Reklama

Reklama

Vetřelec: Romulus

  • USA Alien: Romulus (více)
Trailer 2

Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik. (Falcon)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Rypicong

Jj, o té chybě kódu vím a mám pocit, že jsem si to ve své verzi hry spolu s kamarády upravoval. Tedy ne že by to byl pak nějaký velký rozdíl a že by chování alienů bylo nějaké velké, zásadní mínus, ale tak hru to posunulo k lepšímu a o to jde především.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Jakkob

víš o té chybě v kódu, kdy po přepsání se změní uvažování vetřelců ?

Jako mně taky hlavní hrdinky nevadí. Mně vadí JENOM hlavní hrdinky, což vetřelec má a vypadá to, že k tomu sklouzne i Predátor.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Rypicong , Rypicong

Mě tedy žena jako hlavní postava vůbec nevadí. Jako že třeba Lex v prvním AvPčku byla mizérie, ale třeba Naru v Prey a nebo Rain tady z Alien: Romulus... To byly, aspoň pro mě, moc fajn postavy.

A co se CM týče... Jako že já si tu hru taky užil a koupě jsem nelitoval. Nakonec jsem ji dohrál hned několikrát a min. 2x nebo 3x jsem to dohrál v tom co-op režimu a to byla ještě větší zábava, než o samotě v tom single-playeru. Tunning zbraní byl cool, ždímání licence jak by smet... A ta mise beze zbraní v kanálech pod zbytky Hadley's Hope kolonie s těmi "slepými" alieny byla fakt creepy.. 🥶

na příspěvěk reagoval Rypicong

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Aprok , Aprok

Stran CM jsem do toho i přes všechny značně negativní review a recenze nakonec šel, a to hlavně proto, že snad všude se všichni recenzanti shodli na tom, že pro fanoušky Cameronových Aliens a Alien univerza obecně to i přes značné neduhy může být fajn hra, a s tím se min. já mohu max. ztotožnit. Ta hra může být v mnoha ohledech fakt bída, ale díky všem těm easter eggům, odkazům, práci s námětem atd. to u mnohých fanoušků může "přebít" ty neduhy, což je přesně můj případ. U mě navíc hrála ve prospěch i skutečnost, že až na výjimky 3D akční hry nehraji, takže jsem reálně neměl s čím CM porovnat a mít pocit, že ta hra jako střílečka mohla být lepší...

Jinak AvPčko z roku 99 je pro mě dodnes asi nejlepší akční hra na motivy Alienů a Predátorů. A to ani ne tak kvůli mulťáku, který jsem ale hrál a rozhodně to bylo super, ale hlavně kvůli tomu, že se tam při hře za mariňáka či predátora stále generovcali noví a noví alieni a nikdy se nemohlo stát, že člověk v dané oblasti vytřískal všechno co šlo a mohl si jít klidně udělat kafe a nemít obavu z toho, že by se mu něco mohlo stát. Kdepak. Tady se člověk musel pořád hýbat, hlavně s mariňákem bylo jakékoli zdržení na vyšších obtížnostech skoro jako rozsudek smrti. To plus nemožnost si hru uložit během mise (ve verzi z roku 2000 to pak už šlo, bohužel) byl pak v závěru recept na dost dobré psycho, teror a spoustu rage quitů.. 🤯🤯🤯

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

PKD

Mi se tedy libi romulus mnohem vic, nez Prometheus. Vizual je taky skvely, jako milovnik klaisckych dilu a her jsem si prisel na sve a hloupe chovani posadky si narozdil od Promethea muze clovek snadno vysvetlit tim, ze to byli mladi teenageri, kteri jak sami rikali to znali predevsim  pocitacovych her, zatimco v Prometheovi to byli profici a dospeli lide a chovali se casto hystericteji a nelogicteji, nez ti mladi v Romulovi.

