci je známe, že mapy zo 17. storočia sú nepresné, táto zjavná chyba je nepravdepodobná, keďže karibská oblasť bola dovtedy dobre zmapovaná. (Pat.Ko)
  • Po tom, čo sa film Kráska a zviera (1991) stal prvým animovaným filmom, ktorý bol nominovaný na cenu za najlepší film, Disney mal veľké nádeje vytvoriť film, ktorý by túto cenu získal. Svoj dôraz položili na tento film, pretože vtedy boli filmy Aladdin (1992) a Leví kráľ (1994) už príliš dlho v produkcii. Hoci tento film získal mnoho ocenení, bohužiaľ sa mu nepodarilo získať ani nomináciu na cenu za najlepší film. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama