Reklama

Reklama

Vetřelec: Romulus

  • USA Alien: Romulus (více)
Trailer 5

Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (477)

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Tento film dělá pro fanoušky prvního Vetřelce to, co udělal Deadpool & Wolverine pro fanoušky Marvelu, tedy snaží se je celkem úspěšně okouzlit. Výprava bezchybná, scénář a postavy docela zajímavé, ale jak se vršily mrtvoly a odkazy na první film, přestal jsem být okouzlen a začal jsem přemýšlet o tom, jestli ještě může mít Vetřelecká sága nějakou budoucnost a jak by tato budoucnost ideálně měla vypadat. A nebylo to úplně veselé přemýšlení. První dva filmy řekly všechno, co bylo potřebné říct, a další filmy buď omílají dokola totéž, nebo nejsou Vetřelec... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA VESMÍRNÝ STANICI ROMULUS…“  Řekl bych, že předešlý filmy se víc soustředili na příběh, ze kterýho se stal (většinou) horor. Alvarez na to šel obráceně – vzal (v podstatě) neznámý herce, soustředil se na vetřelce a k tomu poskládal nějakou zápletku s tím, že kdo se zvířátku nepodívá do vočí, není chlap. Nebo babochlap. A jelikož mu jde hlavně o horor, počítá s lidma jako s idiotama. Podle nálady (vaší) to můžou vyrovnat exhibující příšery, fajn 80tkovej feeling, dosytost akce, lekaček a jinýho hnusu. A předpokládám, že u konce odmasturboval i Cronenberg. (Nebo jenom on?)     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o sedmý díl série Vetřelec, odehrávající se mezi událostmi Vetřelec (1979) a Vetřelci (1986). 2.) Alvarez film konzultoval s Ridleym Scottem i Jamesem Cameronem. 3.) Thx za titule „????“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  *** ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak bohužiaľ to dopadlo úplne presne tak, ako som čakal. Cailee super (hodí sa tam, sluší jej to; či už kričiaca alebo pri bojových scénach, zakaždým presne zapadá). Kulisy srdcové a vizuál Scottových filmov Alien ságy je napodobňovaný presne. Ale rovnako ako pri remaku Evil Dead (a vlastne aj sequele The Girl with the Dragon Tattoo), Alvarez nedokáže vytvoriť potrebnú atmosféru. Tu je to jasné zhruba od príletu na Romulus; všetko to tam je, ale to hlavné tak nejak chýba. Nebál som sa, nechytali ma vesmírne fóbie, nevyvolalo to vo mne  žiadne pocity. Finále fajn, príšera tiež, nápad s gravitáciou dokonca hodne fajn. Ale vždy je to vzápätí zabité nevhodnými cgi, alebo hláškou. Letná oddychovka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Draze získané zdroje je potřeba dojit, i kdyby z toho měl vzejít jen nějaký zparchantěný mutant. Což platí pro Weyland-Yutani i její reálný ekvivalent, korporaci Disney. Na "Vetřelec: Romulus" nejvíce překvapí jeho anti-originalita. Disneyfikace franšízy tentokrát nemá nádech refreshe s novými postavami (jako u "Síla se probouzí") ani nefunguje jako kultistický fanservice po vzoru sériových klonů od Marvelu. Fede Alvarez a Rodo Sayagues ochotně zaštítili CGI remix vetřelčích greatest hits, který vybízí k hraní binga na téma "jakou další kultovní scénu, populární hlášku, výraznou proprietu či ikonický záběr z předchozích položek franšízy bude nadcházející scéna parafrázovat". Kouzlo (i unikum) původní vetřelčí tetralogie spočívá v tom, že ji tvoří diametrálně odlišné a stylově vrcholně osobité filmy (nedám dopustit ani na fantasticky střelenou čtyřku). "Vetřelec: Romulus" je pouhý derivát série, respektive filmový ekvivalent zábavní atrakce na její téma v Disneyworldu - pasivně projíždíme sledem známých výjevů v nablýskaném, ale neživotném provedení, občas nás něco pobaví či poleká, ale na konci odcházíme zcela nedotčeni. "Prometherus" byl sice jurodivá hovadina a vyvolával až rozhořčení a nenávist, ale i to je pořád lepší, než tahle řemeslně precizní definice pojmu "obsah" ze slovníku mediálních korporací. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo to pracuje s motívmi tak Alien ságy ako aj Prométea (hlavne to druhé je osviežujúce, nebyť toho idem o hviezdu nižšie), remeselne je to výborný horor, je tu extrémne množstvo face huggerov a xenomorphov, viac to ale pripomína videohru ako film a mytologicky to ságu nikam neposúva (posledný potvorák je ale mňamózny). Postavy sú nesympatická banda imbecilov (ale aspoň to už nie je partia vedcov s rovnakým správaním ako v predošlých dvoch častiach), ústredná hrdinka je meh (suverénne najslabšia final girl v ságe), príbeh to veľmi nemá (nehovoriac o zápletke - prečo Weyland-Yutani nechali Romulus len tak plávať obežnou dráhou?) a je to skôr o naháňaní macguffinov a videoherných scénach, kde musia hrdinovia preliezť miestnosť, aby nezobudili facehuggerov, či v beztiažovom stave prejsť miestnosťou pomedzi lietajúcu kyselinu. Dobrá žánrovka a zábavná jednohubka, ale radšej by som si dal vyústenie ságy Prométea. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Poté, co se skupině přátel na Romulu podaří nahodit androida Rooka, jim v jednom okamžiku popíše v krátkosti první setkání s Xenomorfem, zničení lodi Nostromo a to, že z celé posádky přežil jen jeden člen posádky. Jedná se o logický nesmysl, protože Vetřelec: Romulus se odehrává v roce 2142, dvacet let po filmu Vetřelec (1979) a třicet sedm let před filmem Vetřelci (1986), který začíná náhodným nalezením Ellen Louise Ripley. (Globus_Jirka)
  • Pevné disky obsahující IMAX verzi filmu byly do kin distribuovány pod názvem „Clones“. (NiWi)
  • Filmaři se snažili využít praktické efekty co nejvíce to šlo. Pro potřeby natáčení vznikla řada komplexních animatronických loutek, ovládaných celými jednotkami loutkovodičů. Počítačovou animaci si tvůrci šetřili jen na několik vzácných momentů, na něž už loutky nestačily. (NiWi)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama