Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je to slabší než jednička, ale zase se ještě udžela dvojka ve slabším nadprůměru, tedy co se žraločí tématiky týká. Brody neztratil nic ze svého kouzla a je jasným tahounem celého filmu. Žralok samotný je už o něco hůř zpracovaný a ani ten spálený ksicht mu nepomohl. I samotné útoky jsou už jen odvarem prvního dílu. hudba samosebou opět vévodila a hlavně i díky ní to má ještě úroveň. Tímhle dílem však JAWS měli skončit...7/10 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Scheiderovi by som podľa jeho chovania asi tiež neuveril. Fotka žraloka vyzerala ako z ultrazvuku, kde jeden príbuzný nevie rozoznať ani spodnú a vrchnú stranu a druhý je presvedčený, že už uhádol pohlavie aj farbu očí dieťaťa. Inak skvelá doba. Žiadne mobily, žiadny internet, len mladí ľudia užívajúci si vo vode. Sem-tam nejaká hnijúca kosatka, elektrický kábel či žralok. Ale strach spája. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabšie dialógy a niektorí vedlajší herci, ale inak som príjemne prekvapený. Oceňujem, že sa nesnažili hrať na Spielberga a že napätie je tu budované odlišným spôsobom oproti jedničke. Fakt slušný napínák, obzvlášť pri scénach na katamaránoch je človek vyslovene rád, že sedí doma na gauči a pod nohami má pevnú zem. 75% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už má do geniality daleko (také je tu místo Spielberga prostý řemeslník Swarzc) a pořád je to příjemně koukatelný film. Hlavně protože ještě zůstal Roy Scheider a velká opora z prvního dílu pak skladatel John Williams. Pořád zůstává dost napínavých scén a spektakulární závěr - tentokrát mě ovšem trochu nutil do smíchu. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a navazující pokračování. Herci stejně dobří,ti teenageři mi přirostli k srdci až na tu ženskou,která se bojí ještě víc než malý Brody. Napětí je zde velké. Hudba temná. Bohužel napětí končí kdy se v plné kráse oběví žralok-je moc gumový. Za žraloka strhávám jednu hvězdičku. Film je ale jinak dobrý a necchápu proč se neprodává na DVD. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama