Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (197)

Falanx 

všechny recenze uživatele

95%. Pan Zdeněk Miler. Mistr dětských snů, zde animátor písně práce a distributor miloučkých vztahů obecně. I krteček pracovní závazek na ...-desátá léta dobře zvládal. *** Holt, nejen týmová práce, a hezké vzpomínky mne po tolika letech dostaly až sem. Není to vůbec špatné...si jen tak odkouknout...do dětství...Děkuji Mistře. Na Vaši památku. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Mistři českého animovaného filmu! Úplně první film s krtečkem je sice krásně napsanej, ale jinak se mu nedostalo tolik péče kolik by si zasloužil. Je to příjemná zábava i pro dospělé a v dětství na tom určitě ujížděl úplně každej. Zdeněk Miler vytvořil jednu z nejznámějších postaviček českého filmu! [80%] ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První Krteček a dodnes nejúspěšnější a nejcennější a můj nejoblíbenější. Jak píše Lima jeho podoba se teprve vyvíjela, ale co je důležité celý ten Krteček byl plný lásky, citu, soucítění a pohody, žádné násilí, to se prostě všem muselo tenkrát líbit. Film má navíc ale i jakýsi vzdělávací podtext aneb nás tenkrát i poučil o výrobě textilních materiálů. Jinak právě tady se poprvé setkáme i s jeho kamarády myškou, rakem, ježkem, rákosníkem, pavoučky, mravenečky, žábou a čápem, ti všichni mu nakonec pomůžou při výrobě gatí a s některými se setkáme i v příštích dílech. Petiškova knížka s Milerovými ilustracemi je však možná i lepší.. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl vždycky problémy s tím, že jsem měl v kapsách příliš mnoho věcí (a to tam kolikrát nebyl kapesník) a otázka kapes a módy mě trápí doteď, protože mít mobil, peněženku s doklady a klíče v jedněch kalhotách se vždycky na kapsách podepíše. Velice naučné, doteď si pamatuji technické zpracování lnu, zajímalo by mě, co si děti odnáší za poučení z Pokémonů a podobných krávovin. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle krteček byl snad první, na kterého jsem se díval. Taťka mi ho dovezl na videokazetě. Viděl jsem ho několikrát. Je to plně dojemný umělecký skvost hodný dětského světa a podivení nad opravdovostí, která dnes chybí mnoha filmům. Dokáže rozplakat i příjemně zajřát u srdce. Naproto plně vnímáte toho báječného vítečníka. Nechci to více popisovat, tohle se musí vidět. Měl by tady být seznam nejlepších pohádek. Tento by patřil do první dvacítky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)
  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)

Reklama

Reklama