Reklama

Reklama

Ringu

(TV film)
  • Japonsko Ringu: Kanzen-ban (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Novinář Asakawa (Katsunori Takahashi) je svědkem záhadného úmrtí motorkáře na selhání srdce. Ve stejný čas a stejným způsobem zemřou další tři lidé. Při zkoumání těchto případů se Asakawa dostane do chatky, kde se týden před svou smrtí všichni čtyři zemřelí společně dívali na tajemnou pásku. Po jejím zhlédnutí novinář zjistí, že za týden má zemřít. Snaží se proto zjistit, co záběry na pásce znamenají a jak zastavit hrozbu smrti. (fisus)

(více)

Recenze (2)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Fanoušci filmových Kruhů mě budou nenávidět, ale tohle je po Rasenu nejlepší japonský Kruh. Přesná kopie knihy téměř 1 ku 1. A to i s většinou dialogů. Jakožto někteří lidé mají rádi televizní Dunu před Villenueovou nebo někdo má radši severskou verzi Mužů, co nenávidí ženy než tu Fincherovu, musím uznat, že já jsem si víc užil televizní verzi Ringu. Ano je zde vidět malý televizní rozpočet, ale dost věcí se dá užít. Nejde jen o věrnost originálu, ale i samotnou děsivost a napětí. Oproti Nakatově verzi, tahle je mnohem stylizovanější. Když si pouští postavy kazetu, tak to opravdu cítíte. Obrazy v obraze, rychlé střihy, stylizovaná světla. Mnohem to má ve stylizaci mnohem blíže k Evil Dead než chladnému Nakatově Kruhu. Prvních třicet minut má střihovou skladbu vyšperkovanou. Nakatovo verze se od knihy odlišuje ať už gender-swapnutím novináře na novinářku a dcery na syna (plus zestárnutím dítěte), zrušením jiných (novinářův/novinářky kamarád je teď exmanžel), původem Sadako (Nakato razí teorii, že jejím otcem je Bůh moře) nebo taky Nakatova verze nezmiňuje, že Sadako je intersex. Myslím však, že i témata jako mateřství dokázala americká verze od Nakaty převzít a propracovat lépe. Upřímně jestli chcete věrnou adaptaci Suzukiho knih, to je asi neblíže kam se můžete dostat. Jediné úpravy jsou pro zkrácení nebo pro přepsání vnitřních monologů na dialogy. Co se týče kvality střihů a efektů - televizní film je hodně dobrý v první půlce, ale ke konci digitální triky už jsou horší. Zároveň musíte očekávat, že nejde o celovečerní film, ale o TV movie of the week z Japonska z devadesátek. Prostě to nebude mít obří budget. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prvá verzia legendárneho hororu, ktorá naozaj neoplývala výraznou kvalitou a dočkali sme sa v tomto prípade len televízneho céčka. Všimol som si tu aj náznaky celkom zaujímavej ťaživej atmosféry, ale dejovo to bolo typicky japonsko úchylné teátro, ktoré vám nič neponúkne, akurát tak stratu času. Radšej sa vrhnime na starú zlatú americkú klasiku. 30 % ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Po závěrečných titulcích běží celá nahrávka, jejíž sledování je ve filmu příčinou smrti. (fisus)

Reklama

Reklama