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

PKD

Zda si četl atd. já říkam to samí Romulus je nepodstatná výplň mezi jedničkou a dvojkou kterou vůbec nemusíme vidět! jen tě víc nasere teda zda si fanoušek jedničky a dvojky!! proto nechápu to hodnocení ?? max 3 hvězdy ani ne. Jinak já prostě žeru Big Chapa (nejlepší postava Romulusu) prvniho Aliena a ne ty kokotiny na konci Prometheusu a Coveshitu  😂😂😂i v recenzi sem psal že dokonce Prometheus je lepší film a díky bohu že tam ty Alieni nejsou pač kdyby tam byli takhle špatně vyzobrazený jak v Romulusu byl bych tisíckrát víc nasranej 😉

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Aprok

Romulus je proste sracka. Smirte se s tim. Radeji pseudofilosofickou sragorinu z 2012. Proc ne? Kdyz vas tady tak ctu, tak by to chtelo min.3,4 dalsi vyblitky od kokota z UK. A jak to tak vidim, tohle presne dostanete. Preji vam to. 

na příspěvěk reagoval Aprok, Duncan66

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

Rypicong

No jeden kamarád byl  taky hroznej fanda do aliena,tak mi tehdy CM koupil aby sme mohli hrát spolu kampaň  dokonce i fireteam mi koupil 😜 dobrý bylo že v CM ses vracel na lv-426 a hodně Easter eggu na aliens film ale jinak pořád pro mě bude top AVP z 1999 to byli pařby přes LAN. Je jasný že budou jen hl.hrdinky viz.Prometheus,Coveshit,Prey,Romulus snad naposledy byl hl.hrdina chlap v ty P.Evoluci taky to nechápu! Rip byla jedna a kvůli ní musí v Alien universu být pořád hl.hrdina ženská?? 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Jakkob

novýho Predátora a nebo AvP klidně. Ač jsem si jistej, že zase tam narvou ženskou jako hlavní postavu. Nicméně, ať se vykašlou na nový rasy Predátorů. Všechno to pak vypadá trapně 

na příspěvěk reagoval Kisseather, Jakkob

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Aprok

Zapte si mě, ale mě se líbil i P:Evoluce... škoda že jen mě. Tu válku jsem chtěl fakt vidět. Což potom tu alianci. :)

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

Jakkob

Jo Colonial M. hra byla mizérie 😉 ale top hra byla AVP z 1999 když jsme to pařily tehdy přes LANku to byli časi 😍a AVP z 2010 si občas zapaříme i teď. Jj přesně taky teď budu upírat zrak na novýho Predika.Jo,jo Wolf a ta bloncka 😜 byli top na AVPR 

na příspěvěk reagoval Rypicong, Jakkob

Uživatel Kisseather smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Aprok

Alieni a mariňáci jsou snad skoro vždycky dost dobrá kombinace, a to i v případě té jinak dosti mizerné hry, aspoň tedy pro mě. A mám na mysli samozřejmě Aliens: Colonial Marines hru, o které tu už byla řeč.
Ale jako že ano, další AvPčko bych si taky nechal líbit! Osobně více tíhnu k té dvojce než k jedničce, která stejně jako první MK hrozně tratí na rattingu PG-13 a jakékoli absenci krve a násilí, kterého bylo zase ve dvojce požehnaně, plus absolutně nejvíce cool predátor ever, totiž Wolf.
Aktuálně tedy nejvíce asi vyhlížím toho nového Predátora.. 🤩

na příspěvěk reagoval Aprok, Kisseather, Rypicong

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

Kisseather

Colonial Marines!! jen jeden by to mohl zvládnout,a to pan Cameron ale musel by se vysrat na svoje Šmouly. Já si radši přeji nový AVP než dvojku roma 🤣🤣🤣

na příspěvěk reagoval Jakkob, Kisseather

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Jakkob

Prostě by tomu ty jatka slušeli víc...

Alvarez umí hodně dělat atmosféru. Akce mu moc nejde ... Víz to blbnutí v tom výtahu byla spíš parodie. Ale, třeba ten útok facehugerů jak se ženou po té chodbě z mrazáku. Perfektní. 

 

No třeba až domlujou do tý Rome tak tam budou i mariňáci a větší žranice. Tam se vyřádí opravdu každej. 8)

na příspěvěk reagoval Aprok

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Kisseather

Na Alvareze mi to vlastně taky přišlo celkem "málo krvavý", to je teda pravda. A ne snad, že by o to nějak hrozně moc šlo, ale tak... Jeho Evil Dead byl tady v tom ohledu lepší, aspoň pro mě tedy.

na příspěvěk reagoval Kisseather

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Aprok

čekal jsem že odpálí i když jako klišé aspoň granát. Né si nechá udělat mnohočetný facelift a inventuru mozku v ceně 1+1 zdarma. :D

Bylo tam prostě málo masa.... Hele jako jsem čekal že když vytáhnou ty stáze, tak tam bude tak bude ještě 5 lidí... který nechtěně probudí. Pak tam zahlásí něco v tom stylu. Co jste to udělali? 

A jeden okamžitě vyhodí ještěrku... která zdrhne, nebo napadne někoho jiného co se bude teprve procházet. To se bohužel nestalo.... a v tomto směru jsem byl vcelku zklamán.

Trochu té kreativity potřebuje prostě větší kořist.

 Kyselina byla fajn, ale prostě.... příště víc krve no. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

Kisseather

Přesně!! on tam zahlásí hlášku Hudsona z Aliens 😉 ale ani nezačne strílet 😂😂a počká si až si dají k večeři jeho mozeček.To sem chcal,ale tam je těhlech WTF momentů ranec 🧐

na příspěvěk reagoval Kisseather, PKD

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Aprok

No oni se vyvraždili prakticky samy ... Ona vlastně byla taková tláčenice v kantýně kdy si 5 Alíků muselo podat jednoho kluka.... Možná kdyby nebyl přehnaně statečnej ... A namísto slovně by je třeba pochcal ... Třeba by to nebrali tak osobně. :)

na příspěvěk reagoval Aprok

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

bobstock

Však se taky ne nadarmo říká "Haters gonna hejt", že? A velký souhlas s tím tvrzením, že nejvíce jsou slyšet nebo vidět právě ti, kteří zpravidla v životě nic moc nedokázali, stran filmu nemají vůbec žádné vzdělání, ale viděli toho dost a tak ví lépe než ten, co to dělá celý svůj život. No, když myslí.. 🤭Ridley sám by si takové namazal na chleba.

na příspěvěk reagoval bobstock

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Jakkob , Rypicong

Asi tak souhlas. Prometheus zraje tak i v mých očích a i když je to od slizkého zvířete odklon a je tu nepochybná snaha rozšířit aliení vesmír přidáním budoucí problematiky a zřejmě Ridleyho dlouhodobé fascinace nahrazení nás velmi inteligentními androidy jakožto nevyhnutelná cesta za nesmrtelností. Stejně tak i inženýři museli nějakým způsobem přispůsobit svoje bytí a cestování ve vesmíru a rozhodně mě takhle linka baví více než jen střílení po zubaté příšeře. Nakonec třeba právě člověk je vedlejší kolej stejně jako vetřelec, ale to samozřejmě radikální fanda nechce slyšet a už vůbec né vědět skutečnou pravdu o vetřelci. Tohle je fakt zajímavější, protože pokud chcete hejt a máte dost času, můžete si otevřít diskuzi Promethea od začátku a to je fakt pecka. Lidi, co v životě nic nedokázali nadávaj starýmu umělci, že už měl chcípnout atd.. k pláči

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Aprok

Já jsem rozhodně fanoušek jedničky a dvojky a Romulus ode mě dostal s čistým svědomím 4*. A nutno dodat, že zasloužené...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Rypicong

Já to ani nemám potřebu oddělovat od Aliena. Pro mě to funguje skvěle i jako součást dnes již velkého Alien univerza a nemám nejmenší potřeby to jakkoli oddělovat.
A co se absence odpovědí týče, tak to je právě ten faktor, který mi u Promethea sedl snad více než cokoli jiného. Neměl jsem vůbec potřebu, aby mi film na cokoli odpovídal a naopak jsem ocenil, že Ridley dosti motivuje diváka k tomu, aby přemýšlel a eventuálně si odpovědi našel, nebo vymyslel sám. Nemám s tím problém a zrovna tady v tom případě jeho přístup kvituji.

Aprok

Aprok (hodnocení, recenze)

Jakkob

Chybělo tomu to hlavní!! aby Alien vyvraždil tu teen sebranku 😜 jak sem psal recenzi, nechápu takovej hype atd !!možná ve finále je lepší i ta 4komedie ale každýho názor !!podle mě kdo je fanoušek jedničky a dvojky tak romulus si zaslouží max 3 hvězdy!!ani to ne..

na příspěvěk reagoval Jakkob, Kisseather

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

bobstock

Za mě by to teda Prometheus asi taky vyhrál. Romulus je fajn, ale k dokonalosti tomu, aspoň pro mě, něco málo scházelo (dal jsem 4*). Prometheus mě usadil na první dobrou a s každou další projekcí to nepolevilo, zatímco Romulus mi stačilo vidět jednou a tak nějak mi to aspoň na nějakou chvíli stačí. Jak říkám, něco tomu chybělo. Prometheovi nechybělo a nechybí nic.

na příspěvěk reagoval Rypicong, Aprok, bobstock

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama